Kupio sam je ganc novu po jako povoljnim uslovima, opalila par dijabola pre toga. Iako skeptik prema turskom oružju, znajući da su kolege lovci imali problema sa sačmarom Hatsan Escort, nisam mogao odoleti.  Prvo gađanje i simpatija se rodila, iako mi je trebalo vremena da se naviknem na automatsku kočnicu.  Jačina opruge,  brzina i trzaj su me zaista impresionirali, kao i jednostavan, precizan i osetljiv truglo nišan, koji se jednostavno klikovima podešava na zadnjem.

 

Prvo razočarenje je usledelo tvrdoćom okidanja koje je tvrđe nego na M76, na koju sam se navikao. Koliko razumeh u uputstvu, može da se omekša, ali ja taj šraf nisam uspeo da okrenem ni malo, valjda neodgovarajući šrafciger.
Na nju sam okačio scope Bushnell 3-9x40, koji mi je zbog objektiva tunel na montaži učinio ne funkcionalnim. Preciznost zadovoljavajuća, ali balistika čudna. Upucao sam je kod mene na 10 m na +1 cm, a streljana se praktično nalazi u hodniku dužine 50m, pa kada sam je probao na 30m,  dobio sam grupu 8 cm iznad, što mi se sa sporijim oružjem dešavalo kontra, pa mi je ostalo da napravim kalkulaciju balističke trajektorije, da bih imao viziju putanje zrna.
Gađao sam malo na placu, meta pivska flasa, Zastava je na 20 m zaljulja na zidiću, FWB je razbije, uzeh Hatsana opalim sport zemunku, flaša ostala na mestu. Nisam mogao da verujem, ali kada sam prišao, tanka ulazna rupica, a pozadi fali komad stakla 5x5 cm, flaša se pomerila nije.
Oduševljenje je brzo nestalo, većn akon par punjenja, ispao joj je šraf koji mehanizam drži kod branika obarače fiksiran za kundak, a dva mala šrafa koja drže napred bočno to nisu mogla da izdrže, pa je kundak dole po dužini napukao.  Da ne duljim dalje, pošto sam u vegetaciji izgubio 2 šrafa, puška je mirovala 2 nedelje dok je nisam osposobio  sa alternativnim šrafovima. Pošto mi je prilikom tog punjenjenja kažiprst  bio na obaraču i nekako je uspeo da mi pukne branik obarače, koji ili je od plastike ili neke očajne legure.

Ukratko bih je opisao kao jak, moćan, precizan polufabrikat uz kojeg je poželjno imati krstatsti šrafciger i inbus, a svakako vredan novaca i ne kajem se. Takodje prilikom kupovine, obavezno zatezanje šrafova i Lock Tite lepkom fiksiranje istih.

MAUZ