Preciznost: 5/5 

Što se tiče preciznosti, ovo je jedna od top 3 pušaka na svetu za ovu cenu. Skoro sam kupio novi optički nišan, ali nisam imao vremena da ga upucam, medjutim danas sam imao malo vremena, otišo do sela i krenuo na posao. S obzirom da sam koristio 3 vrste dijabola (Gamo Pro Magnum, Gamo Expander i neke Turske) izgubio sam dosta vremena pucajući po nekoliko od svakih na svaki klik. Posle upucavanja, na 10m mi je grupacija bila otprilike 1.5-2cm. Na 20m posle malo dužeg upucavanja grupacija je bila nekih 3-4cm. Na veće daljine je nisam probao, ali to planiram sutra. Sve u svemu često puta mi se dešavalo da pogodim istu rupu, što svedoči o preciznosti ove puške. Inače koristio sam Pro Magnum dijabole, jer su Gamo Expander očajne, nemojte da se zeznete da ih kupite slučajno, ove turske liče na Pro Magnum i malo su bolje od Expander.


Snaga: 5/5 
305m/s sa malo težim dijabolama (>8.5gr) dobija se veoma dobra kombinacija preciznosti i jačine. Ovo su samo neke od stvari koje sam probušio danas bez problema: 3 spojene ispisane sveske, zarđali čunak (sa obe strane), poklopac od šerpe, oluk kuće itd. Sve u svemu, veoma jaka puška, nije za potcenjivati.

Punjenje i okidanje: 4/5
Što se tiče "cocking" sistema, on je kao iz bajke. Prvih nekoliko stotina dijabola je malo teže ubaciti, dok se puška ne razradi, kasnije to ide kao podmazano. Prezadovoljan sam. Što se tiče okidača, to je ubedljivo najslabija strana ove puške. Moja ocena za to je 2.5/5. Iako je 2-stage okidač, veoma je loš. 2. faza okidanja je bukvalno "ne znam kad će da opali".. Da su se malo potrudili da stave bolji okidač, ovo bi bila najbolja puška za ove pare bez imalo sumnje.

Ostalo:
Što se tiče ergonomije držača i kundaka, 5/5. Kad sam kupovao pušku, razmišljao sam izmedju ove i Gamo Shadow DX, medjutim odlučio je skeletonski kundak definitivno. Toliko lep držač i toliko lepo leži u ruci da ne mogu da vam opišem. Težina puške je 2.3 kg, i toliko je laka da posle 200 ispaljenih dijabola u stojećem položaju vas ruka ne zaboli. Bar mene.  Trzaj postoji naravno, što se i očekuje od 305m/s puške, ali se navikneš na to. Kao što vidite dole na slikama, kupio sam ovaj "adapter" da bih podigao optički jer se kroz standardne nosače vidi mrlja kroz optički, i ume da nervira. Sad je problem rešen. Znači obavezno visoki nosači za ovu pušku. Sve u svemu dobijate pušku koja je laka, prelepo izgleda, udara kao voz, precizna i na veće udaljenosti (preko 30m.) Jedini problem je taj okidač, ali nadam se da ću nekako nabaviti GRT-4G uskoro, jer je to MUST za sve novije Gamo puške. 

Topla preporuka svima.

 

 

redislaw