Desilo se da sam pre neki dan imao priliku da se upoznam sa ovom finom i nenormalno preciznom puškicom. Puška u svakom slučaju ne ostavlja ravnodušnim nikoga. Nekima je extra lepa a nekima liči na neuspeli pokušaj nekoga da napravi nešto.

Moj utisak je da je puška prelepa, baš zbog svog neuobičajnog izgleda. Liči i na PcP i na springericu. Kundak je podesiv po dužini, tako da i odrasli mogu pucati sa njom a deca će se oduševiti, jer je puška laka, kratka i izuzetno lako se napinje. 


Pošto nemam hronometar, ne znam tačnu brzinu, ali procenjujem na 140-150ms. Po brzini se može zaključiti za šta se ova puška najviše koristi, pa da, pogodili ste. Za gađanje u mete na 10m. Ja ne volim toliku blizinu, pa je koristim na 15-20m, ako hoću da budem precizan i da grupišem. Na 15m grupe su poput PCP puške. Trzaja ima, ali on je skoro neprimetan, a puška je tiha kao PcP puška kada joj ste stavi prigušivač, što će reći, možete po stanu pucati sa njom, a komšija se neće buniti. 
Okidač je predvidljiv i veoma lak. Ima samo jedan šraf za podešavanje dužine prvog kolena, a drugo koleno skoro da ne postoji. Zato je sa puškom potrebno dosta vežbati, da bi se uvežbao okidač, ali ako vam nije prva puška u životu, i ako ste iole dobar u ovom sportu, prihvatićete okidač veoma brzo, i on vam neće praviti probleme. 
IŽ MP-61 nije preklapača, već je side leaver, tj. ima ručicu za napinjanje sa desne strane, i ono što se meni veoma dopada,a a to je- ima šaržer od 5 dijabola. 
Po svim karakteristikama je veoma blizu PcP pušci. Tiha je, precizna je, ne preklapa se, i ima šaržer, još kada bi taj šaržer držao 10 dijabola, bilo bi extra .
Nišani su klasični, tj nisu fiber optik, što se meni sviđa. Ali ova je sa optikom, što joj dodaje na težini, a samim tim i na preciznosti, a i sa optikom je lakše slagati grupice .
Na 10m je lako grupisati u 1 din na 15m može u 2 din metalnih sve stati, i to je sa ne razrađenom novom puškom. Mogu zamisliti šta je u stanju posle 1000-2000 dijabola.

 

 

Put-in