Ogroman je, što možda sa slike i nije jasno al vidi se kad je neko uzme u ruke. Meni lično to ne smeta, velika težina mi olakšava da nanišanim, naravno da u tom slučaju ne možete nišaniti 2 minuta nego ako već za 20 sekundi niste ništa uradili, spuštajte. 
Završna obrada zavisi od komada do komada, odnosno na nekima sam video neke felere(spoljašnja oštećenja), a na nekima ne. Drvo meni baš i ne liči na drvo, više na nešto, sad ću lupiti, da ste samleli  pa od piljevine izlili oblik kundaka i oblepili ga nekim štampanim finišom.  Svakako da je lep, ne odaje utisak da je drvo u pitanju, a nisam probavao da ga testerišem pa da kažem jel jeste il nije. Sudeći po onim čuknutim primercima - jeste. Brunir je dobar, lako ostaju otisci masnih prstiju, šta ću kad sam lala pa sam sav il od bureka il od slanine. Moram ga brisati redovno krpom. Gumeni završetak na kundaku je dobar i radi svoj posao dosta je "lepljiva" guma ne klizi ni o rame ni o pod kada se puška spusti, nisam imao potrebe da produžavam.
Nogare koje dolaze u kompletu su smešne (plastika) ali j**eš im mater rade svoj posao.


Trzaj nije uopšte tako dramatičan kakvim ga predstavljaju.

Nišani su solidni, jesu veliki ali ne preveliki.  Nisu uopšte tako neupotrebljivi kao što piše.

Napinjanje je teško, bez da oslanjam pušku o sebe, i biće teško dok god se puška malo ne razradi. 

Optika je Bushnell  Sportsman 3-9x32 sa AO, koji je isto prelep ima lakiran finiš (opet za moje prste).

Dijabole sam uzeo u startu jednu kutiju ovih domaćih (kupuj domaće) da ih isprobam. Sve njihove su 5.52mm i nije ju baš jednostavno staviti u cev. Legne ona na kraju, i ispuca je puška, ali sumnjam da treba dijabolu tako uglavljivati u cev, valjda treba da sedne odmah sama od sebe, tako mi beše do sad na svim  4,5 puškama.
Prasak je glasan, ali samo okidanje je bilo dobro i predvidivo, postoje tri šrafa za podešavanje na obaraču i dobar je osećaj kada se podesi prema sopstvenom ukusu.

Mana joj je, za moju ruku, predebeo rukohvat za ruku kojom se povlači obarač, i možd amalo ta mušica da je manja. Međutim čak i moj brat koji je teški amater za pucanje je stojeći sa 20m grupisao u 3-4cm sa tim nišanima,  tako da je preciznost zadovoljavajuća za mene. Ne ložim se na ono da pogodim levo jaje od komarca već nešto vidljive veličine. Takođe mi se ne dopada plastika za kočnicu, mada sam video to i na Dijani, ne znam čemu to, meni to ruži ceo utisak.  Pozitivno je to što ima kočnicu koju svaki put morate osloboditi pred pucanje, i što ima zaštitni mehanizam da vam se poluga za napinjanje ne bi nekontrolisano zaklopila. I kočnica i to dugme za otpust dvostruko obezbeđuju od toga.

Ovako je dosta robusna, ima viška materijala nikako manjka pa deluje ubedljivije za korisnika. Proizvođač tvrdi da je izlazna brzina 305m/s sa standardnim dijabolama, nisam imao priliku da izmerim.  Ako je nekom to reper, uspešno probija dve daske laminata od po 7mm običnom dijabolom, sa 15m. 

Sve u svemu, što se mene tiče ovo je nešto što treba imati u arsenalu,da bude jedna  od. Što se "plinkanja"  tiče, kako vi kažete, za to sigurno postoje i lakše neke varijante, ova je malo teška.

 

Roletna