Osnovne karakteristike I dimenzije:

Dužina: 27.5cm
Težina: 0.88g
Kalibar: 4.5mm (.177)
Brzina: 120m/s (400ft/s)

Opis i spoljašnji izgled

Namena pištolja po proizvođaču je preciznije target pucanje tako reći jeftinija verzija od njegovog brata (verzije compact koja dolazi sa drvenim rukohvatom i podešavajućim okidačom). Prvi vizuelni utisak kada se pištolj pogleda, da leži stolu recimo, je da se radi o nekom nedotesanom komadu koji samo što je izašao iz poluproizvodnje i čeka nekog boljeg majstora da to završi.
Celokupna izrada i osnovni materijal pištolja je od tvrde plastike. Normalno osim osnovnih pogonskih delova koji su izrađeni od kvalitetnog inoxa i cevi koja je deklarisana kao da je kvalitetna cev od puške, što bi se reklo kvalitetnija opcija. Kada se pištolj uzme u ruke dobije se dojam da se ne radi o običnoj plastičnoj kopiji ili običnoj igrački, sto je karakteristika jeftinijih modela GAMO čiji pogonski deo je na CO2.


Mehanički nišani pištolja su isto izrađeni od plastike ali dosta solidno. Posebno zadnji nišan koji se moze štelovati po želji, i za visinu i za levo desno. Okidač mu je plastičan isto kao i sve drugo od istog materijala. Lepo dolazi na prst ali je relativno tvrd. Recimo kada ga uporedim sa onim od Slavije ovo je kao da guraš tenk po ulici. Ali na to se brzo navikne, meni je trebalo ne više od desetak dijabola i posle nije bilo problema. Čak i moja ćerka moze da puca sa njim sa time što ona okine sa dva prsta.

Pogonski deo, da kazem klip za kompresiju, je od inoxa. Pri okidanju nema prosto nikakvi trzaj. Pištolj se ne pomeri ni za milimetar. Kao pucanje sa PCP puškom. Možda kada bi firma imala malo više nerava i ugradila bolji okidač i malo više posvetila vreme na detalje pištolja dobila bi solidni proizvod…

Kada se pištolj uzme u ruke tada se oseti njegova težina. Koja odjednom pobije prethodne negativne ideje. Dobije se osećaj da se ipak radi o nečemu mnogo bolje, od običnog plastičnog plinkera. Što se tiče punjenja i zatezanja sve ide lako osim momenta kada se pištolj sklopi da se zatvori, kada dolazi malo teži deo za ruku. Ali to je slično kao kada zatežes Slaviju. Ništa zamorno…

Posle par dijabola u papirnatu metu A4 format utvrdio sam da uopšte i ne treba toliki papir. Pucao sam na daljini od 5-6 metara koliko dozvoljava dužina u sobi.

Sve u svemu kada sumiram ispalo da je ovo OK transakcija. Ovaj pištolj sam dobio polovni, star 2 godine za cenu od 65 eura. Površinski ima male ogrebotine i to sve od nepažnje. Ujedno pre kupovine malo sam se raspitao i otkrio da su ovde ukupno uvezena dva takva pištolja, ovaj model i jedan model Compact koji sada ima cenu od 160 eura u prodavnici. Dok je ovaj model nov koštao 108 eura. I kada saberem sve ispalo da je pištolj ok, lepo sam ga počistio i namazao Brunoxom, pištolj je fino zasvetlio. Uz pomoć majstora, urađene su mu i drvene korice, koje možete videti na slikama!

 

 

avgvstvs