Anschutz 335

Svako kupi što mu srcu drago(naravno ako je u mogućnosti) I često prevlada srce, a ne razum.
Proko mislim da si kupio srcem dobru stvar i znam da će ti doneti mnogo radosti.
Ja bih voleo da imam svaki model iz npr. Manetovog kluba i još ponešto pride :D
Kao što znam da magnum springericu ne bih kupio.Ali zato slaviju, Anschutz ili zastavicu bih.

Kolega Proko, čestitam na kupovini, nabavio si šta ti treba, a i uverio si se već da čike iz Ulma ono što naprave, naprave za sve pare. Jedina nezgoda je što si sada pod pritiskom, sada svi očekujemo da mora ubrzo samo dijabola u dijabolu da ide :)

Hvala kolege.
@Sportex, toga sam se i ja plasio, sada svaka dijabola koja je van grupe do mene. Vise ne mogu da se vadim na pusku. :D
@Goxy, 100% si u pravu. Vec sam dugo vremena resavao da uzmem neki 335 i da nisam nasao ovo prezalio bih 300 evra sigurno. Jbg, takav sam, ako mi se nesto svidja i ako to volim, nije mi problem i malo skuplje da platim.. Naravno, ako finansije dozvoljavaju... Za ove Anschutze od 300 i vise evra morao bih malo da pregovaram da bude isplata na rate... :D

Cestitam kolega, sad ocekujemo da ispunis pun potencijal. Sad bar 49 krugova svaki put. :)

Druže desetaru, svaka čast na prinovi, da te dugo i lepo sluzi.
Aj koju reč i na temu cena 335,generalno se sa svima slazem, ali po mom iskustvu, a bogu hvala ono je poveće 335 nema zamenu iz prostog razloga jer je pravljena da traje. Ta robusnost i izdržljivost su ne prevaziđene za puške tog tipa, pa uzmite Slaviu koja je jedino mogla donekle da se bori sa Anschutzom, pa ćete videti ogromnu razliku u kvalitetu masivnosti, kvalitetu okidanja itd. Cene su relativna stvar, 335 nema puno na tržištu, a ono sto je kod mene uticalo na formiranje cene su par stvari, sve su puške servisirane, kompletne, redovno odrzavane i ako su klubske iz njih nije puno pucano, jer se moj klub ne bavi tim programom, i plus dobijate mogućnost da probate, izaberete pušku uz koju dobijete i tehnički list sta je i kada rađeno! Pritom, ja svaku pušku lično testiram i merim brzinu tako da ne može da se desi da neko dobije loš primerak, e to utiče na cenu! I bitna stvar kod mene puška ne moze da se kupi nikako drugačije sem lično i obavezna je proba,ko razume shvatiće da mi nije cilj da uvalim nikome, ali to i košta. Takođe, ja recimo delove ne prodajem, jer hoću da imam zalihu da mogu ljudima kojima sam prodao pušku uvek da uradim servis, ako je potrebno. Ko hoće Anschutz ima i jeftinija varijanta 330 koja je takođe dobra puška.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Proka said:
Hvala kolege.
@Sportex, toga sam se i ja plasio, sada svaka dijabola koja je van grupe do mene. Vise ne mogu da se vadim na pusku. :D
@Goxy, 100% si u pravu. Vec sam dugo vremena resavao da uzmem neki 335 i da nisam nasao ovo prezalio bih 300 evra sigurno. Jbg, takav sam, ako mi se nesto svidja i ako to volim, nije mi problem i malo skuplje da platim.. Naravno, ako finansije dozvoljavaju... Za ove Anschutze od 300 i vise evra morao bih malo da pregovaram da bude isplata na rate... :D
Sad i da si rešio, morao bi da sačekaš, sve koje su spremljene za prodaju su planule, tako da moram da odvojim još par komada 335, ljudi rezervisali, pa moram da ispoštujem.

Hvala vojnice! :D
Slazem se sa tobom. Iskreno, 330 jeste super puska, imamo par komada i odlicne su. Ali po mom skromnom misljenju uvek cu dati 50+ evra vise za 335, ozbiljnija je stvar a i ona brava ispod cevi uliva dodatno poverenje. Ja sam se dugo premisljao da li da dajem tolike pare za 40 i vise godina staru pusku dok se nisam na licnom primeru uverio da stvarno vredi vise nego neka nova te klase.
Jos samo da upotpunim kolekciju sa jednom FWB300S ili nekom slicnom i stajem, obecavam.. :D
Jedno pitanje za tebe Mane, posto znas Anschutz u sitna crevca. Moze li se gde saznati godina proizvodnje na osnovu serijskog broja?
@Kircan, to ce morati malko da sacekas... :D
Puska je odlicna, ja jos mora da vedzbam..

Morao bih da pitam fabriku, znam da njihov glavni oružar zna godine proizvodnje po broju za mk puške za vazdušne nisam siguran, šibni mi broj, pa ću pokušati da saznam, ja recimo imam baš širok dijapazon brojeva, pa bih mogao malo to da pročačkam
Inače, izmače mi ona 300s u super stanju sto je trebalo da nabavim, jbg viši interes, bolje nabaviti 15 vrhunskih i u top stanju 335 i 330 koje su konzervirane, a odreći se jednog fwb

Pa ja bih pre nabavio jednu FWB, 335 vec imam... :D
Pusticu ti serijski na pp, ako mozes saznaj, nije greda, 'nako, licna radoznalost..

E kolega Proka svaka cast! Cestitam ti i da mnogo olova ispalis iz nje! Puska je prelepa i imao sam priliku da je probam kod Maneta u streljani i odusevila me je. Samo polako i ne sumnjam da ces je srediti do savrsenstva. Kad je budes sredjivao podeli iskustva oko farbanja kundaka i kako si brunirao cev. Cestitke👏👏👏👏

Hvala kolega. Moracu da procackam nesto, malko dok prodje vreme. Nije ni ovo strasno al ovu sigurno necu da prodajem, pa da je nasminkam malko. Ako ko ima neki savet i iskustvo sa hladnim bruniranjem, neka javne.

Proka said:
Hvala kolega. Moracu da procackam nesto, malko dok prodje vreme. Nije ni ovo strasno al ovu sigurno necu da prodajem, pa da je nasminkam malko. Ako ko ima neki savet i iskustvo sa hladnim bruniranjem, neka javne.

Jednu cev sam osmirglao do nule,do potpunog sjaja jer je bila skroz pod povrsinskom rdjom(neko je ranije osmirglao pa ostavio tako i nakupila se rdja),dugu sam osmirglao samo ovlas da skine tackice rdje ali ostalo je recimo 60% fabrickog bruna.Mislim da je ta bolje ispala,koristio sam Balistol sredstvo za hladno bruniranje... 1270din

@Glale, ljubim ti dusu, opisi lečka detaljnije kako se nanosi hladan brun. Kod mene je ova druga situacija, vecina fabrickog bruna je netaknuta.

@Night shadow, hvala kolega, za jos savrsenije grupe cete malko da sacekate, hvala na poverenju ali imajte razumevanja prema jadnome meni... :lol:

@Zuxbg, serija 8 meta po 5 dijabola u svaku:
-Perun 734, 315-325 kruga prosek (jednom sam ubo 348, ali retko je bilo preko 330).

-Anschutz 335, 326-338 (tek ga par dana imam a onu metu od 49 sam ubo koleginim 335, mada onde je bila i dobra doza srece, potrefilo se).

Najvaznije mi je da sa 335 mnogo lakse postizem ove rezultate nego sa 734, i mnogo manje izlazim iz crnog polja. Sinoc od 40 dijabola samo jedna u belo.
I da se ne lazemo, nisu ovo neki rezultati, niti sam ja neki strucnjak (kako neki ljudi pucaju-ja ne znam nista ko boziji vo) ali sam sa ovim zadovoljan, to je neki optimum mojih trenutnih mogucnosti. Naravno, idemo napred ka jos boljem pa ako stignem-stigao sam... :D

@Proka,sutra po danu cu slikati obe cevi da vidis razliku izmedju totalno osmirglane(bio sam prinudjen jer je bila skroz u rdji) i delimicno osmirglane koja je ispala bolje.Nemas nekih problema,neznam sta drugi koriste kao odmascivac,ja sam koristio 70% alkohol,za brisanje sam koristio papirne ubruse,posle na krpicu naneses Balistol hladni brun i cim dotaknes cev ona pocne da tamni(Ruke ti nisu crne jer je to neki hemijski proces),komotno mozes da mazes bez velikog stresa i zurbe,zatim sam mokrom krpom celu cev brisao(krpa nakvasena vodom,u cev puske sam ugurao stapic za usi-za svaki slucaj),opet premazes cev Balistol hladno bruniranje i to mi je bilo dovoljno da cela cev bude lepo crna,zatim sam je prespricao sa WD40 ilagano temeljno prebrisao pa jos jednom WD40 i ostavio tako da malo odstoji(funkcija WD-a je da neutralise hemijsku reakciju Balistol sredstva na metal,da zaustavi daljnju hemijsku reakciju jer bi kasnije doslo do toga da metal pocrveni(tako sam negde procitao)).Uff,nadam se da sam sve napisao,pitaj ako te nesto jos interesuje,sutra cu ti postaviti slike na prirodnoj svetlosti....

Hvala kolega. Mislim da cu se vrlo brzo upustiti u taj poduhvat samo da uvatim vremna. Moze slike, sto vise informacija to bolje. Mnogo mi se svidelo kako si odradio Slavie, ako imas savet za kundak, daj i to. Moj kundak nije nigde ostecen, napukao, okrnjen, samo je na par mesta lak oljusten, vidi se na slikama pa bih i to da sredim.

Slikacu ti i oba kundaka,kod drugog sam zeznuo stvar sa orah bajcom,izgledao je kao da su se mehanicari prljavim rukama zabavljali :D ,opet sam ga presmirglao i namazao lazurom sa voskom boje kestena,pet premaza sa tri smirglanja dok nisam bio zadovoljan i na kraju poliranje 3M polir pastom,masinski :) .Videces sutra sve,pa onda pitaj sta te bude zanimalo.

P.S. naj vazniji deo oko ovog posla je volja i ljubav,a kolko vidim to ti ne nedostaje tako da ne sumnjam da ce tvoja stara dama postati princeza

Druze desetaru, srecno. O7
Izabrao si savrsenu pusku, ja sam se toliko lepo napucao sa onom kod Maneta u klubu, da sam se smorio posle k'o siroce kad sam uzeo one moderne u ruke :lol:

Neka ti je sa srecom i tone olova da ispucas sa njom. ;)

Users who are viewing this thread

Back