10m, stojeći

sportex

New member
Rekoh sebi možda nije loše da se otvori i tema za kratke distance iz stava, nebitno čime. Da se i odeljak pucanje iz stava puni polako. Mada, sad kad su zločeste kolege čak i Proku navadile da gađa sa stola, nisam siguran da je to baš pametno. Al evo da započnem, pa kako bude (dosada je čudo). Ispucao sam bio u cugu 120 dijabola, pa sam ovde odvojio 60 koje su kao malo lepše od onih 30 ispod. Ostatak je bio uglavnom kao iz sačmarice, ali nije išao u belo. Gađao standardnom puškom Anschutz 8001 i H&N finale match heavy dijabolama. Druge streljčke opreme nije bilo. Uglavnom delimično zadovoljan bar time što sad uglavnom ne izlazim iz crnog, što se ranije često dešavalo i mnogo me nerviralo, mada se i dalje komično ljuljam i na okidaču trzam za medalju.

Attachments

• 30.jpg
    30.jpg
    62 KB · Views: 7,613
  • 60.jpg
    60.jpg
    185.4 KB · Views: 7,613
Nemoj se brinuti cenjeni kolega. Ne dam se ja, da me ovi mangupi preokrenu. :D
Zanimljivo je meni sa stola i sa optikom al sam u dusi i dalje isti - springerica, stav 10m. Jedino sto mi jensem toga stvarno privlacno je FT ili HFT, al za to jos nemam ni opremu a nema ni gde.

Evo malo i od mene. Sinoc probao RWS Basic..
Gornja meta 5, donja 10 dijabola
99e0e5fcab75bc13fd07660a9dec778c.jpg

Desi mi se jos ponekad da izletim u belo, al sve redje..

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Svaka cast mnogopostovane kolege , ja da mogu priblizno tako recimo upola losije bio bih zagovornik stava , ovako ostaje mi astal 😃

Ma sve moze. Skini optiku i namontiraj ovoreni nisan na GSG i eto, dobijes standard pusku, priblizno. I, sto bi rekli u "Crnom Gruji" samo : "vedžbaj Bole lepo pisanije"...

Sebic said:
Ovo, standardnom puškom bez opreme na 10 m je odlično.
Hvala kolega Sebiću!
P.S.
Pohvala sa najvišeg mesta je prijatna, pa makar bila i čisto motivacione prirode.

Proka said:
Nemoj se brinuti cenjeni kolega. Ne dam se ja, da me ovi mangupi preokrenu.
Tako je uvaženi kolega. Ona detelina sa tri lista od pet dijabola je fantazija.
skorpio said:
Svaka cast mnogopostovane kolege , ja da mogu priblizno tako recimo upola losije bio bih zagovornik stava , ovako ostaje mi astal
Kolega hvala, ali možeš i ti ovo, a verujem i bolje, samo treba početi. Ja počeo tako što mi sa stola dosadilo, pa mi postepeno došlo da mi više prija da klopam sa stola, a da pucam sa nogu, nego obrnuto.

Zahvaljujem kolega sportex
Jeste lepa ona detelina sa tri lista, al je retka ko ona sa cetiri... :lol:
sportex said:
Ja počeo tako što mi sa stola dosadilo, pa mi postepeno došlo da mi više prija da klopam sa stola, a da pucam sa nogu, nego obrnuto.
E na ovo sam se zacenio.. :lol: :lol: :lol:

Svaka vam čast kolege, stvarno ste odlični, Jednog dana kada uspem da ispucam dobru grupu biće mi čast da je stavim ovde.

Odakle se tacno meri 10 metara? Od usta cevi, prigusivaca , noge, oka, ili nesto sasvim drugacije,
Za luk i strelu crta jedna noga preko jedna iza, kod pikada 237cm noga do crte
A i za pucanje sa stola, stalak dzakovi bipod....

prokat01 said:
Odakle se tacno meri 10 metara? Od usta cevi, prigusivaca , noge, oka, ili nesto sasvim drugacije,
Za luk i strelu crta jedna noga preko jedna iza, kod pikada 237cm noga do crte
A i za pucanje sa stola, stalak dzakovi bipod....

Odlično pitanje, to i mene zanima... Na koju visinu se meta postavlja kada se puca iz stava?

Od leve noge ili desne ako si levoruk, da ne kazem od prednje noge. :lol:
Visina, kao sto Sebic rece, 140 cm od poda do centra mete. +- 5cm..

E to vec ne znam. To ce ti reci neko od mladica koji se zanimaju sa osloncem. Ja sam tu totalni amater, mada ni za ovo nisam mnogo bolji... :lol:

Posle pistolja probah i Peruna na 10m na 16x povecanju, zum ne fokusira ispox 15m (nemam tunel, ne mugu na mehanicke). Ispucah 8x po 5 dijabola i najbolja grupa je 7.5mm.

IMG_19042020_104045_(800_x_1400_pixel).jpg

PicsArt_04-19-11.01.05.jpg

Vidak said:
Lepo. 😊
Sto nisi probao da malo smanjis uvecanje, dosta ce ti biti mirnija nisanska slika ili kako se vec kaze 😊

Probao sam. Meni daje malo losije rezultate na manjem povecanju.

Inace od pre par meseci nosim naocare za daljinu i nisanim sa njima kroz optiku. U nekim pozama naocare spadnu na pola nosa pa vidim pola slike kroz njih - pola bez. Vole bih da cujem koja je preporucena praksa za one sa naocarama: sa ili bez njih krox optiku?

Minus dioptrija gleda sa naočarima kroz optiku (ali u nekim slučajevima može i bez), plus dioptrija mora da gleda bez naočara kroz optiku. To je garantovano proverena informacija. Ja sam imao minus dioptriju pa sam uradio lasersku korekciju
(zamenio minus za plus).

@zuxbg Postoje streljačke naočare.
Cene im se kreću od 70e pa i do 400 e.
9c503dcc07e5fa78bed71ffe3902bf5b.jpg
a57f771f9049ffb02c3d6cc7d0a19cc2.jpg
105e092efbddc1bc970529f7ba8edab0.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Users who are viewing this thread

Back