AEA ..........??

Sunce ti...ovo me podsjeća na neku američki seriju,ispituju lika i on ima .50 Barrett-a...i pitaju ga što će ti to,kaže on pa za vjeverice loviti

Ovo je baš pretjerano

Zeus najjača zračna, ima u kalibru .58 i .72,ovo je nešto posebno u .95...

Baš me zanima koja je cijena jednog sluga u tom kalibru...

Vidim sad na Airgun Nation da su pričali o tome,slug između 4 i 6$ komad.

Last edited:
Čista vazdušna onanija. Ne vidim smisao u džulaži koja već postoji kod vatrenog oružija ( iste ili veće snage), s tim da je ovo drugo daleko efikasnije i preciznije. Iako nisam probao neku ovakvu spodobu, mogao bih bez mnogo ustezanja da izjavim da je na 50m prosečna vp i 4.5 (. 177) cal preciznija. O 5.5 (. 22) cal da ne govorim

Trziste se sastoji od razlicitih ljudi koji imaju razlicite zelje i zahteve ( i mogucnosti ) , neki jure preciznost neki sirovu snagu neki nesto sasvim peto. Firma AEA izlazi tome u susret i nema tu mesta mnogo cudjenju. Licno me privlaci model challenger u 9mm ovog proizvodjaca i nadam se da ce neka od nasih renomiranih firmi poceti da polako uvozi neke AEA modele .Cenovno su prihvatljivi , oko hiljadu eura, za kvalitet i preciznost vreme ce pokazati kakvi su. Naravno da ne ocekujem da budu ni blizu FX , Daystate i slicnim ali kontam da mogu da budu prihvatljivi modeli a da kostaju puno manje.

Čisto iživljavanje. A kao što reče Pavle, neka naši samo čuju da ima tako nešto, ugasili smo svi...

Kao sto rece kolega Nesaceh, cista onanija. Sve sto je rekao, kao u Njegosa...ne vidim svrhu vazdusnog u snazi vatrenog? Nit je preciznije, nit je jace, nit je prigusenije (mislim na jacinu zvuka koju proizvodi prilikom opaljenja)...nit je jeftinije?!

Bez zelje da ovo postane polemika i gejzir subjektivnih misljenja :

1. Da li je jeftinije ili nije prosudite sami prema cenama tog proizvodjaca u odnosu na ostale, evo jedan primer

2. Ko ne vidi svrhu ovoga nece ga ni kupiti, ali to sto par ljudi u jednoj Srbiji misli o ovome nije nimalo relevantno za samog proizvodjaca, ocigledno je da ima ljudi koji vide svrhu ovoga i kupuju. Za sada mozda ne u Srbiji jer nije probijeno nase trziste. Valjda ce doci i to vreme.

Neki problem koji sam tokom par godina imanja ovog hobija uvideo je bas u ovome , kod nas se mogu uglavnom kupiti ili low budget low quality kineske PCP tipa Artemis , Stoeger, jos grdji Gamo, ne bas sjajni turci Kral i Reximex, pa onda ogromna praznina u nekoj srednjoj klasi cene i kvaliteta, i onda preskupi high end proizvodjaci tipa FX , AGT, Daystate... Bas u tom jazu ima mesta za AEA i slicne.

Gledao sam da budem objektivan , necu se vise izjasnjavati

(n)The fastest way to ban this sport in the wrong hands
U pogresnim rukama moze da bude i 4.5 mm i najcesce je i bio. To da li cemo popiti zakonsku zabranu ovog sporta zbog incidenata nema veze sa kalibrom i dzulima i brzinom na ustima cevi .

Last edited:
Bez zelje da ovo postane polemika i gejzir subjektivnih misljenja :

1. Da li je jeftinije ili nije prosudite sami prema cenama tog proizvodjaca u odnosu na ostale, evo jedan primer

2. Ko ne vidi svrhu ovoga nece ga ni kupiti, ali to sto par ljudi u jednoj Srbiji misli o ovome nije nimalo relevantno za samog proizvodjaca, ocigledno je da ima ljudi koji vide svrhu ovoga i kupuju. Za sada mozda ne u Srbiji jer nije probijeno nase trziste. Valjda ce doci i to vreme.

Neki problem koji sam tokom par godina imanja ovog hobija uvideo je bas u ovome , kod nas se mogu uglavnom kupiti ili low budget low quality kineske PCP tipa Artemis , Stoeger, jos grdji Gamo, ne bas sjajni turci Kral i Reximex, pa onda ogromna praznina u nekoj srednjoj klasi cene i kvaliteta, i onda preskupi high end proizvodjaci tipa FX , AGT, Daystate... Bas u tom jazu ima mesta za AEA i slicne.

Gledao sam da budem objektivan , necu se vise izjasnjavati
Za ove pare ja bih ga odmah uzeo... Nažalost kod nas je točno takva situacija,imaš low end i high end puške,sredina baš zjapi prazna,rijetko što se pojavi u srednjem cijenovnom rangu.

Ja sebi gledam uzeti nešto u kalibru .25,neki PCP,pa me se već ispituje šta će mi taj kalibar...a rado bih čak išao i na .30,ali znam da bi mi odmah rekli hoću u krivolov....iako bih ja razvaljivao stvari

Za papir imam 4.5mm,ovo bi mi bilo za gušt onako...

Nije mi bas najjasnija poruka?! Drugo, da li je relevantno za proizvodjaca, to sto nas nekolicina u Srbiji misli... ja mislim da bas jeste, mislim da bas prate nas forum i da ih bas "boli" to sto se nama ne svidja njihov mutant PCP-a i minobacaca...
Sala na stranu, bas me nesto i ne potresa da li ih zanima ili ne, niti sam ja to pisao da nekoga od njih potrese. Ali i dalje stoji sto sam napisao, mutant, koji ne znam cemu sluzi, sem da se neki napaljeni baja odusevljava pucanjem iz PCP-a u cal .95

U celoj priči sa ovim monstruozitetom mene je najgore pogodio ovaj bipod zakačen na cilindar ovako sa strane.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Ovo, po meni, potire dve glavne prednosti pucanja iz VP: preciznost i ekonomičnost. I sad, dok ovo prvo još i mogu nekako da srede i da ovu loptu od olova pošalju koliko-toliko na metu, cena jednog hica je verovatno katastrofa. A to je ono što mene boli.
Radije bih za te pare ispucao 24 kom. u kalibru 0.25 iz mog Kineza.

Users who are viewing this thread

Back