Airguns Srbija Benchrest 2021

Joca

Administrator
Staff member
Dragi prijatelji, kolege strelci,

nakon svega što smo prošli prethodne i ove godine u vidu korona virusa i raznih ograničenja, pre dva meseca smo krenuli u osnivanje udruženja, pripremu papirologije, otvaranju računa u banci, dogovora i pregovora sa strelištima...
Danas stižu lepe vesti: takmičenje-turnir je konačno zakazan, odabrali smo strelište sa najboljim uslovima za održavanje benchrest takmičenja i polako krenuli u pripreme.
Dakle, turnir pod nazivom „AGS Benchrest Izazov 2021“, biće održan u nedelju, 05. septembra ove godine, na prostoru-strelištu „kod Bobana“. O ovom prelepom prostoru smo već pisali na forumu, a neke kolege strelcI su već gađali tamo i nose samo pozitivne utiske. Uvereni smo da će prostor potpuno ispuniti svoju svrhu i da će svi biti apsolutno zadovoljni. Za više informacija o strelištu, pogledajte temu na Forumu - Idealno mesto za pucanje.
Tu ima puno fotografija i iskustava onih koji su tamo već bili. Sigurni smo da će svi biti zadovoljni izborom streliša za naš turnir. Tačnu lokaciju i GPS koordinate strelišta možete pogledati OVDE.
Naravno, do kraja avgusta ima još vremena, a u ovoj temi ćemo davati sve informacije, kako se turnir bude bližio.
Molimo sve zainteresovane da se upišu u komentarima i napišu koju kategoriju su odabrali.
Za ovaj turnir predvideli smo sledeće discipline:

1. 25m - springerice do 16J
2. 25m - PCP puške do 16J
3. 50m - puške do 16J
4. 50m - unlimited klasa (neograničeno)
5. 90m - unlimited klasa (neograničeno)
6. 50m – stojeći stav (na kraju turnira - revijalno)

Detaljna pravila i propozicije takmičenja ćemo objaviti naknadno. Početak skupa je zakazan za 09.30h. Posle pozdravnog govora, predviđeni su provera opreme i objašnjenje pravila turnira. Početak takmičenja je predviđen za 11.00h, a ceo skup bi trebalo da se završi do 18.00h.

Kotizacija za turnir iznosi 1500 dinara, a za članove udruženja AGS, kotizacija je 1000 dinara. Kotizacija za svaku sledeću disciplinu (ako neko želi da puca više disciplina) je 500 dinara.

Naravno, za najbolje su predviđene lepe nagrade, a o njima ćemo detaljno pisati naknadno, kada vidmo na čemu smo i ko će sve biti sponzori. U svakom slučaju, verujemo da će svi biti zadovoljni.
Na kraju još jedna napomena: svi mi smo amateri, tako da niko ne treba da se oseti inferiorno niti da pomisli da nije dovoljno dobar. Svi smo dovoljno dobri, a poenta je promovisanje ove naše prelepe pasije, druženje i sticanje iskustava.

Ako sam nešto propustio, ne zamerite. Ova tema je namenjena stvarima vezanim za turnir, pa ćemo pisati o svemu. Slobodno pitajte sve što vas zanima.

To bre!! Sjajno da posle pauze se organizuje nesto!! Prijavljujem se za 50m i 90m bez ogranicenja. Jedva cekam da vas sve upoznam i radujem se lepom druzenju. Nije taleko taj avgust, doci ce to...

Ја сам у дилеми, да ли да се пријавим за прву или трећу дисциплину. Углавном појавио бих се са спрингерицом до 16 џула, само још нисам одлучио да ли да то буде на 25 или 50 метара. Какве ће мете да буду? Да ли да дођем са диоптером или са оптиком?

Poštovanje kolege,
zainteresovan sam za druženje kao i samo takmičenje konkretno me intersuju 50m - unlimited klasa kao i 90m - unlimited klasa.

Pitao bi organizatore, kako će se na navedenim distancama meriti bodovi u različitim kalibrima, malo mi je to nejasno pa ako ima neko da mi to pojasni. Konkretno pucamo na 50m u tri kalibra, 5,5mm, 6,35mm i 7,62mm. rupe se razlikuju po kalibru a svi smo na istoj distanci. Takodje me interesuje koje su dimenzije meta?

Naadam se dobrom druženju ali oprobaću se u navedenim daljinama.

p.s. prijavu ću potvrditi u narednih par dana, samo da još potvrdim na poslu da nisam navedenog dana u nekoj obavezi.

Za 25 i 50m ove godine čemo koristiti istu metu (onu za 25m).

br_t_dim.jpg

Dogodine će i za 50m biti odgovarajuća meta.

Za 90m koristićemo standardnu extreme benchrest metu koja je 130mm u prečniku

X ring ……… 5mm
10 ring……… 12mm
9 ring………. 31mm
8 ring………. 50mm
7 ring……… 71mm
6 ring……… 90mm
5 ring……… 110mm
4 ring………. 130mm

View attachment ExtremeBenchrestSampleTarget.pdf

Pоštovane kolege, čast mi je da Vas obavestim da smo završili pripreme za prvo benchrest takmičenje na našim prostorima. Kao što je najavljeno takmičenje će se održati 29.8.2021 u Obrenovcu (lokaciju možete naći na ovom linku) sa početkom u 9:00h.

Lista sponzora:

FX airguns (FX radari)
Steyr Sport - Milenko Sebić sales manager (rančevi, kape, majce)
Peloponez Novi Sad - FX pumpa visokog pritiska
Panim Požarevac - Kandar pumpa visokog pritiska i paketi apolo dijabola
Top-Gan Požarevac - GSG SR1000S
Grof MBM Požarevac - Hatsan AT44 10 Long i 10 vaučera za kupovinu puške sa popustom od 10%

Ovakvo takmičenje, održava se prvi put kod nas i jako je teško predvideti bilo šta. Nismo hteli da insistiramo na prijavljivanju unapred, prijave su moguće na licu mesta. Takmičenje je otvorenog tipa uslov je da se poseduje puška i dijabole.
Sam program kao i kategorije sa prijavljenim učesnicima biće objavljen na dan takmičenja.

Takmičenje na 25m će se održavati po WRABF pravilniku dok će 50m i 90m biti po extreme benchrest pravilniku. Mete za 25 i za 50m će biti iste (oficijelne 25m WRABF mete) dok ćemo za 90m koristiti Extreme benchrest mete.

Kotizacija za takmičenje će biti 1500din, za članove Streljačkog sportskog udruženja AGS kotizacija iznosi 1000din.

Prvo bi (po rasporedu) trebalo da ispucamo 25m pa zatim da pređemo na 50 i 90.

wow, svaka cast za sponzorstvo ,respekt sponzorima koji su bili voljni da ucestvuju i naravno onome ko je sve to organizovao!

:D Pitanjce.
Koju kategoriju mogu da pucam sa Fwb 601 pošto nije ni opruga a nije ni pcp?

:D Hvala na brzom odgovoru.
Onda će biti zabave sa prebacivanjem optike sa jedne puške na drugu i brzinsko upucavanje(imam samo jednu optiku),nadam se da će biti uslova za takve operacije

Malo je čupav posao oko organizacije, pošto ni u jednoj jednačini ne možemo izračunati (ni približno) koliko će biti prijavljenih takmičara. Može da dođe 10-15 ili 20-30 ali lako može da dođe i 50-60 ljudi... Prvi put pokušavamo da organizujemo ovako nešto i zaista se trudimo da mislimo na sve ali je činjenica da mi nismo ni svesni šta je to "sve" u ovom slučaju. Potrudićemo se da bude uslova i mesta za sve.
Činjenica je da se svi trudimo, a činjenica je da su se i sponzori potrudili... Ja sam očekivao simboličnije učešće.

Ovo je prvo "pilot" takmičenje. Svi ćemo tu nešto naučiti i nadam se steći iskustvo za nešto trajno što ćemo ponavljati iz godine u godinu. Osnovna ideja je da krenemo sa benčrestom, koji je najmanje zahtevan po pitanju strelca i opreme, pa da se (ako se ispostavi da smo kao organizatori i učesnici sposobni za ovako nešto) za sledeći put doda i field target, pištolj, brzo pucanje....

Users who are viewing this thread

Back