Airguns Srbija Benchrest 2022 - Obrenovac, Veliko Polje

Joca

Administrator
Staff member
Dragi prijatelji, drage kolege strelci,
imamo čast i zadovoljstvo da najavimo Drugi "AGS BENCHREST IZAZOV", Veliko Polje - Obrenovac, turnir u veštini gađanja iz vazdušne puške, koji je zakazan za 22. maj. 2022. godine. Turnir će biti održan na strelištu "kod Bobana" u Velikom Polju kod Obrenovca, na istoj lokaciji kao i prošle godine.

273455832_464469195154377_4177181724816474027_n.jpg

Za turnir smo okvirno predvideli sledeće discipline, s tim što ćemo detaljan plan takmičenja i discipline objaviti naknadno:

1. 25m - springerice do 16J
2. 25m - PCP puške do 16J
3. 50m - puške do 16J
4. 50m -do 5.5mm cal bez ograničenja snage
5. 70m - unlimited klasa (neograničeno)
6. 90m - unlimited klasa (neograničeno)
7. 50m – stojeći stav (na kraju turnira - revijalno)

Ovo je samo prva najava turnira, nakon što smo dobili priličan broj upita kada će biti održan drugi turnir.
Dakle, vremena ima dovoljno (mada vreme brzo prolazi), da se svi pripreme, upucaju puške i dođu na turnir.
Kao i uvek, SVI su dobrodošli, bez obzira na nivo znanja, opremu, iskustvo... primarno je učešće, druženje i sticanje novih iskustava.
Na ovoj stranici ćemo davati sva obavetenja vezana za turnir, a ovde možete i komentarisati.
Vidimo se na turniru!

Prošle godine nam je bilo prvo takmičenje koje smo organizovali i bilo je sitnijih propusta koje planiramo da ispravimo i da takmičenje podignemo na neki viši nivo.Iako je sve proteklo u najboljem redu i jako pozitivnoj atmosferi. Znam da je dosta kolega podiglo svoje streljačke sposobnosti što vežbom, što i sa kvalitetom opreme i očekujem jako zanimljivo takmičenje i lepu atmosferu.Naravno svi zainteresovani su dobrodošli, jer je ovo takmičenje otvorenog tipa. Nadam se da ćemo svi zajedno uživati u ovom streljačkom događaju.

Michael said:
Dal ima sanse da se ubaci 22lr? 50m i 100m?

WRABF i jeste za vazdušnu i malokalibarku ali mi trenutno nemamo uslove. Za to bi nam trebalo strelište sa balističkim projektom i još dvadesetak zainteresovanih.

Postovani sudci
Dajte jednu kategoriju u 4.5 na kolko god 25 50 m....
Ako ima interesenata....

Ja bi da izbegnem opet obaranje brzine i setinga istog na 16 dzula......pa nismo Englezi😁

wooyadeen said:
Michael said:
Dal ima sanse da se ubaci 22lr? 50m i 100m?

WRABF i jeste za vazdušnu i malokalibarku ali mi trenutno nemamo uslove. Za to bi nam trebalo strelište sa balističkim projektom i još dvadesetak zainteresovanih.

Jasno, ako bi se na 50 i 100m napravile posebne mete od nekog debljen lima sa gumama unutra cisto neka improvizacija da se odradi?sigurno ima zainteresovanih za 22lr kategoriju

@jevtara - pa imaš 50m -do 5.5mm cal bez ograničenja snage :)

Michael said:
cisto neka improvizacija da se odradi?sigurno ima zainteresovanih za 22lr kategoriju
Nema ovde improvizacija. Sve mora biti po zakonu, pogotovo što to strelište nema balistički projekat i što se ovakav skup obavezno pijavljuje policiji.

da li ce za 70 i 90 metara unlimited biti razvrstano po kalibrima ili svi kalibri odjednom?

pa svakako je ubojitija ona sa tezim zrnom ,pogotovu na ovom terenu na kome se gadja,kad je vec unlimited lepo bi bilo manjim kalibrima bar (5.5mm i 6.35mm) dozvoliti da koriste slagove,da koliko toliko ne zaostaju za kalibrom 7.62mm :D

Pa i na Amerikanskom Ebr su često pobeđivali manji kalibri tj. 5.5mm. Monster Rds ima odličan BC, a nadam se da ima korisnika istih.

ima ima dosta,nazalost nisam jedan od njih, mene su slagovi razboleli skroz :) ,izgleda da cu se pridruziti kolegi Ledenom u navijanju :?:

Super su slagovi, ali za ovako precizna gađanja, po mom mišljenju, nemaju šta da traže pored dijabola.

jesu,moje iskustvo je sa dijabolama do 50m extra,vec preko toga jsb slagovi dominiraju u odnosu na dijabolu,al opet to je moje iskustvo, da ne preopterecujemo temu sad sa tim,tema je sjajna kao i svako takmicenje koje se odrzi :)

Da nabaviš ti dijabole i da pucaš, da vidimo šta mogu vaši Maverick-ovi... :)

opremljen sam ja dijabolama fino ,nego jednostavno nasao slag kog Maverick voli i sta cu... bolest :D

Mozda ce u buducnosti da se prosiri broj kategorija pa se uvede i gadjanje slagovima.
Za slagove potrebne su i vece daljine sto znaci da bi nam trebalo i vece streliste. Trenutno je sve ograniceno na 100m. Nadamo se u buducnosti da ce biti i vecih daljina na strelistima pa samim tim i drugih kategorija gadjanja.
Sto se tici trenutnih kategorija trudili smo se da damo ravnopravnije uslove i za manje kalibre.
Srecno sa prijavama i na takmicenju!

Users who are viewing this thread

Back