Airguns Srbija Benchrest 8.6.2025

Joca

Administrator
Staff member
Dragi prijatelji i kolege strelci, članovi Foruma, pratioci naše FB stranice i svi ostali zainteresovani:
imamo čast i zadovoljstvo da vas obavestimo da ćemo, nakon određene pauze, uskoro organizovati Benchrest turnir. O tačnom datumu ćemo vas obavestiti na vreme, a ono što sada znamo to je da će ovoga puta turnir biti ograničen isključivo na spring i PCP puške snage 7,5 do 16J. Pucaće se na daljini od 25m, po WRABF pravilima i na odgovarajuću metu.
Turnir će se održati na strelištu Bukova jaruga, Barič kod Nemanje. Svi znamo gde je to strelište, a za one koji eventualno ne znaju evo tačne lokacije (klik).
Smatramo da je daljina od 25m gotovo idealna za najširi krug strelaca, jer je dovoljno izazovna, a omogućava praktično svima da se ravnopravno takmiče sa opremom koju imaju. Na ovoj daljini nisu neophodne najskuplje puške i optike, a opet izazova ima dosta. Kod pušaka manje snage i manjih kalibara svaki, makar i najslabiji vetar može znatno uticati, a tada veština strelca dolazi do izražaja.
Ovo je samo prva najava, uskoro ćemo otvoriti i prijave za spring i PCP klasu, pa ćemo se onda prebrojati, napraviti raspored i objavite sve druge detalje.
Do tada, vežbajte, spremajte puške i optike koje imate, a kako biste bili što efikasniji, evo ovde postavljam i zvaničnu metu u koju ćemo pucati. Meta je formata A3, preuzmite je, odštampajte i trenirajte. Uskoro slede ostali detalji!

Attachments

• BR-Meta-25m.pdf
    357.7 KB · Views: 38
Da dodam: plan je da, uz BR turnir, napravimo i malu promociju HFT (Hunter Field Target) discipline, za sve one koje ova disciplina potencijalno zanima, ali nemaju mogućnosti ili vremena da dođu do strelišta u Mužlji. Dakle, svi zainteresovami će se tog dana upoznati sa osnovama HFT-a, pa će moći da procene da li ih zanima i ova izuzetno atraktiva disciplina, koja je kod nas, na žalost, do danas bila pomalo skrajnuta.

Чек, чек Јоцо, хоћеш да кажеш да за нас преко 16ј нема ниш? Нема такмичења, нема сакупљања...? Сад очекујем да чујем...
"Ако си луд, ниси глув, јел чујеш шта пише..." :):):)

Чек, чек Јоцо, хоћеш да кажеш да за нас преко 16ј нема ниш? Нема такмичења, нема сакупљања...? Сад очекујем да чујем...
"Ако си луд, ниси глув, јел чујеш шта пише..." :):):)

mi sa buzdovanima možemo da dođemo da gledamo :)

Хтедох то да напишем, ал сам и куртоазије препустио теби, ипак када ти кажеш да је неко бузда, другачије је него ја када кажем :):):)

Jedno brzinsko pitanje, da li neko ima ili može napraviti mete i sightere u 25m proporciji ali da bude u A4, recimo 10 meta i sightera koliko stane. Ipak većina ima A4 štapač. A za trening je i 10 meta na A4 ok. 🙏❤️

Mislim da je vec neko to uradio i da ima na forumu vec file ali moram da potrazim malo.

3a01b74a03091f5fa8943b32cc49f1d9.jpg

Ja sam istampao i A3 i A4. Sad samo da vidim dal je bolje sa 300/300s , Lgr ili 603. Drugari koje je najbolje resenje za montazu optike na 603?

SM Spring-meister

Lepa vest... odredili smo datum turnira, a to će biti 8. jun, nedelja.
Od ovoga trenutka su otvorene i prijave, pa se svi mogu prijaviti dole u komentarima, a mi ćemo dopunjavati tabelu kako se ko prijavi.
Sve ostale detalje, kao što su vreme početka, hroniranje, pozicije, itd... ćemo objavljivati na vreme.

25m SPRING 7,5-16J25m PCP 7,5-16J
01. steffsteff
02. kircankircan
03. mossiiwan wan
04. aleksandar Drinjaknesaceh
05. srpcheDejanD
06. z.radicbull
07. m.radicz.radic
08. glalem.radic
09. Al Hamashi AndrejMladen
10.Bojan017
11.Dexx