Airguns-Srbija Benchrest izazov - diskusija u susret trećeg po redu turnira u veštini gađanja vazdušnom puškom

SrpcheTheGreat

Well-known member
Čitam ovu moju pritupastu diskusiju od pre godinu dana sa Vojom, pa se smejem samom sebi...kakav sam ja šaran bio...a ni sada nisam bolji... :lol: Željno očekujem ovogodišnji kontest sa svim ovim divnim ljudima, koji su postali deo moje svakodnevice...da nije bilo foruma, ni njih nebi bilo :roll: :D, a je ne bih postao pacijent sa lošom prognozom, što nekada i nije tako loše :lol:
Ma sve bi bilo drugačije, da je Pera odma otišao u policiju..

Veliki pozdrav za organizatore budućeg turnira...ako treba da se šaluje ili guraju kolica sa malterom, zovite...nemam mnogo pameti, al imam dosta snage...

Boga mi Srpche, da mi je neko rekao da ćeš onako da nas isprepadaš s konfekciju ne bih mu verovao. Jedva čekam da vidim kako tačkaš mete sa novim ljubimicama :D

bojan017 said:
Boga mi Srpche, da mi je neko rekao da ćeš onako da nas isprepadaš s konfekciju ne bih mu verovao. Jedva čekam da vidim kako tačkaš mete sa novim ljubimicama :D

Slično mogu reči.I onaj uzvik oduševljenja na prošlom FT skupu je mnogo toga rekao.Šteta pa nisi uživo čuo.

bojan017 said:
Boki legendo, priznajem da sma se te se uželeo, biće to dobar razlog da svratim do mog druga Maneta, da se izljubimo ko ljudi... :D..sreda li beše vazda iščekujuća.. :lol:

U procesu smo odlučivanja o disciplinama preko 100m. Pošto "livada" dozvoljava, mogućnosti su nam do 300m. Mislim da je pravi trenutak da se raspravlja o disciplinama.

Dosadašnje discipline ostaju:

Dijabola:
25m opruga 16j WRABF pravila
25m PCP 16j WRABF pravila
50m PCP 16j WRABF pravila
50m PCP sa maksimalnim kalibrom .5.5mm, neograničena energija WRABF pravila
90m EBR pravila

Pitanje je šta ćemo sa 100, 150, 200, 250m. Koje discipline pucati.

Sva pitanja i sugestije su dobrodošle.

zuxbg said:
Šta bi sa 70m EBR?

Zaboravio da napišem. Elem, na EBR je 70m samo kvalifikacija za 90m. Kakvo je naše mišljenje o 70m, treba li nam ili ne?

Takođe me zanima šta misle pucači o formatu za 150, 200, 250 (pa i 300 ako mogu da dobace)? Gađanje gongova (plinkanje) je više igranje i lutrija, takođe nije pogodno za veća takmičenja (pošto ne može da puca 10 ljudi odjednom), što donosi probleme sa vremenom kao i nejednake uslove za strelce (nekom će biti vetar nekom ne).

Ako su svi sposobni da pogode metu veličine a5 papira onda je najnormalnije da se sabiraju bodovi tj da pucamo u papirnu metu. Meni zvuči ok, papirna meta prečnika 12cm?

Veliki broj disciplina i/ili takmičara može nam napraviti da se takmičenje održava u dva dana, što će nam doneti maltretiranje sa papirologijom ako dolaze stranci na dvodnevno takmičenje moram da napišem unapred koliko će koga doći, odakle, gde će odsesti i još po koji broj pasoša i pušaka inače će mi u Ministarstvu unutrašnjih poslova reći ono čuveno FT1P)

Misljenja sam da 70 m.oduzima samo vreme, naravno, to povlaci i ono da svako vec treba da zna pre nego se prijavi, da li je spreman da ide na 90 m.. Znaci, samo ako budu svi realni i svesni svojih mogucnosti, tako ce se i prijavljivati za 90 m., bez da treba elimicioni 70 m.deo. Ne znam, ja tako razmisljam, nikada se ne bih prijavio, eto samo da se prijavim, za discipline 25 m., jer sam svestan da me to ne zanima, drugo, nemam opremu za to, trece i najvaznije, ne znam da pucam na tim daljinama :mrgreen: i zasto bi mi onda trebao eliminacioni 15m deo, da mi se dokaze da nisam za nesto, a sto sam vec sam znao?!?
Sto se tice 100 i preko (beskonacno :D ), samo treba dobro staviti na razmatranje, da li ce biti skuplja dara (bubamara :lol: ) nego mera. Sala na stranu, treba razmisliti da li se isplati (naravno, ne mislim o fin.isplativosti)u jednom takmicenju uvesti i tu disciplinu. Ako ce to da zadovolji dva, tri pucaca i zbog njih sve to raditi (organizacija u dva dana, papirologija...ne znam sta jos)...ne vidim isplativost truda, ali, ukoliko je to 5...10... prijava, onda vec...
Mozda je glupo pitanje, ali, da li je lakse prijaviti u dva odvojena termina skup (dva turnira), npr.u junu na pocetku meseca standardne discipline kao do sada, a tamo negde na kraju meseca juna discipline preko 100 + metara. Da li je tada papirologija jednostavnija (naravno, ostaje i dalje pitanje organizacije, time nista ne dobijamo po pitanju lakoce organizovanja, jedino sto ce se imati vremena organizatorima da odmore :D)..ne znam, lupam?!
I za kraj, da li ja negde procitah da se skup planira za pocetak juna meseca? Sada nigde ne vidim da je neko nagovestio, a zakleo bih se da jesam (video sam cica macu, jesam, jesam...).
PS: upozorenje citaocima. Kome je smor citati ovolike textove, molim da se ne upustaju u citanje istog, dovodi do zacepljenja u rektalnom delu. (Ili sam ovo trebao na sam pocetak staviti :lol: ).

Trenutno nemam mogućnost za trening na 90m, a imamo za 70m. Ako je pravilo: eliminacije 70m, finale 90m, onda tako treba i da radimo. Cilj je da se takmičimo po opšteprihvaćenim pravilima.

Trifke said:
Misljenja sam da 70 m.oduzima samo vreme, naravno, to povlaci i ono da svako vec treba da zna pre nego se prijavi, da li je spreman da ide na 90 m..

Slažem se, tako sam i ja pomislio ali...

zuxbg said:
Trenutno nemam mogućnost za trening na 90m, a imamo za 70m. Ako je pravilo: eliminacije 70m, finale 90m, onda tako treba i da radimo. Cilj je da se takmičimo po opšteprihvaćenim pravilima.

Kolega zuxbg je kao i uvek 100% u pravu. Ako ćemo da se budemo konkurentni i da imamo sa kim da se upoređujemo, moramo raditi po istim pravilima kao ostatak sveta.

Trifke said:
Mozda je glupo pitanje, ali, da li je lakse prijaviti u dva odvojena termina skup (dva turnira), npr.u junu na pocetku meseca standardne discipline kao do sada, a tamo negde na kraju meseca juna discipline preko 100 + metara. Da li je tada papirologija jednostavnija (naravno, ostaje i dalje pitanje organizacije, time nista ne dobijamo po pitanju lakoce organizovanja, jedino sto ce se imati vremena organizatorima da odmore :D)..ne znam, lupam?!

Trifke druže moj, odlično si se setio. Sve i da je dan za danom, ako prijavimo dva odvojena (na primer prvi dan WRABF a drugi EBR i LR) drastično se smanjuju papirologija i obaveze.

Trifke said:
I za kraj, da li ja negde procitah da se skup planira za pocetak juna meseca?

Jun mesec je plan, videćemo kako vreme i dinamika radova dozvole.

Uhaa
Ako moze slagovi i na 200 i 300 recimo to bi bilo interesantno vojče cisto da vidimo sta moze ovo sta imamo...

Bez brige, sve će biti na vreme objavljeno i ovde i na društvenim mrežama.

Hoce bit nesto za nas s nesto slabijim puskama?
Mislim da ja nemam sta trazit sa puskom od 16 j, na daljinama od 100 metara.

Da dopunim @Goxy.
-Springerica do 16j 25m
-PCP do 16j 25m
- do 16j 50m
Ako se nevaram to su discipline za nas nejačke :D

Jedva čekamo. Nadam se da će biti češće. Ova praksa jednom godišnje treba da se zaboravi. Bar jedno 3 i više puta u godini da se izorganizujemo.

Naš drug i kolega strelac, upitao me je zašto nemamo heavy varmint 25m disciplinu. Ima li zainteresovanih za Heavy Varmint (pucanje puškama snage) 27J (na mete udaljene) 25m po WRABF pravilima?

Users who are viewing this thread

Back