Cometa galaxy 220 nesto zvecka u predelu okidaca?

NAUM

New member
Postovani,
srdacan pozdrav za sve clanove!
Novi sam clan i odnedavno vlasnik pomenute vp,
evo u cemu je problem. Puska je ok,brzo sam je
upucao,i stvarno je precizna.Ali ono sto me buni i ne znam da
li je normalno je zveckanje koje se cuje u predelu okidaca
kada protresem pusku. Znaci bilo da je prazna ili nategnuta
to metalno zveckanje postoji.
Molim za savet,jer to nesto normalno kod tih pusaka ili da se reklamira?

Tipičan okidački mehanizam sastoji se od nekoliko polugica, nekoliko šrafića i dve-tri oprugice. Na skoro svakom oružju (ne samo na vazdušnom), prilikom njegovog naglog pomeranja (potresanja) čuje se više ili manje zveckanja, naročito u delu u kojem je smešten okidač. Dakle, ono što si primetio, najverovatnije ne predstavlja signal za uzbunu. Međutim, nije nemoguće da se neki šrafić olabavio ili čak ispao iz ''loze'' ili se opruga odvojila od ''zakačaljki'' za koje je bila zakačena. Ako budeš primetio neke anomalije u funkconisanju (zapinjanje, promena dužine hoda lista obarača...), pušku obavezno odnesi u servis. Taj problem se, po pravilu, rešava brzo i efikasno, pa se nemoj nervirati zbog toga.

@TorTojed pričaš gomilu budalaština. Kakve polugice i gluposti. Nemaš pojma šta lupka, samo teoretišeš i filozofiraš. @NAUM, niko ovde nema pojma šta ti lupka, dok se puška ne otvori, samo tako ćeš moći da znaš o čemu se radi. Imao sam tu pušku i znam da ništa u njoj ne zvecka, kao što ni u jednoj od mojih springerica koje sam imao i imam ništa ne zvecka. Dakle, rasklopi i vidi, ako nisi siguran, daj nekome ko zna ili nekom puškaru...pozdrav...

Ako se dobro sećam valjkasto telo,dve polugice,dve osovine,dve oprugice,jedna metalna kuglica i limena poločica kočnice...iz toga bi trebalo da se sastoji okidački mehanizam

Moj komentar nije primeren forumu,a ni meni,... izvinjavam se kolegi @Tortojedu...p.s.mislim da sam zreo da se povucem iz javnosti.
Sportski pozdrav..

Last edited:
Ama, nemoj se "povlačiti iz javnosti''. Nema ljutnje: odmah sam shvatio da si imao nekakav loš trenutak, trenutak slabosti.:)

Users who are viewing this thread

Back