Iceman said:
Pre nego sto sam nabavio 2240 imao sam u planu svasta da modifikujem ali kako vreme prolazi sve vise mi se svidja bas ovako kako jeste krajnje jednostavan. Mozda okidanje malo doteram u smislu poliranja dodirnih povrsina moj malo pod prstom "skripi" dok vucem okidac. Sila okidanja mi je OK inace sam navikao na malo tvrdji okidac. Kad sam sabrao sve modifikacije u glavi to vise nije bio kompaktan i lagan jednostavan CO2 pistolj nego PCP puska
Sest meseci kasnije
Prva modifikacija okidanje ali o tome sam vec pisao sila 3X manja nego sto je bila fabricki ali neko glupo skriputanje i dalje ostaje rasturio ponovo i ovaj put ispolirao sve dodirne i nedodirne povrsine elemenata okidanja skriputanje nestalo.
Druga modifikacija vodkjica opruge udaracca sa podesivim hodom. Nisam hteo da modifikujem orginalne delove za slucaj da pozelim da ga vratim u orginalno stanje pa sam pravio nove
Naknadno dodat oring i matica sa osiguracem od odvijanja i sve to brunirano vidi se na slici prvoj.
Treca modifikacija dok je deo bio na bruniranju drvena drska
Komad tresnjevog parketa i neko ulje za zastitu bastenskog namestaja iz yiska nista fensi sta se ima sa tim se i radi
Poslednja modifikacija par stvarcica sa onog broda sto se poprecio u Sueckom kanalu.
Prvo iskustvo sa refleksnim nisanom ovog tipa upucavanje muke Isusove.
Sve se odvija na 10m standardno stojeci iz obe ruke bez naslona (ja i dalje samo tako znam da pucam ) pistolje je sad znacajno tezi i bilo kakav drugi pristup ne dolazi u obzir. grupa iznad mete flajer u meti :roll: dok nisam skontao sta se dogadja.
Krajnji rezultat 5 komada na 10m. Da ne bude zabune ovo je naj bolja do sada i ima mnoooogo gorih ali nije lazirana ni na koji nacin. Stojeci 10m bez oslonca.
Onda malo proseravanja na 50M :mrgreen:
Kutija i veliki crni krug su posluzili da vidim koliki je pad na toj daljini i za koliko da gadjam preko limenke. I iz drugog pokusaja
Zakljucak , u odnosu na fabricki pistolj ako pogledate slike pogodaka poboljsanja postoje ali su marginalna e sad sto sam se ja propisno izigrao to je druga stvar. Naj vece poboljsanje j dosta lakse nisanjenje na vecim daljinama sa red dotom. Sa klasicnom mehanikom na 50m ja mogu da gadjam samo na osecaj otprilike na predpostavku gde se limenka nalazi. I drska sa kojom sam jako zadovoljan radio sam je prema svojoj ruci i nacinu gadjanja tako da mi je eliminisala dosta gresaka u hvatu i okidanju.
Eto nadam se da ce ovo nekom biti zanimljivo