Da li je dozvoljeno pucanje u dvoristu?

NemnajaMilosevic

New member
Zanima me da li je dozvoljeno pucanje u svom dvoristu? Do sada sam isao u streljanu svaki put kada bih pucao ali skoro sam se preselio i u novom gradu nema streljana tako da bih morao da idem u drugi grad kako bih pusao sto i nije bas najbolja opcija zato sam mislio da napravim malu streljanu u mom dovristu koje je ogradjeno zidovima i ne vidi se sa puta nista. Naravno tu "streljanu" bih koristio samo ja. Da li je to dozvoljeno?

Koliko ja znam nije dozvoljeno gadjanje nigde van streljane.
Raspitaj se da li u okolini imas negde trap streliste ili nesto slicno i probaj tu da gadjas.

Nije dozvoljeno nigde sem na stlerištu. Ali... Ako ti je dvorište izolovano, niko ne vidi šta radiš, ne pucaš iz nekog topa koji se čuje na 100 m, napraviš hvatač dijabola koji se ne čuje, dovoljno si pametan da nikoga ne ugrožavaš onda i može da prođe. Sem ako te neki komšija ne prijavi. Onda sve ovo prethodno pada u vodu.

Da li je dozvoljeno ili ne...
Meni je dosla policija ... komsija prijavio da pucam
kad su videli zid dva i po metra nisu pravili problem ... samo sam komsiji obecao da nece dijabole preleteti

zare said:
Nije dozvoljeno nigde sem na stlerištu. Ali... Ako ti je dvorište izolovano, niko ne vidi šta radiš, ne pucaš iz nekog topa koji se čuje na 100 m, napraviš hvatač dijabola koji se ne čuje, dovoljno si pametan da nikoga ne ugrožavaš onda i može da prođe. Sem ako te neki komšija ne prijavi. Onda sve ovo prethodno pada u vodu.

Mislim da bi bilo problema jel mi je jedan komšija policajac. Tako da ne bih rizikovao ali tužno je što je sad skoro pa nemoguće da pucam. Jedini način kako bih sad mogao da pucam je da platim gorivo 2000 do kaća zatim 1h u strljani 1000 i dijabole. Ne verujem da mi se to isplati. :cry:

Iz mog iskustva, sa iole normalnijim ljudima nikad nije problem pod uslovom da si sigurnosne mjere doveo na mjesto. Kad je tenkre u pitanju, ne pomaže sve i da pucaš ljubičice u vazduh.

Ti najbolje znaš kakav ti je komšija, pa ako se može pričati s njim, porazgovaraj prije pucanja, možda i bude okej sa svim tim.

Ladeeh said:
Iz mog iskustva, sa iole normalnijim ljudima nikad nije problem pod uslovom da si sigurnosne mjere doveo na mjesto. Kad je tenkre u pitanju, ne pomaže sve i da pucaš ljubičice u vazduh.

Ti najbolje znaš kakav ti je komšija, pa ako se može pričati s njim, porazgovaraj prije pucanja, možda i bude okej sa svim tim.

Da u pravu si, probacu da porazgovaram sa komsijama oko toga. Naravno planirao sam da za vreme pucanja sigurnost bude na prvom mestu. Hvala na odgovoru.

Ja sa svojim komšilukom nemam tih problema, a ni meni se ne ide u streljanu.Sa svakim sam u dobrim odnosima, a i pridržavam se svih sigurnosnih pravila,Imam i skupljač dijabola ali ga ne koristim, zveči pri uadru jače nego puška što se čuje, pa koristim uglavnom neke drvene table za pozadinu, bar se manje čuje.Bude tu i poneka limenka i čepovi od flaša, ali svakako je springerica u pitanju pa se to najviše čuje.Dok nikom ne smeta, nema problema.Uostalom, ako ti je taj komšija i policajac, pa valjda neće da te ujede, lepo popričaj sa njim i ne bi trebalo da bude problema.

Video sam neke fore koje planiram da probam, plastelin na uljanoj bazi (da se ne bi osušio) na mesto udara i idemo silent :)

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Ja konzumiram ove ploce i jako su dobre (tihe)

https://m.kupujemprodajem.com/gradjevinarstvo/podne-obloge/gumene-ploce-gumeni-pod-proizvodjacke-cene/oglas/96887528#mhs0-1673205499785

Kupiš pivo za komšiluk i pozoveš ih da pucaju sa tobom. Posle toga staviš antifon slušalice i ništa se ne čuje :(

Gradjevinski siporeks blok, ispred tog zida, grudobrana ili koje vec tvrde prepreke. Jako lepo upija dijabole i prilicno je tih. Naravno, moras ga promeniti s vremena na vreme :)
Jesi li popricao sa komsijama? Sta kazu?

jevtara said:
Ja konzumiram ove ploce i jako su dobre (tihe)

https://m.kupujemprodajem.com/gradjevinarstvo/podne-obloge/gumene-ploce-gumeni-pod-proizvodjacke-cene/oglas/96887528#mhs0-1673205499785

Vrh su ako ne pucaš (probao sam i armirane gume i svašta). Međutim kada se puno puca (jačom puškom), krune se i jako su neisplative. Plastelin i slične mase su daleko ispred, tiše su bolje upijaju energiju, ne raspada se dijabola (nema prašine), ali se i oni vremenom zasite.

Hvala Joco na brzom odgovoru. Pretpostavio sam, ali nisam nasao nigde u zakonu jasno definisano. A da pitam jos nesto: Da li i vazdusno oruzje mora da se cuva u sefu kao i vatreno? Ni za to nisam nasao jasan odgovor u zakonu...

Back