Da li je dozvoljeno slanje vazdušnog oružija poštom?

NemnajaMilosevic

New member
Drug iz Varvarina hoće da mi proda vazdušnu pušku ali mi se baš ne vozi ~250 km do njega. Da li je po zakonu dozvoljeno da mi on pošalje pušku poštom?

Nikako ne preporučujem. Prvo zato što nije dozvoljeno, a drugo zbog realne mogućnosti oštećenja. Ako je puška vredna, svakako vredi otići po nju i ništa ne rizikovati, a možete se dogovoriti i naći se negde na pola puta.

Ја не знам тачно да ли вп сме да се шаље поштом или не. Претпостављам да не сме, али треба званично проверити у МУП-у. Пазарио сам једну Славију почетком ове године од типа који је био удаљен око 250 км од мене и он ми предложио да ми је пошаље брзом поштом али тако што ће бити расклопљена (метал одвојен од кундака) и на тај начин ће пакет бити краћи. Тада сам то прихватио али, нажалост, није дошло до трговине. Када бих данас куповао, прво бих проверио у МУП-у да ли је то легално, нарочито после ових ових догађаја у последње време.

Pre 5 god sam kupio Crosman Fury od čoveka iz Novog Sada od koga sam uzeo par god pre toga i Crosman Phantom. Poslao mi je AKS - om kao "auto deo". Sve prošlo kako treba.

Drug mi je radio u kurirskoj službi i kaže ako je dobro zapakovano da se ne iscepa i ne vidi šta je, niko te ništa ne pita. Naravno da ne smeš da napišeš šta je, staviš ribolovačka oprema ili tako nešto "dugačko". Neće ni sve kurirske službe da primaju tako dugačke pakete.

Back