DIJABOLE

Ja sam prevrnuo sve prodavnice i svi imaju ili Mar ili Gamo pro mach. Ako neko zna gde se mogu nabaviti kvalitetnije, neka podeli radosnu vest sa nama.

jsb moze obezbediti ervin, s tim da su to vrlo skupe dijabole za nase uslove.
ostalo, nema, kod nas. naravno, odmah preko granice izbor je mnoogo bolji.

da da tako je ;) , imam jsb , rws, skenco itd dijabole
doduse malo skuplje od proseka ali na zalost zbog procedure narucivanja i prenosa preko granice mora...
imam oglase na kupujem prodajem pa pregledajte dijabole koje nudim
predator, hyper velocity field pellets (+40% na brzini :D ), Heavy long range, big boy havie veight... itd
sledece nedelje dobijam jos po koju vrstu tipa ultramag metaltip, ultrashock itd
slobodno me kontaktirajte ovde ili na kupujemprodajem ;)
http://www.kupujemprodajem.com/68096-1-ervin-svi-oglasi.htm
rado cu opisati svaku dijabolu i detaljnije

ovde mozete citati malo o predator dijabolama
http://www.predatorpellets.com

a ovde o hyper velocity field pellets dijabolama
http://www.skenco.com

Pa ako pričamo realno, nisu malo, nego duplo skuplje od proseka, e sad što toga nema kod nas u prodavnicama, onda to i diktira cenu, ali jbg ;)

Treba zaboraviti sva ta "hyper velocity" sranja,
i drzati se brzina ispod brzine zvuka. Kakve
plasticne dijabole, kakvi bakraci...

Sto se nasih prostora tice, u BG se mogu nabaviti
Geco DN, koje su 550 dinara 500 komada, a kvalitet
im je (iz licnog iskustva i mnogo ispucanih) odlican za
cenu, do nekih 20 metara jer su lakse. Koliko znam ima
ih samo u 4,5mm.

Kod nas ima i taj Gamo koji se ne moze porediti po kvalitetu
izrade sa Geco-om, ali onako, za zezanje mogu da prodju, isto
kao i Gamo puske, hehe :)

Diana se isto moze naci kod nas, ali ne sve iz ponude, samo
neke, ja sam nasao Diana Sport, koje su ok za 10-20 metara,
ali Geco mi je bolji i dalje.

Zadnji put u Arsenalu nije bilo Geco-a, samo Diana Sport i Gamo u raznim pakovanjima, ali sve je to isto g...
Diana Sport je jeftinija dosta u Snajperu, nego u Arsenalu. Ja sam uzeo neke domaće, nisu MaR, deluju supreme (tvrđe su od MaR, probao sam na licu mesta i jedne i druge, čiste, dobar odlivak, ali videćemo), pa ih sada u nedelju testiram i dam izveštaj ovde. Ako Bog da, pa ispadnu barem delimično ok, onda eto zanimacije 330din za 500kom :lol:

Srdjane apsolutno se Ne slazem sa tobom!
ali ok mora da te sponzorisu ovi iz GEKO pa su sve ostale svetske marke ,,sranje,, .... ;)

Kazes da je Skenco Jsb i Rws sranje ? :shock:
Ocigledno nisi ih probao i nemas iskustva sa tim dijabolama :x
Kazes plasticne dijabole .... nisi ni procitao kakve su . To su ti celicne dijabole u plasticnom kucistu
koji stede unutrasnjost cevi a o brzini i o udarnoj snazi i da ne pricam... nevredi...

Za 10 metara geko je ok za slaviju 631 zastavu i gamo shadow i slicno .... Slazem se sa tobom i ja imam 24 godine iskustva sa slavijom i zastavom (samo da imam toliko dinara koliko sam dijabola izpucao... :D )
Ali nemoj da kazes ,,sranje,, :( za nesto sto ne poznajes i dok ne probas neku pusku tipa gamo hunter 1250 ili HW100 sa hiper velocity, predator ili ultramag dijabolama .

Taj tvoj geko kad ubacim u gamo hunter 1250 raznese je na param parcade, eksplodiraju dijabole u letu... ;)
Puno nas, ne pucamo samo u metu sa 10 m :cool: , i sa tim geko dijabolama i sa malom puskom tipa gamo shadow ili slavija 630 , 631 necemo postici nikakve rezultate.
Cela ova prica o vazdusnim puskama , ne zasniva se samo na pucanje sa 10-15m (barem meni ne) , a to vuce sobom potraznju za razlicite puske i dijabole....

I da ne duzim, ne kazem da su ove dijabole koje nudim najbolje na svetu, ima i boljih sigurno ali da su se dobro pokazale to mogu potvrditi iz licnog iskustva.
Na zalost skupe su, ali radim na tome da budu jeftiniji
Ove dijabole dolaze i slovacke, nemacke i madjarske, cim likvidiram ,, medjustanice,, tj kad cu doci do njih direktno, cena ce znatno pasti . ;)

Nigde ja nisam rekao da je samo GecoDN dobar a da su "sve ostale svetske marke sranje", to si ti napisao.

Naravno da postoje kvalitetnije dijabole, ja i ne poredim Geco sa JSB-om sigurno, to niko ne spori.

Rekao sam da Geco DN jeste odlican izbor kada se uzmu u obzir odnos cene i kvaliteta,
i ogradio se da su za pucanje do 20 metara. Kod nas ljudi nemaju previse novaca na
bacanje, i odnos cene i kvaliteta je vrlo vazan.

Licno ih nisam probao te sa plastikom, ali licno nisam bio ni na Mesecu, pa opet verujem nekim
kompetentnim ljudima da je tamo gore pesak a ne zemlja crnica :) Isto tako pratim testove koje
rade kompetentni ljudi u ovoj oblasti, i te dijabole sa plastikom nisu neki omiljen izbor, pogotovo
ako idu nadzvucno, jer je poznato da je tada manja preciznost, to nisam ja izmislio.

Mislim, mozes ti da reklamiras ovde na forumu sta zelis, bar za sada to nismo zabranili jer zelimo
da ljudi do opreme dodju sto lakse jer se kod nas ionako tesko nalazi, ali isto tako mogu i drugi da
iskazu svoje misljenje za neki proizvod sasvim slobodno :)

Hteo sam da zaobidjem reklamiranje na ovom forumu ali kad ste me vec pominjali ... :D

Slazem se da ljudi nemaju para , i vazan je odnos cena - kvalitet i tek kako. Ali snalazimo se svi kako umemo.
Eto ja na primer vidim neku opciju u prodaji ovih dijabola ,
i tako preko prodaje imam i za svoj hobi, tj mogu obezbediti neke novce koje nisu iz porodicnog budzeta ;)

Te celicne u plasticnom kucistu na prvi pogled nisu ni meni bile neke, ali su interesantne jer se dobija na snazi 40%
imaju brutalnu snagu, ne spljuste se prilikom udara, ne trose unutrasnjost cevi, i sto je bitno dobro zaptivaju, nema lufta u spirali , nema gubitka vazduha...

Recimo hatsan 4.5, gamo hunter 1250 , dijana 350 imaju izlaznu brzinu 380ms i dodaj 40% malo malo pa stizemo do floberta :mrgreen:

Snaga je bitna za nas sto pucamo sa velikih daljina

A za male puske otvara se nov spektar mogucnosti.... :)

Ali ok razumem te , sta ce ti dijabola od 6-7 dinara po komadu za 10m u metu...

Za metu nas drugar Stefan :cool: najvise voli JSB , ja na primer samo RWS superpoint extra :oops:

Ps GEKO je navodno RWS ov proizvod mada ja cisto sumnjam , mora da je neki pod proizvodjac u pitanju
Za target obavlja svoj posao i nije ni skup.

Bice popusta za sve forumase samo da nadjem nekog u madjarskoj koji ce preneti iz slovacke po boljim uslovima....

Trenutno od JSB nemam neki izbor, osim te za ,,lov,, ali radim na tome. ;)

Za forumase 10% popusta.... za sada.

Evo ja imam JSB ali 5.5 za 15e-500kom. Trenutno imam 10 kutija.

Što se tiče trošenja cevi sa olovnom dijabolom... ne znam koliko je to moguće, možda ako se ispali 220.000 dijabola.
Plastične dijabole sa metalnim vrhom su u svetu poznate kao veoma snažne, probojne i neprecizne, što mogu potvrditi i neki ljudi sa ovog foruma koji su ih koristili, ja lično nisam, ali verujem kad mi kažu.

I meni je ta prica sa trosenjem cevi malo... neuverljiva :)

Mislim da nema sanse da se trosi celicna cev, ili cak i ako se i trosi to
trosenje je toliko minimalno da realno nikako ne utice na performanse puske.

Plastične dijabole sa metalnim vrhom su u svetu poznate kao veoma snažne, probojne i neprecizne

Bas tako, a ja volim ponesto i da pogodim :)

E sad malo o dijabolama 4.5 ali nekim domaćim, koje sam juče koristio sa Ravenom na 30 METARA, da znam, nije raven za toliko, ali Boga mi i jeste, što je pokazao juče.
Koje su to dijabole, nemam pojma, kupio sam ih u snajperu, i nisu Pr iliti MaR dijabole, nemaju natpis firme ili šta, samo piše broj telefona i ko ih radi u Zemunu (dosta su tvrđe od MaR). Uzeo sam ih jer su bile jeftine i za ono- kad neću da pucam za rezultat.
Na 30m su pravile finu ali baš finu grupu, veličine oko 5cm, što je za 4.5 ravena extra. Možda je moglo i bolje, ali pucao sam dosta brzo, skoro bez normalnog nišanjenja. Npr sa Gamo pro mach rezultat je lošiji. ove domaće su ja mislim 4.51, jer pasent ulaze u cev, i svaka je identična. Verovatno za neke jače puške nije, a možda i jeste, ali ja nemam kako da isprobam, ali za mog ravena je extra, i veoma mi je drago što pucam za dž sa dobrim dijabolama, samo... pitanje je da li će kvalitet tih biti takav za 2 meseca, ili da li je druga kutija ista. Zato, kad budem imao vremena, eto mene opet u snajperu da nakupujem toga još ako ima sad pa da ne brinem.
A vi drugari pucajte sa Geco, Diana, ovim onim ili kojim već uuua dijabolama :D

Jesu prljave te dijabole? Jel ostaje tona crnoga po rukama kada ih uzmes vise u ruku?

Jesi ti to sa optikom gadjao na 30 metara sa naslonom ili kako?

Srđane, nisu MaR ;)
Ne ostaje crno kao da su uvaljane u grafit, tvrđe su od MaRa, e sad, kad sam ove kupovao, imao sam i kutiju Mara odmah pored, i uradio "uporedni test" na licu mesta, ove su tvrđe, sjajnije, čistije, kutija je ista, nalepnica je drugačija.

Normalno da sam gađao iz klečećeg stava na 30m, i normalno sa optikom, što da zvrljim kroz mehaničke nišane na 30m kad imam optiku :lol: :lol: a i sa optikom Raven dobije još 400grama tako da je precizniji, a trzaj... koji trzaj!? :lol:
E kad se zaželim trzaja ja upregnem Hasu. Juče na 30m gađao praznu bocu od pur pene, i pucaj ja, pucaj... ona nikako da padne, niti da se pomeri, odem ja posle nekoliko dijabola i vidim, toliko je jako probušio bocu da boca ne pada. Ovo kažem za Hasu, a Raven na 20m probuši samo sa jedne strane.

Users who are viewing this thread

Back