Dokumentacija za vazdusnu pusku

neleta

New member
Nov sam ovde, interesuje me sta je sve potrebno da bi posedovao vazdusnu pusku, da li treba neka dozvola od policije, sta je potrebno da bih isao na takmicenja i to sve?

pa druze, sad ne znam kako da ti odgovorimo na ovo :)
danas je na razmatranje usao novi zakon o oruzju i municiji, po kom se vazdusno oruzje klasifikuje u kategorije C i D, koje ne zahtevaju nabavnu dozvolu, s tim da za one koje potpadaju pod C se moraju prijaviti nadleznom organu u roku od 8 dana od dana kupovine.
zakon ce evidentno biti usvojen do kraja meseca, medjutim jos uvek je nepoznanica kada ce efikasno poceti sa njegovom primenom.

do tada, na snazi je stari - postojeci - zakon koji podrazumeva podnosenje zahteva nadleznom organu za nabavku vazdusnog oruzja, placanje takse, dostavljanje uverenja o neosudjivanosti, cekanje, terensku proveru od strane mup-a. budi strpljiv par dana pa cemo videti kada ce ove olaksice poceti da vaze

Hvala, generalno mislim da ce vaziti ovaj stari jos neko vreme, zar ne?
A kakva je situacija za Zastavine vazdusare sa oprugom, da li treba da se prijavljuju ili koja je procedura po starom zakonu?
Podrzavam vas trud za pravljenje saveza.

po starom zakonu ne možeš je kupiti bez nabavne dozvole, odnosno svih peripetija.

po novom zakonu, kada stupi na snagu, konketno zastava po svojim karakteristikama bi trebala da udje u klasu D, odnosno onu klasu koja se kupuje i ne prijavljuje nadleznom organu

Users who are viewing this thread

Back