Ekol major vs Cometa 300

Nazalost hronometar nemam.Jutros sam hteo ponovo da proverim da nije do mene nepreciznost ali kad sam video da dijabola u obicnu letvicu ne ulazi nego se odbije onako od nervoze rasturim sve da vidim sta je problem.Duzina ove opruge koju sam skinuo je ovako izuvijena 22 cm.Debljinu zice nazalost nemam cime tacno da izmerim.Jedino cime sam mogao da uporedim snagu je prema nacinu na koji se puska zapinje i uzeo najteze dijabole koje imam sa kojim pre i kad sam je uzeo nije imalo sanse da se puca.To su 0.67 grama
Imam ja .Ako si negde u Zemunu ili Pazovi i okolini možemo izmeriti...

Imam ja .Ako si negde u Zemunu ili Pazovi i okolini možemo izmeriti...
Nisam iz Nisa sam.Sto se tice same comete ostajem pri napisanom od ranije.Puska je kvalitetno napravljena ali skracuju oprugu zbog snage i udela u trzistu.Treba da dolazi kako je i napravljena sa tih nekih 250 m/s sa tom jacom oprugom.Sto se tice vodjica potpuno si u pravu Postoji samo jedna plasticna koja na svu srecu se nije iskrivila i nije ostecena.Nazalost u brzini nisam stigo da slikam ali se lako rastura sve.

Nisam iz Nisa sam.Sto se tice same comete ostajem pri napisanom od ranije.Puska je kvalitetno napravljena ali skracuju oprugu zbog snage i udela u trzistu.Treba da dolazi kako je i napravljena sa tih nekih 250 m/s sa tom jacom oprugom.Sto se tice vodjica potpuno si u pravu Postoji samo jedna plasticna koja na svu srecu se nije iskrivila i nije ostecena.Nazalost u brzini nisam stigo da slikam ali se lako rastura sve.
Za cenu od tih 25000 ta Cometa je vrh..
Weihrauch je priča za sebe ali i u njoj karabudže te opruge za izvoz.
I nju isto rasklapaš, budžiš i garanciju izgubiš odmah.Ali ko u Srbiji priznaje garanciju 🙄
Hronograf treba imati.Na Aliexpresu ima dobrih i korektrnih za oko 20 eura.

Za cenu od tih 25000 ta Cometa je vrh..
Weihrauch je priča za sebe ali i u njoj karabudže te opruge za izvoz.
I nju isto rasklapaš, budžiš i garanciju izgubiš odmah.Ali ko u Srbiji priznaje garanciju 🙄
Hronograf treba imati.Na Aliexpresu ima dobrih i korektrnih za oko 20 eura.
Da.Da sam imao hronograf pre bi primetio problem.Tu stvarcicu definitivno treba imati.A sto se tice garancije mislim od nje sam se odpisao cim sam otvorio kutiju😅.Ova puska moze lepo da se odradi i da dugo traje.Okidac se isto moze lepo srediti koliko sam onako na brzinu pogledao.Jako prosto napravljen i ako bas smeta tezina hoda moze se to lepo odraditi.Ali za vodjice si potpuno u pravu treba to da se napravi.Sta da kazem ako se pokaze sa ovom oprugom kako treba odradicu vodjice i jos nesto sto sam primetio.Za ovu cenu ova puska se isplati iako ima malih decijih bolesti.Bas kao sto si i rekao ali imaju ih i mnogo skuplje

Probao sa novom oprugom sve dijabole koje nisu odgovarale pre.Cela postavka HN nikako se nije uklapala iz nekog razloga.Cak sam pomislio da JSB nekom magijom uradio da samo one odgovaraju ovoj cevi.Medjutim sada prica sasvim drugacija.Sve grupisu lepo.Nadalje cu videti sta sada najvise odgovara jer ocigledno da je puska bila ,,sa manom,,Cak sam menjao i optiku sa jedne na drugu i to mi je bilo na pameti da optika ne valja.Sve u nadi da ne moram da rastavljam pusku staru dva tri meseca.Ali eto.Savet ko uzme cometu neka ne gubi vreme ukoliko nesto ne ide kako treba.I sacuva i vreme i zivce😁.Lepo dali ljudi rezervnu oprugu sa razlogom.Mislim da samo i oni to rade.

Attachments

• IMG_20240616_202027 (6).jpg
    IMG_20240616_202027 (6).jpg
    180.2 KB · Views: 13
A da posto je tema Ekol vs Cometa.Ekol je kostao 14000.Otvoren je jednom posle zimske pauze cisto da podmazem malo unutrasnje delove.Nista ne zvecka,skripi,zapinje .Guta skoro sve dijabole od 0.45 do 0.54 grama.Sve je i dalje fabricki .Grupise odlicno i nema primetan pad snage ni malo.Za ove 2.5 godine cev ociscena mozda 5 puta vise iz dosade.Jedino sto sam njoj uradio je da sam je otezao.Zadnji deo kundaka je dodatno otezan zbog balansa i moram da kazem da vredi.U sam kundak kada se skine amortizujuca guma malo ga dopunio i dodao tezinu zadnjem delu.Milina kako se ponasa sad.Za 14000 dinara definitivno se isplatio i vise od toga.Moja iskrena preporuka.A cometa da mi ne lezi ovako u rukama i da mi se ne svidja onako vizuelno koliko me je nervirala zavrsila bi kao ukras na zidu 😅.Cas grupe u nokat cas poseje dijabole kao sacmom taman toliko da sam uzimao Ekola da vidim da nisam ja problem🤷.Da li bi je preporucio?DA uz blage dorade i obavezno menjanje na fabricko stanje opruge

Posto imam cometu 300 da napisem par stvari.
Bukvalno sve isto vazi od reci do reci kao sto je napisao i kolega Milan984. Nemam optiku i nije mi ni bila zelja da je nabavljam za ovu pusku jer gadjam iskljucivo na 10m. Ispucao sam oko 700 dijabola sport s raznih tipova i grupe variraju od onih koje spakujem u crno (45,5mm meta) do posipa kao sa sacmom. Probao sam H&N barracuda light tek to sa slabijom oprugom nema smisla. JSB sport target rade korektno, svakako treba jos eksperimentisanja.
Zamenio oprugu sa jacom i sada barracuda ima smisla ali treba strpljenja dok se opruga ne stabilizuje cak i JSB sport target prave ok grupu.
Puska je generalno ok, kvalitetna, izdrzljiva, mana je okidac jer zaista utice na preciznost zbog velike siline okidanja, sama puska zahteva poseban hvat jer je prilicno teska. Ranije sam imao priliku da koristim slaviju 634 (par meseci) i mislim da je slavija daleko, daleko bolja puska.

Tek sad posle 1 000 dijabola okidac deliuje mekse, verovatno se metal od koriscenja izlizao. Ovo je nova opruga na njoj oko 100 dijabola ispaljeno i tek pocinje da leze na mesto.

Danas malo gadjanja, kometa 300, 10m stav.
Inace jaca opruga koja je do skoro bila na njoj je pukla, tako da sada opet ima slabiju kao na pocetku
1000013209.jpg

Users who are viewing this thread

Back