Jednostavno sam želeo da se pohvalim uspehom i opišem moj napredak FT strelca u pokušaju.
Nakon dva meseca treniranja u okviru svog dvorišta i mogućnosti koje imam u njemu ima i nekih rezultata.
Ovo su prvobitni pokušaju pucanja iz stojećeg stava na 18m u Br mete.
Meta je pucana krajem juna. Ot tada do danas redovno (3-5 puta nedeljno) pucano po nekih 30ak diabola uglavnom stojeći stav.
Primetio sam da nakon svake pauze od par dana preciznost opada pri svakom prvom novom treningu. To otprilike znači barem u mom slučaju da je konstantnost jako bitna.
Primer su mete br. 5 pa 4 nakon 6 dana pauze. Mete su pucane juče na 21m. Crveni mali sajter pucan nakon toga jer mi se čini da je generalno grupa manja i konstantnija ukoliko je i meta manjeg promera. Ne napušta me utisak da nakon toga mnogo bolje gađam veću metu. Danas pucana samo meta br10 sa 15 diabola i vidljiv je napredak.
Dva i po meseca vežbe je definitivno dalo rezultate.
Kada se redovno trenira bez preskakanja onda to izgleda ovako. 15m 12 diabola stijeći stav. Meta 15mm.
Moram da naglaslim da mi je od velike pomoći bila ft jakna koja mi je obezbedila daleko bolju stabilnost. Preporučio bih je svakome kome su bitni pogodci iz stojećeg stava.
Ovo su moji rezultati i lični uspesi u pokušaju da budem bolji strelac. Znam da pojedine kolege treniraju ređe ali odrade duži trening sa preko 400-500 pucanja ( skidam kapu ). Zamolio bih da ako imaju želju i kada im to vreme dozvoli napišu svoje utiske o takvom modelu treninga.