Imam dve muke sa fwb 300s. Prva je upucavanje dioptera, a druga je brzina dijabole.
Nikako ne uspevam da upucam diopter. Grupe su odlične, ali su u donjem delu crnog kruga ili malo ispod. Diopter više ne mogu da ,,podignem,, jer je došao do kraja. Ne znam šta više da radim. Kontaktirao sam privatnom porukom nekoliko kolega sa foruma za koje sam siguram da imaju dosta iskustva sa ovom vp (na osnovu njihovih postova), ali nažalost, nisu našli za shodno da mi odgovore. Hvala im i na ćutanju.
@glale-tu sam dosadio i on je čovek pokušao da mi pomogne svojim savetima, ali ništa se nije promenilo. U svakom slučaju hvala mu. Udavio sam te druže, izvini i hvala ti.
Da bih izmerio brzinu kupio sam na forumu hroni od tipa iz okoline Ćuprije (navodi tri mesta stanovanja????) koji me je zavrnuo za 5000 jer mi je prodao neispravan hroni ali i dalje tvrdi da radi jer diode svetle ali pare nikako neće da vrati. Problem je što je on koristio punjač od 12V, a ne od 5V i nešto je spržio unutra. Diode svetle izuzetno jako, ali hroni ne reaguje. Ne znam da li smem da napišem njegovo ime i prezime koje znam sa pošiljke da ne bi zavrnuo i druge kolege. Ne znam mu profil na forumu.
Pošto sam tako prošao sa kupovinom hronija, morao sam da uradim merenje aplikacijom na mobilnom. Pokazuje brzinu oko 100 ili malo manje m/s i jačinu od oko 2,2 - 2,5 J. Prosto neverovatno jer je puška uprkos godinama bukvalno nova, neogrebana, neisprljana ... Ne znam da li je uopšte pucano iz nje.
@glale mi je dao dobre savete u vezi toga i ja sam poslušao. Rastavio sam je i očistio detaljno. Bilo je malo starog ulja , stvrdnutog, ali ne preterano. Obrisao sam i očistio to, blago nauljao mašinskim uljem, baš blago. Brzina je posle toga išla do 113m/s, a jačina do 3 J. I to je to. Opruge su dužine 10 cm. Da li je zbog toga? Šta je razlog ovako male brzine?
Problem sa upucavanjem dioptera laički ali logički, povezujem sa malom brzinom. Da je brzina oko fabričke, plus minus neki m/s, verovatno bih imao bolju mogućnost upucavanja.
Pokušao sam i sa optikom Niko 4-16x50AO, ali se javio isti problem kao i sa diopterom.
Da li je još neko imao ovakve probleme?
Imate li neki savet kako ovo da rešim?