Naša mala ekspedicija bila je na zatvaranju sezone kod naših prijatelja iz Bugarske. Krenuli smo puni elana i već smo znali šta nas otprilike očekuje. Kada smo stigli u petak, po ko zna koji put smo iskusili šta je bugarsko gostoprimstvo, gde smo se družili do kasno u noć. Tu su bili i prijatelji iz Grčke, koji su takođe došli na zatvaranje sezone. Međutim, prvog dana takmičenja, duvao je jak vetar u naletima, dostižući brzine i do 25 m/s, tako da su vetrovi sa naših prostora izgledali kao lahor. Baš dosta meta je bilo preko 40 m i stvarno je bilo umeće oboriti metu.
Moja malenkost je mislila da je besmisleno gađati po takvom vetru, ali su me ubrzo mnogi strelci demantovali, i naravno, bio je užitak učestvovati. I nakon takmičenja smo otišli na ručak i, jako umorni od puta i takmičenja, otišli na dremku. Naravno, uveče je ponovo bila fešta, gde su se neki od nas zadržali do sitnih sati. Naravno, tu se može saznati dosta korisnih informacija vezanih za ovaj naš hobi, i ne svodi se samo na jelo i piće.
Drugog dana takmičenja, vremenski uslovi su bili bolji. Vetar je duvao u naletima. Svakako, bio je pravi užitak gađati. Na kraju, što je bilo očekivano, od cele ekspedicije ja sam bio najgori. Kolega Nenad je bio odličan, iako od skoro gađa FT i tek je počeo da to radi na klikove. Kolega Dragan je prvog dana podbacio, dok je drugog dana izdominirao. Na kraju, kolega Zaprška je bio treći od svih stranaca koji su učestvovali, i ovom prilikom mu čestitam.
Rezultate možete pogledati na sledećem linku:
Svakako ovakva takmičenja su i prilika da se vide i čak isprobaju i neke nama nedostupne ili unikatne puške.
Ovde je link za FB gde možete videti predivne fotografije sa takmičenja:
Moja malenkost je mislila da je besmisleno gađati po takvom vetru, ali su me ubrzo mnogi strelci demantovali, i naravno, bio je užitak učestvovati. I nakon takmičenja smo otišli na ručak i, jako umorni od puta i takmičenja, otišli na dremku. Naravno, uveče je ponovo bila fešta, gde su se neki od nas zadržali do sitnih sati. Naravno, tu se može saznati dosta korisnih informacija vezanih za ovaj naš hobi, i ne svodi se samo na jelo i piće.
Drugog dana takmičenja, vremenski uslovi su bili bolji. Vetar je duvao u naletima. Svakako, bio je pravi užitak gađati. Na kraju, što je bilo očekivano, od cele ekspedicije ja sam bio najgori. Kolega Nenad je bio odličan, iako od skoro gađa FT i tek je počeo da to radi na klikove. Kolega Dragan je prvog dana podbacio, dok je drugog dana izdominirao. Na kraju, kolega Zaprška je bio treći od svih stranaca koji su učestvovali, i ovom prilikom mu čestitam.
Rezultate možete pogledati na sledećem linku:
Осми кръг от ФТ шампионата Искър 18-19.11.2023 /Закриване на сезон 2023/
На 18-19.11.2023 ще се проведе рейтингово състезание в района на град Искър . Трасето ще бъде в района на комлекс Чекръците на 3км от град Искър. До участие се допускат участници с въздушно оръжие до 16 джаула!!! Ще има класиране във всички класове . Участие на двама човекa с една пушка ще се...
forum.airguns.bg
Ovde je link za FB gde možete videti predivne fotografije sa takmičenja:
Last edited: