Iskar 18-19.novembar 2023. poslednje kolo šampionata Bugarske

goxy

SELECTOR https://fieldtargetserbia.com/
Staff member
Naša mala ekspedicija bila je na zatvaranju sezone kod naših prijatelja iz Bugarske. Krenuli smo puni elana i već smo znali šta nas otprilike očekuje. Kada smo stigli u petak, po ko zna koji put smo iskusili šta je bugarsko gostoprimstvo, gde smo se družili do kasno u noć. Tu su bili i prijatelji iz Grčke, koji su takođe došli na zatvaranje sezone. Međutim, prvog dana takmičenja, duvao je jak vetar u naletima, dostižući brzine i do 25 m/s, tako da su vetrovi sa naših prostora izgledali kao lahor. Baš dosta meta je bilo preko 40 m i stvarno je bilo umeće oboriti metu.

Moja malenkost je mislila da je besmisleno gađati po takvom vetru, ali su me ubrzo mnogi strelci demantovali, i naravno, bio je užitak učestvovati. I nakon takmičenja smo otišli na ručak i, jako umorni od puta i takmičenja, otišli na dremku. Naravno, uveče je ponovo bila fešta, gde su se neki od nas zadržali do sitnih sati. Naravno, tu se može saznati dosta korisnih informacija vezanih za ovaj naš hobi, i ne svodi se samo na jelo i piće.

Drugog dana takmičenja, vremenski uslovi su bili bolji. Vetar je duvao u naletima. Svakako, bio je pravi užitak gađati. Na kraju, što je bilo očekivano, od cele ekspedicije ja sam bio najgori. Kolega Nenad je bio odličan, iako od skoro gađa FT i tek je počeo da to radi na klikove. Kolega Dragan je prvog dana podbacio, dok je drugog dana izdominirao. Na kraju, kolega Zaprška je bio treći od svih stranaca koji su učestvovali, i ovom prilikom mu čestitam.
Rezultate možete pogledati na sledećem linku:
Svakako ovakva takmičenja su i prilika da se vide i čak isprobaju i neke nama nedostupne ili unikatne puške.
Ovde je link za FB gde možete videti predivne fotografije sa takmičenja:
 
Last edited:
Odlicni rezultati za ovakve uslove, svaka cast momci! Mladja uzeo pehar, trece mesto od stranih takmicara, posle dvojice grka. Cestitke Mladjo i ovde…
Veliki pozdrav za prijatelje iz Bugarske, bez kojih nas napredak u FT ne bi bio ni blizu trenutnom nivou.
Neverovatna godina za nas hobi, amatersko streljastvo. Od februara gde smo se skupili kod Buce u radionici da varimo svrake, preko skupa u Fazanu gde nismo znali osnovna pravila u FT , preko skupova na prolece i leto u Bugarskoj, pa skupova u Arizoni i Rakovcu, pa sve do ucesca na Evropskom prvenstvu na jesen.
Lepo ste zatvorili sezonu u BGR, ( ja ovaj put na zalost nisam bio u prilici da putujem) sledi nam zimska pauza, pa sa novim planovima i ciljevima da otvaramo narednu sezonu kod nas.
 
Ko je mogao i da pretpostavi u januaru kakva će ovo godina biti za FT u Srbiji? Verujem - niko. Da je meni neko rekao, ja ne bih verovao. Ali eto, uspeli smo svi mi zajedno. Možda 2023. nije bila najbolja godina po nekim drugim stvarima i pitanjima, ali za srpski FT je bila više nego značajna.
Ako se po jutru poznaje dan, čekaju nas lepa vremena... Živeli!
 
Svaka čast zapršci na medalji.. on je zaista jaaako napredova, on i miljan su dokaz da vezba, planira je daju rezultate. Cestitke i ostalima. Takvo uzasno vreme sa tim vetrovima bilo i kod nas do nedelje, onda se sve smirilo. Jaki gadno za gađanje..
 
Back
Top