Koju pušku kupiti do 100.000

darkots2

New member
Zdravo svima
Planiram da kupim vazdušnu pušku.
Cenovni limit sa optikom iznosi 100.000 din.
Iz puške će pucati moji sinovi i ja.
Da li bi mogao neko sa iskustvom da mi predloži prvu pušku. Ne znam da li uzimati pušku na gasni klip ili PCP. Definitivno bih voleo da uzmem kvalitetnu pušku sa optičkim nišanom i drvenim kundakom i da bude 5,5mm dijabola. Veoma je bitno da bude kvalitetna, da se ne kvari. Ne volim da menjam stvari koje kupim pa ne bih da se kajem kasnije.
Ako ima predloga javite mi, a može i na telefon 062614009

Najgore pitanje za adekvatan odgovor...
Ne znam da li uzimati pušku na gasni klip ili PCP.
To moraš sam da odlučiš

Veoma je bitno da bude kvalitetna, da se ne kvari.
To niko ne može da ti garantuje i kad je kvalitetna

Ne volim da menjam stvari koje kupim pa ne bih da se kajem kasnije.
To niko ne voli, ali izgleda da je nezaobilazno

U šta želiš pucati? Koliko ozbiljno želiš pucati? Do koje daljine želiš pucati?
Iz nekih pušaka ne može pucati i dete i odrastao čovek zbog težine, trzaja, ergonomije...

Opet te vraćam na forum...ako si se ozbiljno zagrejao, onda odvoj vreme i čitaj. Možda je bolje da iščitaš šta te trenutno zanima, pa kad suziš izbor ili interesovanje, postavi pitanje. Ovako teško da ćeš dobiti pravi odgovor...

Više mi odgovara na gasni klip-preklapanje
Pucanje će biti najviše u papirnu metu, ali biće sigurno tu i konzervi i raznih drugih meta.
Daljina do 100m, ne više sigurno.
Da može iz te puške da puca i dete od 12 godina

Dete od 12 godina i gasni klip adekvatan za pucanje u razno do sto metara daljine nikako ne idu zajedno. Mada, ako planiraš da prelamaš klincu pušku svaki put onda i može.

darkots2 said:
Više mi odgovara na gasni klip-preklapanje
Pucanje će biti najviše u papirnu metu, ali biće sigurno tu i konzervi i raznih drugih meta.
Daljina do 100m, ne više sigurno.
Da može iz te puške da puca i dete od 12 godina

Izvini kolega ali ja moram da na ovo dam primedbu.
Puska pcp ili gasni klip
Da puska ima snage do 100m
Da je to pcp ili gasni klip

I sad to treba da koristi i dete od 12 godina.
Izvini kolega i stvarno izvini ali ja ovo ne mogu da shvatim.
Ovo je toliki rizik po dete i okolinu da ja stvarno mislim da definitivno treba da odustanes od ovog plana.
Bolje da ti sad kazem pa makar se i naljutio.
Toliko od mene.

Поздрав, Дарко,

Треба претрести амбиције и детаљно ишчитати форум, то је неки мој лаички савет за почетак.

Ја сам имао разне идеје и мишљења које ме је срамота да сад изнесем, ал' после неког времена то се све избалансирало, унормалило и средило.

Форум генерално не воли гасни клип и ја верујем њиховом суду. Е сад, имаш масу људи који уживају у магнум Хасанима и сачмени посип на 50 метара им је сасвим довољан за осмех и срећу што је и циљ свега овога.

На 100 метара прецизне су једино пцп пушке и што већи калибар јер је мањи утицај ветра (а ако имаш тунел од 100м мислим да ћеш бити омиљени другар свих форумаша).

Опет, и дефиниција прецизности је широка.

Дакле, пцп са регулатором, боца и оптика, мислим да се исплати и прећи мало преко 100к динџи, боље боца него да гуслаш пумпу пола дана (наравно, ако имаш где ту боцу пунити).
Нек ме исправе искусније колеге ако се јаве ал' то је оно што је ChatGPT у мојој глави успео да закључи на основу свега што је прочитао са форума.
Кад сам се и ја двоумио да ли да сукнем неке големе паре и улетим онако ђоном са обе ноге у тај пцп свет исто сам планирао да узмем као што теби сад кажем јер све осим тога је бесмислено, пумпање ће да убије вољу брзо. Да ли је добар приступ - казаће они што су прошли то. :D

Који модел тачно - то свако одлучује за себе на крају крајева.
Нек прво око и срце изаберу неке моделе па памет нек одлучи шта да узмеш, најбоље је.

Али дете од 12 година, гасни клипан и 100м даљине су рецепт за незадовољство, да будем благ.

То да из прве купиш оно што ће ти увек бити добро, поуздано и задовољавати твоје критеријуме је исто као да први пут сретнеш женско, заљубиш се, заљуби се она, узмете се, изродите децу, волете се к'о зечеви и будете привлачни једно другом као првог дана. Да простите на аналогији.
Дакле, могуће али ја нисам видео то још. :D

Не дај се обесхрабрити.
Испробај код неког колеге из околине, верујем да ће многи форумаши бити вољни да ти изађу у сусрет. Тек кад умастиш прсте видећеш шта ти заиста треба. :D

+1 :) @sokolicc
Jedino se ne slazem da me je sramota da iznosim svoje zamisli, a jos uvek ih imam-ko tvrdoglav magarac :mrgreen: . Doslo prolece, a moja tema jos uvek nezavrsena.
Moj skromni doprinos za citanje ... @darkots2: https://airguns-srbija.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=2055

Kraj priče
uzeo sam Diana outlow 4,5mm sa optikom dijana 3-9 x40 i Dijana pumpu.
Hteo sam sa 5,5 ali me je mrzelo da čekam da je naruče.
Probali smo sin i ja danas nekih 50 dijabola na 20m (pade mrak pa nas prekide). Moram sutra da je upucam, baca malo levo, gore.
Odlučio sam se za PCP jer mi je lakše da napumpam jednom i pucam 50 puta nego stalno da je natežem.
Probali smo u prodavnici Cometu fenix 400. Teška je i meni za preklapanje, a dete nema šanse da je preklopi. Uz to trzaj je veoma jak pa i nije mogla direktno optika na nju.
Plus ova ima šaržer od 13 komada pa i to mi ide na ruku. Jedino mi smeta što nije bilo dodatnih šaržera da se kupe. Ako neko zna gde ih ima molim da mi javi.
Svakako imam u planu da nabavim i bocu.

Честитам, нек је са срећом и да те лепо служи.
Сад пажљиво дерана обучавај да је користи безбедно и савесно, није то играчка, клепа лепо. :D

Колико пумпања треба да је догураш до црвеног?

darkots2 said:
Kraj priče
uzeo sam Diana outlow 4,5mm sa optikom dijana 3-9 x40 i Dijana pumpu.
Hteo sam sa 5,5 ali me je mrzelo da čekam da je naruče.
Probali smo sin i ja danas nekih 50 dijabola na 20m (pade mrak pa nas prekide). Moram sutra da je upucam, baca malo levo, gore.
Odlučio sam se za PCP jer mi je lakše da napumpam jednom i pucam 50 puta nego stalno da je natežem.
Probali smo u prodavnici Cometu fenix 400. Teška je i meni za preklapanje, a dete nema šanse da je preklopi. Uz to trzaj je veoma jak pa i nije mogla direktno optika na nju.
Plus ova ima šaržer od 13 komada pa i to mi ide na ruku. Jedino mi smeta što nije bilo dodatnih šaržera da se kupe. Ako neko zna gde ih ima molim da mi javi.
Svakako imam u planu da nabavim i bocu.
Od cele priče,dobar izbor ispade.Samo malo češće priče oko sigurnosti,i nema problema.Da vas lepo služi Diana.

Back