Mehanika i optika zajedno?

D

Deleted member 980

Guest
Pregledao sam forum, ali nigde nisam uspeo da vidim da li se moze uporedo koristiti i opticki i mehanicki nisan?
Tj trenutno sam u nekoj fazi trazenja optike i nosaca, i vidim da ima punih ili blok nosaca, i supljih nosaca. E sad me zanima da li se kroz te suplje nosace moze nisaniti na mehaniku, bez skidanja optike, ako je okular optike manjeg precnika?

Ovo je tema više za vatreno oružje.

• Nekad su lovci koristili tunelske nosače, čini mi se da to više nije popularno. Pretpostavljam jer danas dominiraju optike varijabilnog povećanja.
  • Za vojničko oružje je obavezno da postoji mogućnost gađanja mehaničkim nišanima ako optički zakaže: bočne montaže, koje se lako skidaju, preklopni mehanički i sl. Mada se pojavljuju neke snajperske puške bez mehaničkih nišana.
  • Slično rešenje je backup refleksni nišan koji se montira na optički.

Na Aliju i sl. ima tunelskih prstenova za 11mm šinu, baš su najjeftiniji od svih montaža, par $, možda mogu da reše ovaj zadatak.

Kolega Zux je sve napisao. Čak i na lovačkom karabinu je ovo vrlo neoraktično resenje, uprkos tome sto je decenijama bilo veoma popularno. Dakle, ili mehanički ili optički.

Hvala na objašnjenju... Nisam primetio da neko kombinuje, ali mi se učinilo moguće, pa reko da pitam :D

Glock, da , to je to, na te nosace sam mislio..

Imaš to kod nas u Novom Sadu da nabaviš, samo ja iskreno to ne bih koristio, evo npr. ove često lovci koriste za karabine i kiplaufe:

Screenshot_20210429-221807_Samsung Internet.jpg

Users who are viewing this thread

Back