Danas se mala grupa strelaca okupila u streljani kod Maneta, kako bismo isprobali jedan zanimljiv vid takmičenja koji je Mane osmislio.
Naime, u prvom krugu se gađalo iz sedećeg stava sa oslonca, dva puta po deset hitaca u elektronsku metu, a bodovalo se na deseti deo. U drugom krugu (polufinalu), se gađalo deset hitaca, pa u trećem krugu (finalu) opet deset hitaca. Sabirali su se bodovi nakon svakog kruga, a pobednici po krugovima su ušli u finale. Gađalo se isključivo iz pušaka 7,5J i kalibra 4,5mm i diopterom. Optički nišani nisu bili dozvoljeni. Od oružja smo koristili Feinwerkbau, Anschütz i Walther.
Meni lično, ovo je bilo prvo pucanje koje je imalo takmičarski karakter, pa je bilo prisutno uzbuđenje, pogotovo što je konkurencija bila izuzetno jaka. Ali, moram reći da smo ovog puta pobednici bili svi. Pobedilo je druženje, takmičarski duh, vedrina i šala. Siguran sam da će sledeći put biti još više strelaca, jer je ovo tamičenje u potpunosti uspelo, a ideja se pokazala kao odlična i veoma primenjiva za nas amatere.
Na kraju, prva tri mesta su podelili sledeći strelci:
1. Joca
2. Bojan 017
3. Iwan Wan
Prvo je svaki takmičar imao po 5 minuta za pripremu, upucavanje...

Prvi hitac iz puške stare 50 godina i neverica na licu - pravo u centar

Početak zvaničnog dela...

Neeee... stani... to je vazdušna puška, ne ubacuj pravi metak!

Koncentracija i u pozadini sabiranje i bodovanje...

Na kraju, finale i čestitanje...

Šta reći na kraju? Mane je bio sjajan organizator i sudija, a pripremio je i skromne nagrade najboljima. Uveren sam da će ovakva takmičenja zaživeti i da će sledeći put doći još više ljudi.
Uskoro će ostali napisati i svoje utiske, a čekamo i jednu grupnu sliku.
Naime, u prvom krugu se gađalo iz sedećeg stava sa oslonca, dva puta po deset hitaca u elektronsku metu, a bodovalo se na deseti deo. U drugom krugu (polufinalu), se gađalo deset hitaca, pa u trećem krugu (finalu) opet deset hitaca. Sabirali su se bodovi nakon svakog kruga, a pobednici po krugovima su ušli u finale. Gađalo se isključivo iz pušaka 7,5J i kalibra 4,5mm i diopterom. Optički nišani nisu bili dozvoljeni. Od oružja smo koristili Feinwerkbau, Anschütz i Walther.
Meni lično, ovo je bilo prvo pucanje koje je imalo takmičarski karakter, pa je bilo prisutno uzbuđenje, pogotovo što je konkurencija bila izuzetno jaka. Ali, moram reći da smo ovog puta pobednici bili svi. Pobedilo je druženje, takmičarski duh, vedrina i šala. Siguran sam da će sledeći put biti još više strelaca, jer je ovo tamičenje u potpunosti uspelo, a ideja se pokazala kao odlična i veoma primenjiva za nas amatere.
Na kraju, prva tri mesta su podelili sledeći strelci:
1. Joca
2. Bojan 017
3. Iwan Wan
Prvo je svaki takmičar imao po 5 minuta za pripremu, upucavanje...

Prvi hitac iz puške stare 50 godina i neverica na licu - pravo u centar

Početak zvaničnog dela...

Neeee... stani... to je vazdušna puška, ne ubacuj pravi metak!

Koncentracija i u pozadini sabiranje i bodovanje...

Na kraju, finale i čestitanje...

Šta reći na kraju? Mane je bio sjajan organizator i sudija, a pripremio je i skromne nagrade najboljima. Uveren sam da će ovakva takmičenja zaživeti i da će sledeći put doći još više ljudi.
Uskoro će ostali napisati i svoje utiske, a čekamo i jednu grupnu sliku.
. Do tada...svima puno pozdrava