Mladenovac - masakr

Stefan

Member
ovo je strašna tragedija. niko razuman nema reči da ovako nešto opiše, i ovo nemože prihvatiti, bez da mu bude teško i žao tih jadnih ljudi.

izvršitelj (namerno ne koristim reč čovek, jer on čovek nije) nije sigurno normalan, i ko zna šta ga je navelo na ovako nešto. ali koji god da su razlozi, nemogu se prihvatiti kao opravdanje.

stvarno stravično.

budimo svesni da će ovo sad imati uticaja na sve ljubitelje oružja, pošto je zločin izvršen oružjem (vatrenim doduše, ali oružje je oružje) pa i na nas, koji smo ljubitelji vazdušnog oružja, i takmičenja sa njime.

no, ne zaboravite - oružje ne ubija ljude - ljudi ubijaju ljude.

ne verujem da će to ostaviti nekog uticaja. ljudi će to zaboraviti za neko vreme, kao i sve drugo. mislim ostaće upamćeno po grotesknom broju žrtava ali ništa dublje.
čovek je pukao, i to verovatno niko ne može da predvidi.
ako država zbog toga još više pritegne oko oružja, budući da je ovo registrovan pištolj onda će to biti samo još jedan u nizu idiotskih poteza ovdašnjih paradržavnika.

edit: spremaju novi nacrt zakona o oružju, novina su periodični lekarski pregledi vlasnika oružja. pogodite samo ko će ih plaćati... inače izmena zakona je zgodna prilika da se liberalizuje priča oko VP konačno, mada u sadašnjem svetlu donošenja tog nacrta - sumnjam.
još će i nama pooduzimati koji ih imamo legalno :roll:

ma vec je krenula halabuka oko posedovanja i izdavanja dozvola.
lekarski pregledi - ok, slazem se, nije svako podesan da drzi oruzje. periodicni - da, ko je danas podesan i sposoban, za mesec dana mozda i ne bude. a mogli bi u tom zakonu da sebi oduzmu diskreciono pravo za odlucivanje? i naravno da liberalizuju VP do 16J kao vecina zemalja.

Stefan said:
ma vec je krenula halabuka oko posedovanja i izdavanja dozvola.
lekarski pregledi - ok, slazem se, nije svako podesan da drzi oruzje. periodicni - da, ko je danas podesan i sposoban, za mesec dana mozda i ne bude. a mogli bi u tom zakonu da sebi oduzmu diskreciono pravo za odlucivanje? i naravno da liberalizuju VP do 16J kao vecina zemalja.

s druge strane malo bi se šta time promenilo. realno, da ovaj nije imao pištolj on bi našao nešto drugo - motku, sekiru, nož...

to sam i ja rekao. mogao je i da ih zadavi.

evo ga danas neki pametnjakovic sa nekog kvazi fakulteta, izjavio da treba zabraniti gradjanima da uopste drze oruzje.
kakav nonsens!

Ja ionako odavno planiram da se iselim iz ove nazovi države, tako da... mogu da donesu i zakon o obaveznom čuvanju kokošaka u dnevnom boravku, baš me više briga. Pljačkaška država-pljačkaški sistem... i taj kreten što pobi te ljude je cvrknuo verovatno zbog sistema u kome živi.

Put-in said:
Ja ionako odavno planiram da se iselim iz ove nazovi države, tako da... mogu da donesu i zakon o obaveznom čuvanju kokošaka u dnevnom boravku, baš me više briga. Pljačkaška država-pljačkaški sistem... i taj kreten što pobi te ljude je cvrknuo verovatno zbog sistema u kome živi.
i ja isto. sve češće čujem one koji su stariji pa kažu eee da mi je ova pamet a one godine... ne bi me ništa i niko sprečio da odem onomad kad sam bio mlad.

Users who are viewing this thread

Back