Novi izazov iz FX-a !

Naj veći problem bar kod nas je pitanje transporta iste. Sve kvari njen izgled. Dok objasnite policajcima da okvir nije okvir i da ne može da se skine već vam je uručena potvrda o oduzetim predmetima i ostajete bez puške. Lepo je to što liči na vatreno ,ali je to veliki problem u najavi.

Da nije tog lažnog magacin izgleda jako bi mi se svidela, ovako mi je fire arms wannabe, pa mi nekako bzvz iskreno, a sam koncept mi se dopada, i ako malo vazduha bez boce pakuje.

Objavljene su upravo i cene. Mnogi komentasrišu da su realno previsoke za model Pro, drugi odgovaraju da su ovi prvi nedovoljno bogati da kupe pa zato kukaju i tako u krug. Procenite sami.

421974107_7496161313749823_3193775356635851337_n.jpg

Svaka roba ima svog kupca, nezavisno od cene. Uz to svi dobro znamo da zadovoljstvo nema cenu kada je ovaj hobi u pitanju. Na moju radost nisam fan FX brenda pa me ove cifre ne tangiraju previše. Mada moram priznati da mi ovaj model "Elmer davež" sa drvenim kundakom izgleda sve interesantnije.

Sent from my moto g(60) using Tapatalk

Sa cenama se fx skoro izjednacio sa velikom cetvorkom...a realno ne moze da primirise kvalitetom da bi opravdao cenu. Jeste drugi segment i namena pusaka ali cenu moraju da ispostuju kvalitetom. Pa oni ne znaju okidac da naprave , nemaju cev vec slamcicu, sta dalje pricati... ali znaju da nabiju cenu
Ovo pise bivsi fan fx-a, znaci ne rekla kazala

Sent from my 22101316UG using Tapatalk

Last edited:
  • Like
Reactions: SMD
Odlično poređenje babe i žabe :). Tvoje reči može potvrditi i činjenica da FX puška ne da nije pobedila nego nikada nije ni učestvovala na olimpijadi.

Komentar se prvenstveno odnosio na ulozeno dobijeno, cena - kvalitet. Naglasio sam da je drugi segment i ne dam vise pare za to sto nude

Mozda nekad i dodju do olimpijade, ko zna , mozda se nesto radikalno desi

Kod Fx DRS pro plaća se MDT šasija a ne fx blok i cev. Iz "classic " modela se vidi da blok i cev izađu oko 600e. Ova puška je rađena za Američko i arapsko tržište i čitav marketing je tako i usmeren. Predstavlja se kao " adekvatna " zamena za MK. Cilj je kao i uvek profit.
Da li će opravdati pompeznu najavu, pa " čuće se". U svakom slučaju onima koji se lože na izgled taktičkog vatrenog oružija bije oči.
Nije nikakav novitet, obzirom da kinezi već imaju pušku sa cilindrom oko cevi ( ne sećam se tačno modela , znam da je neki snowpeak ).

Gledajući najveća takmičenja. U konkurenciji do 10 m postoji velika četvorka. U konkurenciji 16j ima malo velike četvorke plus air arms, plus ataman. U konkurenciji velike snage i dalekog dometa postoji FX pa par praznih mesta pa ostali, mada ima vremena, ko zna možda se nešto radikalno desi.
Što se cene tiče FX nije ni skuplji ni jeftiniji od ostalih velikih imena u tom segmentu tržišta, cene su tu negde.

Ima sad vec dosta manjih firmi koje obecavaju dosta za LR samo su mali i nemaju agresivnu reklamu.
Videcemo sta nude, samo da mi stigne a znam ko ce biti prvi koji ce testirati..tamo neki oruzar iz Baric

Ima sad vec dosta manjih firmi koje obecavaju dosta za LR samo su mali i nemaju agresivnu reklamu.
Videcemo sta nude, samo da mi stigne a znam ko ce biti prvi koji ce testirati..tamo neki oruzar iz Baric

Jedva čekam da vidim, lepo izgleda na papiru.

Da ne znamo šta se desilo sa FX USA pitao bih se gde je FX na listama 2023 u sponzorisanoj pro klasi, u sportsman je situacija nepromenjena.

Novo! FX DRS Classic sa Minelli kundakom! Uh... meni je ovo prelepo.

440939142_781895924092247_3095227885328496035_n.jpg

440876098_781895977425575_4599738658417111657_n.jpg

Zaista, prelepa puskica! Ocigledno, dizajnirana tako da asocira na neki vrhunski karabin is Mauzerovog, Rugerovog, Remingtonovog... proizvodnog programa. Pedivan spoj estetike i kvaliteta.

Da budem iskren ili kako bi neki rekli - kritičar , , od lepe puške ti je sva lepota u kundaku, koji bio sintetika ili drvo je zaista melem za oči .
Za moj ukus i sferu interesovanja je ipak model PRO , odnosno MDT šasija . Ono što bi po meni bilo lepše je , da je kundak od modela Premier V1 , ali ukusi su različiti . Zameram im što uz takvu šasiju( i cenu naročito! ) isporučuju sa onom , mogu slobodno reći BEDNOM drškom/ gripom pa za pravu kombinaciju i izgled mora se izdvojiti još do 100ak strane valute . Ko ima nije mu problem , mi ostali im tradicionalno po srpskom običaju pominjemo majku ,sestre, tetke i ostalu rodbinu koja spada u bića se organima za rađanje....
Ono što i dalje ne mogu da progutam je sistem od 5 u 1 , odnosno sistem lajnera -koji ruku na srce radi posao, ali je pejn in d as jer pored lajnera ima rukav/slev , pa carbon tenzioner , pa oringe pa krem bananice ........ - I što taj DRS sistem ipak isporučuje daleko skromniju energiju nego recimo neki od njihovih modela : Wildcat mk3 , Maverik ,Impact , naročito Pantera .
Wildcat I Maverika sam imao , odlične puške, sa moje tačke gledišta puna cev je ono što nedostaje . Možda i jedini razlog zašto sam promenio Brand .
Pa sad ko kako voli i može da.priušti , nažalost ili na sreću .
Da iz nama neznanog ,a njima znanog razloga ne izbegavaju pune cevi , verujem da bi ljudi bili mnogo zadovoljniji , osim možda njih jer bi manje zarađivali .
Ja i dalje volim FX , odnosno za moje oko su to modeli sa najlepšim linijama , spoljnim podešavanjima za neuke i plašljive kako ja , ali nije sve ni u tome .

Svaka roba svog kupca ima , ne kudim , iznosim svoje gledište i mišljenje .
A kao što uvek kažem , mišljenje je kao dupe , svako ga ima i svako je drugačije .

Ja sam za sada , izašao iz porodice FX , da li sam pogrešio ili ne , vreme će pokazati. .

Back