Pa radio sam plenum lajner podesavanje snage neki me preplasise da su to nsdozvoljene prepravkene verujem da zakon tretira hidro dip. Nisi menjao kategoriju ni funkciju nijednom "doradom". Bez baruta nemaš gde iz C kategorije.
A sto se tice ir uredjaja moce kupovina ako je nastavak a za ostalo mora prija dozvola za nabavku i sto cudaIma dosta restriktivnih pooštravanja, ali najgora je online zabrana prodaja svih delova i dodataka za oružje. Optike, nosači..
Ima dosta toga.
Barem jedna dobra: samo lovci mogu da kupe (ne znam poseduju) termoviziju, IR, tj bilo koju noćnu optiku.
Dijabole su i dalje tu gde jesu. On line nabavka i dalje moguća!
Nije isto. Do sada nije bila obaveza čuvanja oružja iz C i D kategorije u kasama i ako su to neki stalno potencirali a sada jeste obavezno. Sada se pominju sefovi, kase i ormani od čvrstog materijala što čini mi se nije u trenutnom zakonu.Sto se tice C i D kategorije jedino primetih da ako poseduje vlasnik vise od 5 komada oruzija ormaric za drzanje mora da bude metalni...ostalo je sve cini se isto. Dobro je da imamo ovde otvorenu temu sad dok je aktuelna promena zakona da bismo odmah medjusobno rascistili neke nedoumice ako ih bude bilo
Mene su prvog preplasili ali evo upravo montiram bravice na metalni orman sreca pa sam mogao sam da ga napravim1. нацрт није закон, док се не објави у службеном гласнику и ступи на снагу
2. углавном се закона престраве они који га никад раније нису читали. До сада ме је неколико људи уплашено питало за ствари које исто пишу и у тренутном закону.
Руку на срце, стари закон није био баш добро дефинисан а мени се пуно ствари свиђа у новом закону.
Ovaj zakon je više nego prijatno iznenađenje za mene. Ja sam očekivao pooštravanje, a ovo je jedan veoma razuman zakon, uz par zamerki naravno, ali opet kažem - veoma razuman.1. нацрт није закон, док се не објави у службеном гласнику и ступи на снагу
2. углавном се закона престраве они који га никад раније нису читали. До сада ме је неколико људи уплашено питало за ствари које исто пишу и у тренутном закону.
Руку на срце, стари закон није био баш добро дефинисан а мени се пуно ствари свиђа у новом закону.