Optika Bushnell 3-9x40 EG

Laufer

New member
Pozdrav drugari ,
Ovo je drugarova puska sa optikom koja ne nisani dobro. Probali smo da je upucamo ali se desava to da smo visinu nasli ali levo desno pomeranje neradi.
Koliko god okretali koncanicu za levo i desno nista se ne desava i dalje puca na istoj visini i na isto mesto.

Puska je Artemis GR 1000s , sto se nje tice jako malo informacija na youtubu. Da li je neko ima i ako moze Vas utisak o njoj.

Hvala unapred...

Last edited:
Ja imam takvu istu optiku i sve radi, ne mozes ocekivati da radi kao na jacim optikama i da ti svaki klik tureta pomeri koncanicu, ali radi. Odvrni/zavrni jedno tri, cetiri kruga, pa ces videti pomeranje i koliko je.

Ja imam takvu istu optiku i sve radi, ne mozes ocekivati da radi kao na jacim optikama i da ti svaki klik tureta pomeri koncanicu, ali radi. Odvrni/zavrni jedno tri, cetiri kruga, pa ces videti pomeranje i koliko je.
Zavio sam je skroz i odvio skroz vise puta i nema pomeranja ...

Ne moze ta optika na tu pusku, to ako uspe da radi na nekoj slabijoj pusci od 7-8j i to tesko da potraje...sad je verovatno vec za bacanje...
Taj artemis ima 24j i to sa gasnim klipom, tu je verovatno jedina opcija zr mount i opet neka povoljna optika, al bi svakako trebala neka bolja od te, ta je bas krs...
Ako se vlasniku puske isplati ta igranka, jer sama puska kosta malo preko 100e...

Pazi, ta optika je bila na Gamo Big Cat 1000 u 5.5 calibru i sluzila je nekih 2 god.dobro (upucana na 30m i vise tureti nisu pipani). Ja sam to kupio pre nekih 6god i poklonio suraku (sta ces, sure je sure :):):)), samo mi je stajala bez veze, a on nije zahtevan i tako sam usrecio i njega, a i mene :). Elem, pusku je predao policiji (niko ne zna zasto, ja bih rekao lud covek), a optiku je skinuo i dao komsiji za njegovu neku vazdusnu. Komsija se ne zali, tako da bih rekao da ona radi posao i dalje. E sada, da li je taj primerak bio izuzetak, ne znam, ali ona je kako tako radila.

Ja sam ih imao bar 5 kom, svakoj se rastrese socivo unutra, i to korisceno na slaboj springerici, pa cak i na mk pusci koja nema trzaj popustilo prednje socivo...
@Trifke , ja sam tih komentara video gomilu da one rade na jakim puskama, al ja bih stvarno voleo da vidim sta se puca sa tim optikama, ljudi gadjaju flase, serpe i lonce i pogode svaki put i odusevljavaju se i tvrde da im te optike rade posao, ne kazem da si ti taj lik 😂 ali ja tvrdim da one ne mogu da drze nulu, sve sam ih otvarao i to je smesno kako izgleda unutra, kad je probas na papiru i vidis koliko sara sve ti bude jasno, a opet si mogao pogoditi neku krupniju metu i tvrditi da optika radi posao...

Ja inace samo gadjam flase od 1.5 l. do max 50 m., to mi se pokazalo kao veoma zanimljivo, lepo i da ne budem skroman, uvek pogadjam! Kada pogodis flasu coca cole, a predhodno je dobrano izmuckas...auuuuu miline, kako to lepo leti i prska na sve strane. E sada, sa ovom optikom ja nisam gadjao, a inace, nigde nisam napisao sta je surak/komsija gadjao, samo sam napisao da su oni zadovoljni bili...jbm li ga, mozda su gadjali u vrata od nekog starog auta, ili u ceo auto? Tako da, niko nije rekao da ova optika moze da sluzi za gadjanje papirnih meta i da neko ocekuje sa njom grupe od 10, 20, 30mm na 25, 30m ili da ide na takmicenje. Ali, isto tako tvrdim da, optika je drzala nulu dobre 2 god., nulu smatram da drzi u 5cm oko tacke gadjanja na 30m i da to i posle 2 god. Isto bude, a ne da posle 15 dana ta grupa pobegne od tacke gadjanja levo/desno, gore/dole za 10, 20, 30 cm.. Ali, ja nisam zahtevan, tako da je flasa u okvirima tih 30cm, a surak jos manje, njemu je merna jedinica Smart 4two ;)

Ako smem da se umetnem sa diskusiju, ako je ovo kineski Bushell, pravac delovanja je prema kanti za djubre. Ako je to originalni Bushnell, on ide i na velike kalibre...dakle, pitanje glasi, koji je?

Ako smem da se umetnem sa diskusiju, ako je ovo kineski Bushell, pravac delovanja je prema kanti za djubre. Ako je to originalni Bushnell, on ide i na velike kalibre...dakle, pitanje glasi, koji je?
E pa sad :) Cim radi kako radi pretpostavicemo da li je kineski ... :) A ne znam ko ga je kupio , al pretpostavljam da je kineski...

Moram da kazem...nemojte bacati tu optiku zagrejte fenom i otvorite je problem je opruzni lim koji umesto da bude u Y u odnosu na turete on dodje pravo ispod tureta elevacije i to vraca ali bocno ne vraca i erektor je sada skroz levo. Stavite ga u polozaj i kirnujete da nemoze da mrda povrsine erektora koje nalezu na tu oprugu blago podmazite ima ona bela mast u spreju. Imacete super rezultate...

20260208_131251.jpg Ovako treba da stoji opruga ovo je gamo ali isto je i isti je bio problem kod nje. I ta optika koju imate ima fiksnu paralaksu ustimana za lov na nekih 70m prednje socivo slobodno zagrejte i odsrafite skroz skinete one opiljke od super lepka u navoju i nastelujete kako vama odgovara moze opet lepka u navoju ali stavite lepak za soferke kao silikon on sporo steze imate vremena da ustelujete paralaksu po vama i ostavite do sutra

Eto, kolega @Niški lepo objasnio...nista se ne baca, uvek se nadje resenje. A kada se sakupe novci, onda je lako birati kvalitetnije i bolje.
Svaka cast kolega 💪

View attachment 21119 Ovako treba da stoji opruga ovo je gamo ali isto je i isti je bio problem kod nje. I ta optika koju imate ima fiksnu paralaksu ustimana za lov na nekih 70m prednje socivo slobodno zagrejte i odsrafite skroz skinete one opiljke od super lepka u navoju i nastelujete kako vama odgovara moze opet lepka u navoju ali stavite lepak za soferke kao silikon on sporo steze imate vremena da ustelujete paralaksu po vama i ostavite do sutra
Hvala na pomoci.

Users who are viewing this thread

Back