ORIGINAL Bushnell Trophy 3-9x40 za springericu

Sve zavisi od toga koji posao radi i gde radi. Za neke upotrebe, na dugi rok isplativija je jaka springerica sa ZR mauntom. Najveća čar springerice je njena ''autonomija'': nema gledanja u manometar i brojanja ispaljenih dijabola.
 
Sve zavisi od toga koji posao radi i gde radi. Za neke upotrebe, na dugi rok isplativija je jaka springerica sa ZR mauntom. Najveća čar springerice je njena ''autonomija'': nema gledanja u manometar i brojanja ispaljenih dijabola.
Druze da li si ti probao ZR maunt? Ja sam probao, cak sam se zezao da mu uklonim luftove i sve to ode u k.... posle nesto dijabola.
 
Ne da sam ga probao, nego ga (ih) imam na dvema springericama: Ekol Ultimate (6.35 mm) i Diana 250 (4.5 mm). Sto se tice tvog gorkog iskustva, bojim se da je "uklanjanje luftova" doprinelo razaranju "optike" - ZR mount je, cini mi se, i napravljen tako da malo mrda/pliva i po osi (ne samo napred-nazad). Naravno, tu se zrtvuje nesto od preciznosti, tako da je ja ne bih nikome preporucio za, na primer, field target u kombinaciji sa jakom "federusom". A za sta bih ga preporucio, i za sta ja koristim pomenute puske? E, to ne smem da napisem (ne dozvoljavaju pravila Foruma).
 
Last edited:
Koja je serija?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne znam koja je serija, ja sam je kupio 2021 valjda bese, a prvi vlasnik novu 2019-te. Ako ti nesto znaci evo dela kutije. Ne znam da li na samoj optici ima nesto utisnuto ili odstampano, nisam zagledao
 
Ok, nisam te shvatio bas potpuno, izgleda. Da, optika je Mountmaster. Mislio sam da mislis na seriju (serijski broj) iz neke godine ili slicno ...
 
Eto i kada sam ja počinjao bilo je isto. Zastava M56 i stari Diana vazdušni pištolj. Pauza 30 godina i onda dođem na ovaj forum.

Biće nam drago da taj tekst objavimo na našem Blogu.

Pisali smo o tome na Forumu. Problem nije u samoj jačini trzaja, nego u vrsti trzaja. Karabin, kao i svako drugo vatreno oružje, ima trzaj unazad, ali bez obzira na jačinu, trzaj se tu završi i biva donekle amortizovan i ramenom strelca. Kod springerice, trzaj je sasvim drugačiji i više liči na udarac čekića nego trzaj, plus što je on zbog ponašanja opruge uvek u dva pravca: prvo unazad, pa onda u milisekundi napred. Ovi trenutni udari deluju kao malj na optiku i onda najčešće strada končanica, pomeri se sočivo ili strada fina mehanika u turetima.
Evo, pogledaj na ovom usporenom snimku kako to izgleda i zamisli da nema ovog ZR Nosača (Zero Recoil Mount) koji ima ulogu da spreči te trzaje i udarce.

ZR repeatability

 
Back
Top