Pozdrav ( PITANJE )

Strelac250

New member
Pozdrav svima ja sam iz Bosne i da ne bih doslo do zabune u Bosni je lov sa vazdusnom puskom legalan. Pa ako moze pomoc?

imam par pitanja ako ima neko na forumu da mi moze pomoci sto hitnije,hvala unaprijed.

Planiram kupiti Hatsan 125 Sniper Mod 5.5 22cal Vortex klip

Da li je ta puska kvalitetna,ima li kakvih kvarovava na njoj ili mana,treba mi za............ , do koliko je metara idealna covjek mi u radnji kaze da je moze upucati i na 50metara da ide dijabola za dijabolom u isti centar,u pitanju je optika
Optima 3-9x32
Cijena puske sa otpikom i upucavanjem je 350€ ne znam jel puno para dati ako puska ne moze zadovoljiti moje potrebe,
Buni me i to sto sam po YouTube-u gledao neke snimke pa sa nekim dijabolama fabricka izlazna brzina od 305m/s spada cak i na 200 sto mi se cini kao preslabo,a sa nekima ide i do 320,pa vise ne znam sam sta raditi,prodavac mi je rekao da biram sam na koje dijabole ce upucavati,ali nemam toliko iskustva sa njima.
Da li je ova izlazna brzina preslaba za xxxxxx xxxxxx na 50ak metara,i da li je precizna na 50 metara bar da pogodi konzervu ili limenku?
Lijep pozdrav

Pozdrav kolega Strelac, lov vazdusnom puskom je najstrozije zabranjen tako da ce ovaj post verovatno biti izbrisan.

Sent from my iPhone using Tapatalk

U Srbiji nije pa je i po pravilima foruma zabranjeno. U svakom slucaju red bi bio da nam se prvo predstavis i napises nesto o sebi. Nakon toga mozes da zapocnes svoju ili procitas ostale teme o tome sta te zanima.
A to dijabolu u dijabolu sa takvom puskom na 50m je bas tesko izvesti.

alexsasax said:
U Srbiji nije pa je i po pravilima foruma zabranjeno. U svakom slucaju red bi bio da nam se prvo predstavis i napises nesto o sebi. Nakon toga mozes da zapocnes svoju ili procitas ostale teme o tome sta te zanima.
A to dijabolu u dijabolu sa takvom puskom na 50m je bas tesko izvesti.
Trika nema da pakuje jednu u drugu

Strelac250 said:
Pozdrav svima ja sam iz Bosne i da ne bih doslo do zabune u Bosni je lov sa vazdusnom puskom legalan. Pa ako moze pomoc?

imam par pitanja ako ima neko na forumu da mi moze pomoci sto hitnije,hvala unaprijed.

Planiram kupiti Hatsan 125 Sniper Mod 5.5 22cal Vortex klip

Da li je ta puska kvalitetna,ima li kakvih kvarovava na njoj ili mana,treba mi za Lov Na sitniju divljac tacnije stetocine, do koliko je metara idealna covjek mi u radnji kaze da je moze upucati i na 50metara da ide dijabola za dijabolom u isti centar,u pitanju je optika
Optima 3-9x32
Cijena puske sa otpikom i upucavanjem je 350€ ne znam jel puno para dati ako puska ne moze zadovoljiti moje potrebe,
Buni me i to sto sam po YouTube-u gledao neke snimke pa sa nekim dijabolama fabricka izlazna brzina od 305m/s spada cak i na 200 sto mi se cini kao preslabo,a sa nekima ide i do 320,pa vise ne znam sam sta raditi,prodavac mi je rekao da biram sam na koje dijabole ce upucavati,ali nemam toliko iskustva sa njima.
Da li je ova izlazna brzina preslaba za ubijanje divljaci na 50ak metara,i da li je precizna na 50 metara bar da pogodi konzervu ili limenku?
Lijep pozdrav

Pozdrav! Kao što su kolege već napisale red je da se prvo Predstaviš u temi namenjenoj za to, a i da pročitaš pravila ovog foruma da ne bi dolazilo do nesporazuma.

P. S. Ne odgovarajući sadržaj će biti obrisan!

taj te hatsan neće usrećiti kao što nije mene a mislim ni mnoge, bježi od toga jer prodavac laže kao pas

Google search kaze da u BiH nije dozvoljen lov vazdusnim oruzjem.

RS

Član 50.

(1) Odstrel divljači dozvoljen je samo lovačkom puškom kuglarom sa izolučenom cijevi i puškom sačmaricom.

(2) Puškom kuglarom lovi se divljač visokog lova, a puškom sačmaricom divljač niskog lova.

Federacija

Članak 54.Odstrjel divljači dozvoljen je samo lovačkom puškomkuglaricom sa izolučenom cijevi i puškom sačmaricom

Users who are viewing this thread

Back