Preliminarno AGS Benčrest takmičenje Zrenjanin August 2024

1 slika dozvoljeno - to je odlican primer sta se moze koristiti i po mom skromnom misljenju je zaista dobra naprava, jer se moze podesiti visina
sve ostale slike su nedozvoljene
to je kada se govori o pucanju po wrabf pravilima sto se odnosi na 25m.

gadjanje na 50 m sa jacinom do 50j, mozete koristiti i bipod i sta god hocete

Nadam se da je Kircanski sve lepo objasnio a ukoliko neko ima nekih nedoumica ili pitanja slobodno neka pise ovde u ovoj temi pa cemo pokusati da damo odgovor, Inace puca se po WRABF pravilima.
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.wrabf.com/rules/WRABF%20Rules%202023-2027%20V4.3.pdf

Ili da se stavi već postojeći link ovog foruma gde je važeći pravilnik.

Poštovani prijatelji sporta,
Otvaramo prijave za 11. August za preliminarni AGS turnir.
Cena 1000 fixno za strelište
500 din po disciplini
prijave možete izvršiti slanjem poruke, viber, whatsapp na 0641646004 ili mail kircan@yahoo.com
Ime prezime
Discipline za koje se prijavljujete
Potom cu vam poslati žiro na koji se može izvršiti uplata.
Broj mesta je ograničen zbog samog strelišta sa 6 linija.
Prijave će trajati do 5 Augusta.
Ukoliko imate pitanja pošaljite poruke na gore navedeni broj / mail.

Poštovani ljubitelji sporta,
U Nedelju 11.08 smo planirali da održimo naše takmičenje ali pošto imamo svega 10-ak prijavljenih ovo će se prevesti u prijateljski meč sa bodovanjem meta. Neće biti kotizacije, svi su dobrodošli i gađaće će se na 25m i 50m . Ko želi da dođe neka mi pusti poruku da dobije koordinate. Streliste se plaća 1000 din i to.je jedini trošak. Sportski pozdrav

Kao što smo već najavili, danas smo se, mi koji nismo na moru, selu, planini, banji... okupili na strelištu Top Gun, poznatijem kao Arizona, kako bismo pucali i družili se.
Prvo da napomenem da su uslovi bili daleko od idealnih. Već oko 11h je temperatura bila 34C, a kasnije se popela na 36C, što je bilo prilično ispcrpljujuće za takmičare. Uz visoku temperaturu, dodatni problem je bio izuzetno čudan vetar, koiji je duvao u neuhvatljivim intervalima i još neuhvatljivijeg pravca. Šetao je u svim pravcima, počinjao i završavao se iznenada, tako da su takmičari imali muku da procene i održe pravac. Naravno, sudiji (mojoj malenkosti) je ovo išlo na ruku, jer je donosilo makar malo osveženja.

20240811_093508.jpg

Nakon postavljanja našeg novog banera, pripremili smo mete i u 10h je počelo nadmetanje u kategoriji 7,5J - 25m.
U ovoj kategoriji smo imali tri prijavljena takmičara.

20240811_102122.jpg
20240811_102202.jpg
20240811_102216.jpg
20240811_102224.jpg

Nakon kratke pauze, prešli smo na kategoriju 16J - 25m, za koju je bilo više prijavljenih, pa se pucalo u dve partije. Vetar je i ovde pravio dosta problema, iako su puške bile jače, ali to nije mnogo menjalo na stvari.

20240811_110824.jpg
20240811_110836.jpg
20240811_110843.jpg
20240811_115132.jpg
20240811_115139.jpg
20240811_115147.jpg

U međuvremenu, dok su neki pucali, ostatak male ekipe je prionuo na pripremu osveženja...

20240811_115531.jpg
20240811_115539.jpg

Samo Csaba i Sandro znaju kako ima je bilo uz vatricu na 36C u hladu, ali su oni stojički podnosili paklene muke kako bi za nas pripremili "osveženje". A tu je bio i naš gost iz Sjedinjenih Američkih Država Majki, koji je nestrpljivo čekao da proba Sandrove kobasice...

20240811_115615.jpg

Neki su u međuvremenu pucali...

20240811_123546.jpg
Majki u akciji:
20240811_123600.jpg

Kada smo svi propisno ogledneli i umorili se, zaseli smo za sto i opet se malo okrepili kobajama, kojih je bilo tri vrste, uz ljuti sos koji je baš prijao na vrućini. Ako ništa drugo, svi smo se znojili kao u sauni i izbacivali toksine iz sebe.

20240811_131202.jpg

Na samom kraju, slikali smo se se za uspomenu i dugo sećanje.

20240811_134802.jpg

Šta reći na kraju? Iako su uslovi bili nepovoljni, druženja i smeha nije nedostajalo. Šale i smeha je bilo na pretek, pa su nešto skromniji rezultati brzo zaboravljeni. Zaista nije bilo lako osržati nivo i tempo po onakvim uslovima, ali nije ni bitno. Bitno je da smo se okupili, družili i pucali.
Do sledećeg susreta, sporCki pozdrav!

Zaista ne znam sta bih dodao na Jocino izlaganje, sve je lepo opisao...

Moji neki licni utisci se vise ticu vestine citanja vetra i bezbednosti na strelistu.

Da krenem od vetra
Svi mi donekle citamo vetar ili bar verujemo da je tako, a mislim da je najveca vrlina kod strelaca strpljenje. Moje kolege danas u kategoriji 7.5J Dusko i Srba su ispucali svoje mete znatno brze od mene. Ja sam malo sporije gadjao pokusavajuci da pogodim kad ce vetar utihnuti ili bar postati prepoznatljiv za citanje. Nije meni to donelo neku veliku prednost nad njima ali ko zna da su oni bili malo sporiji kuda bi to dovelo.
Naposletku, rezultat i nije preterano vazan na ovakvim susretima.
Ono sto me je takodje razgalilo da smo sva trojica pucali sa nemicama (FWB300S) koje su nas vrsnjakinje i koje dalje rade savrseno kao i prvog dana kada su proizvedene.

Sto se tice situacije u 16j, mislim da smo kao strelci svi tu negde, jelte svi mozemo da nanisanimo centar, ali je pitanje prepoznavanja vetra i zastoja istog bilo presudno.
Cestitam kolegama na odlicnim rez po ovom vremenu.

Mete i nosaci su bili vrhunski, mete je obezbedio AGS a nosace meta koji se mogu rastaviti Dusko T i ovom prilikom zelim da mu se zahvalim na nesebicnoj pomoci.

A sada ono najvaznije - BEZBEDNOST
Danas smo svi bili svedoci nemilog dogadjaja koji je bacio senku na ovaj izvanredni sportski dan i ostavio traga na svima nama a fizickog na meni.
Osim postovanja pravila ponasanja na strelistu jako je vazno i kako se nosi mobilijar na strelistu.
Meni je uspeo da ispadne moj rodjeni sto na palac na nozi te prouzrokovao znacajnu fizicku i dusevnu bol.
Ipak ga nisam slomio sto je najvise obradovalo moje ukucane koji ne mogu da podnesu moje vapaje i jauke.

Nadam se da se vidimo uskoro na strelistu

sportski pozdrav

Dodao bih da na danasnjem nadmetanju nije bilo zastavica za vetar, koje bi za onaj banatski vihor, po mom skromnom mišljenju itekako bile od pomoći. Vetar je bio takav da se u pojedinim momentima na liniji nije osećao uopšte, a na meti je nosi po 2 ili 3 dota u neku stranu. Posto je teren bio bez visoke trave, meni je jedini osećaj pravca vetra bio ono sto osećam po rukama ili licu, a to me je varalo debelo. Ne bih ja ni sa zastavicama ispucao nešto bajno, ali bez njih-dnevna mora (obrnut pojam od "nocna mora"). Ali zato kobasice....eeeh....

Zaista lep dan. Temperature nije falilo, ali vetar je činio to sasvim podnošljivim, promašivao sam sa olakšanjem. Imali smo prilike, prvi put na kolegijumu probati hw57. Ganz nov. Hvala kolegi Nenadu Kovaču, što nam je dozvolio da je odmastimo i zamastimo. Strpljenje 5+.
Prijatno iznenađenje dana je i nova nada bolesti zvanog impact mk3 6,35, kolega Edi, koji je prvi put pucao posuđenom opremom i dvorišnim kalibrom i postigao zavidan rezultat. Osećaj deja vi, i obrazac vrtloga je tu.
Žrtva:
-svakako Boka, dobrovoljno prinesen oltaru vatre, dima i hedonizma. Kobasice za širok spektar ukusa, nikako zanemarljiv momenat dana.
-Stradao palac? Vredelo je.

Ни ја не знам шта бих додао на Јоцино излагање, осим пар слика. :)

Добили смо један леп велики банер који ће од сад красити сваки наш скуп у Аризони.
11.8.2024. 02.JPG

Пуцање у 7,5Ј, пуцање у 16Ј (за које се нисам сетио да фотографишем).
11.8.2024. 03.jpg.JPG11.8.2024. 05.JPG

Све то је испраћено будним оком и штоперицом нашег дежурног судије.
11.8.2024. 06.JPG

Мало ревијалног пуцања и за госте из далеких крајева иностранства.
11.8.2024. 07.JPG

И наравно много лепих пушака, неке нове, неке већ виђене, а једна и тек извађена из кутије (о њој ћу посебно)!
11.8.2024. 08.JPG11.8.2024. 09.JPG11.8.2024. 10.JPG

И на крају врхунац ужитка, гастрономски
11.8.2024. 11.JPG.

Drago mi je da ste se lepo družili,žao mi je što nisam bio prisutan.Imam jedno pitanje.Pobogu ljudi,što bez zastavica u čemu je poenta?

Back