Sve te probleme imam i ja, nisi jedini :mrgreen: .
Našao sam neki stav koji mi odgovara za leđa a i za ostale delove tela

. Stojim pod malim uglom u odnosu na metu, ne kao takmičarski bočno pod 90 ali možda nekih 15-20 stepeni i što mi je još važnije ali mi nekako ide prirodno uz taj položaj tela, leđa su malo povijena napred.
Tu je problem prednja ruka, kako god da je namestim mogu da gađam dobro a mogu i da zanosim (najčešce desno). Da li ću da naslonim nadlakticu na telo ili ne, da li će podlaktica da bude vertikalna ili pod uglom, ne igra mnogo. U svim varijantama mogu da gađam i odlično i loše

.
Mada mi se čini da je najbolja varijanta naslonjena nadlaktica na telo i podlaktica potpuno vertikalna.
E da, prednjom rukom držim potkundak klasično u šaci. Na palcu i prstima mi je tek nestabilno.
Našao sam ranije (sada ne znam gde je) snimak kolege koji gađa u stanu iz nekog proizvoljnog stava. Ne sećam se ko je ali se sećam da su svi bili oduševljeni preciznošću. Ako se prepozna, neka se javi da krademo zanat

.
edit:
Ako je takmičarski bočno 90 stepeni u odnosu na metu, ja stojim 75-80 stepeni u odnosu na metu. Tj. 15-20 stepeni manji ugao nego takmičarski. Kako sam gore napisao može da se shvati da stojim skoro paralelno sa metom, što nije slučaj.