Стопирана продаја Ц оружја

tačno, usao sam u proces pakla... kupio sam pusku po zakonu sa licnom kartom i drugi dan otisao da prijavim. I da, pušku sam čekao lepih 110 dana od dana plaćanja.
lepo, nema šta...
*** u kojoj temi treba da se predstavim, posto sam član mnogih svetskih foruma gde to nije bas obavezno pravilo :)

"Nabavljanje i držanje oružja iz kategorije C

Član 14

Fizička lica starija od 18 godina, kao i pravna lica i preduzetnici, ako je to u skladu sa delatnošću kojom se bave, mogu bez prethodnog odobrenja za nabavljanje oružja izdatog od nadležnog organa, nabavljati i držati oružje iz kategorije C.

Lica iz stava 1. ovog člana dužna su da u roku od osam dana od dana nabavljanja oružja isto prijave nadležnom organu na propisanom obrascu. Uz zahtev podnosi se i dokaz o poreklu oružja.

Potvrdu o prijavi oružja nadležni organ izdaće na propisanom obrascu"

Koliko znam nigde više se ne pominje C kategorija ni bilo kakvi uslovi da bi mogao da izvršiš prijavu. Ako imaš 18 godina, papir da si kupio oružje C kategorije i u roku od 8 dana prijavio policiji kako mogu da ti ne izdaju potvrdu? Na osnovu čega? Zašto policija krši zakon, po čijem nalogu? Koliko ja vidim ne postoji nikakav osnov da ne daju potvrdu. Naravno da kod nas sve može samo ako neko tako kaže ali to je neka druga priča. Mene interesuje da li je ovo što se sada sprovodi po zakonu ili nije?

Opet nam treba pravi pravnik da rastumači ovaj cirkus.

*** u kojoj temi treba da se predstavim, posto sam član mnogih svetskih foruma gde to nije bas obavezno pravilo :)
Svaki forum ima svoja pravila, pa tako i ovaj naš. Uspostavili smo ih upravo zato što je naša zajednica mala, a na našem forumu nema tajni i potrebe za sakrivanjem iza nikova. U prethodnom komentaru sam dao linkove sa pravilma foruma i temom u kojoj se predstavljamo, ali evo opet: Klik OVDE
Nije to nikakav naš hir, već jednostavno želja za uspostavljanjem poverenja među članovima.

Зато што се трудимо се да пишемо конкретне проверене податке, без глупирања и ширења дезинформација. Од мишљења нема селамета. Чекамо понедељак (док не окрене понедељак нема новости). У случају да ти треба инфо пре, једини који ти можда могу помоћи су Љубиша Трговчевић, Клео Патра и Видовита Бранка.
Ok, mozda cu da pitam ovo troje sto si naveo

Pozz, nije vec je samo dobio papir da je usao u proces registracije, cim dobije papir kao sto i svi ostali imamo onda ce oruzije biti registrovano, prevedeno na srski jezik nalazi se trenutno u vakumu za koji niko od nas trenutno nema odgovor do kada ce trajati
Tako je, meni je sluzbenica naglasila da pusku ne smem da koristim dok ne dobijem potvrdu (potpis nacelnika)... A taj papir sam dobio, kao dokaz da sam predao i da pokazem ako me policija sretne i pita za pusku kad se vracam kuci iz MUPa...

Moje iskustvo od jutros policijska stanica na Zvezdari, Milana Rakica. Udjem kazem da sam dosao da prijavim vazdusnu pusku C kategorije. Ona meni kaze dobro sidjete dole platite taksu i mi vam za sad oduzimamo oruzije dok se ne odluci sta dalje. Ja u soku. Trazim dalje objasnjenje, ne pada mi na pamet da ostavljam. U sustini puska da ostene kod njih dok se ne odluci sta dalje, a ako odluce da nema vise prijava oni mi oduzimaju pusku. Posle duzeg natezanja ona mi kaze da pusku vratim u prodavnicu, ako necu da im ostavim, a oni da mi vrate novac. Ja zovem Panim (pritisak 300 sa 200), ispricam se sa ljubaznom zenom iz prodaje i dodjemo do resenja. Pusku sam vratio u Panim dobio sam potvrdu o reklamaciji zbog trenutne nemogucnosti prijave i dobio sam priznanicu da je moj novac kod njih. To sve dok u MUP- ne odluce sta da rade. Povrat novca me ne zanima samo hocu ono sto sam kupio po zakonu.

ja sam isto tako, samo sto sam ja predao pre svega ovog... tj. pre tog yebenog moratorijuma!
ja bi da gonim drzavu do kraja.... ali, teško da ce to uspeti... pa cu na zalost morati prodavnicu....

Aj ako neko sazna sta kazu u MUPu za one koji su predali pre zabrane, sta se radi, neka jave. Jer ima nas koji smo kupili pre vise od mesec dana i ako nece da nam izdaju potvrdu, a hoce da uzmu oruzje, ne znam da l ce prodavnice da prihvate povrat posle mesec dana...
A za eventualno oduzimanje stvarno nemam reci. Sve sam radio po zakonu i sad da mi oduzmu nesto sta sam platio 800 evra, a da mi to ne nadoknade...

Čisto razoružavanje naroda!!! Pa kad nam migranti budu upadali u kuće, škole mi ćemo zvati policiju da nam pomogne! Jadna država i još jadnija vlast!
Mi ovde pricamo o sportskom streljastvu vazdusnim oruzjem. Ako to oduzimaju ljudima, jedino objasnjenje je da hoce sa iskoriste moc i prisvoje gomilu lepih vazdusnih pusaka i pistolja za sebe.

Oće lepo da ti zgade ono što voliš. Da ti naprave da ti se gadi nešto što voliš od malih nogu! Da ti lupe lekarski, porez, liste sa takmičenja, kalendar itd...

Ja nisam nikad ništa čekao, samo odem, prijavim, dobijem potvrdu na licu mesta. Opština Novi Beograd

@zare nema pravnik ništa da kaže :)

Nemaju pravo da odbiju ali da li to njih zanima? Kao što rekoh, možeš da se žališ pa tužiš upravom sudu a za to vreme...

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Onda jedino da se na licu mesta traži pismeno obrazloženje zašto neće da registruju nešto što su dužni da registruju, što 200 % nećeš dobiti jer službenik to ne može da izda. Ako neće da daju odmah pismeno u 2 primerka preko pisarnice tražiš objašnjenje i navedeš da u zakonskom roku prijavljuješ oružje a da policija bez razloga neće da izvrši prijavu i da tražiš da postupe po zakonu i na osnovu čega neće da izvrše prijavu. Ne verujem ni da će to nešto promeniti ali su onda dužni da ti pismeno odgovore, mislim da ima i neki zakonski rok za odgovor. To je jedini način koji mi pada na pamet da možeš da dokažeš da si u zakonskom roku došao i hteo da prijaviš oružje a to što oni ne poštuju zakon nisi ti kriv.

Kako vidim, biće ovde u narednom periodu mnogo posla a još više para za advokate...

Moraju registrovati C kategoriju, baš nikakav osnov nemaju da ne registruju. Promet je slobodan i registracija nije uslovljena ničim. Tako je, nažalost, biće problema na vidiku.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Nemaju drugi osnov, osim sto im se moze. Drzava je kroz istoriju oduzimala ljudima pokretnu i nepokretnu imovinu, kad im se htelo. Samo se nadam da smo postali makar malo modernije drustvo i da ce se sagledati da nikakav zakon nismo prekrsili, vec pratili sve korake koji su trazeni. A ako pa rese da oduzmu i navedu opravdan razlog za to, da ce da obestete sve ljude. Mada ne znam koji bi opravdan razlog bio. Pre ce da donesu odluku bez objasnjenja, jer im se moze...

ja kada sam predao u petak, isti taj dan me zvala ta devojka na telefon da dodjem u ponedeljak preko reda jer je zaboravila da mi da neku sglasnost da potpišem... tolika je gužva bila da nisam ni čitao to... samo sam potpisao. I tada sam je pitao oce biti problema oko registracije, kaze ona ne bi trebalo jer je predana pre stupanja moratorijuma na snagu. I pokazala mi iza nje jednu oduzetu vazdusnu pušku iz kategorije D i bas mi reče i razlog oduzimanja... pucao covek u dvorištu, i neko ga sa ulice video i prijavio... bože gde mi živimo!!!

ja kada sam predao u petak, isti taj dan me zvala ta devojka na telefon da dodjem u ponedeljak preko reda jer je zaboravila da mi da neku sglasnost da potpišem... tolika je gužva bila da nisam ni čitao to... samo sam potpisao. I tada sam je pitao oce biti problema oko registracije, kaze ona ne bi trebalo jer je predana pre stupanja moratorijuma na snagu. I pokazala mi iza nje jednu oduzetu vazdusnu pušku iz kategorije D i bas mi reče i razlog oduzimanja... pucao covek u dvorištu, i neko ga sa ulice video i prijavio... bože gde mi živimo!!!
U kom je to MUPu?

Back