Стопирана продаја Ц оружја

Delimicno se slazem , e sada tu pricu treba objasniti roditeljima piginule dece , kao sto vec napisah , nije zlocin pocinjen molotovljevim koktelom niti pajserom niti sekirom , pocinjen je registrovanim oruzjem , ponavljam ( kao roditelj ) sta bi bilo da pistolja nije bilo , verovatno ne bi bilo ni dana zalosti .
Isto tako sam ubedjenja da vlasnik oruzja nije imao losu nameru , ipak desila se tragedija I opravdanja nema .
Necu vise komentarisati na ovu temu , previse je traumaticna ...
Ja se sa tobom apsolutno slazem, zato a i sto Joca rece, teska je tema pa ne zelim da je komentarisem direktno. vise mi je bila namera da iznesem misljenje o oruzju, posedovanju, odnosu ka oruzju , sto bi se reklo kulturi ponasanja sa oruzjem.
Ne postoji savrsen sistem, niti savrsena zajednica u kojoj su sve jedinke mentalno i fizicki iste. Uvek ce biti razlika, bice ludih manje ludih i normalnih. A nikad ne znas kad ce neko da poludi.
Moj stav iznosim o oruzju i on je liberalan, vuce na americki sistem, samo ne onako kao sto oni znaju da preteraju sa tim slobodama.
 
Pa nekoliko dana posle naših tragedija ludak uleteo u pešačku zonu kolima i ubio 7 ljudi. Opet kod nas neko sekirom i nožem napao i ranio nekoliko ljudi... Da zabranimo prodaju vozila, sekira, noževa, šrafcigera, žileta...
Ludak ako reši da ubija on će da ubija. Da li puškom, Molotovljevim koktelima ili štanglom nije toliko ni bitno, uradiće šta je naumio. A priča koju naši političari i mediji plasiraju da ubistva ne bi bilo da nije bilo oružja je priča za malu decu i za one koji ne znaju da misle svojom glavom a takvih na žalost ima sve više i (pre)više.
Problem je na sasvom drugom mestu a ne da li ja imam jedan pištolj ili 5 pušaka i da li smo "najnaoružanija država na ovim prostorima", što svi znamo da nije tačno.
 
Pričao danas sa ženom koja radi na oružju u supu Voždovac, hoće da registruju C kategoriju ali samo puške, kako mi reče..
Posle se čuo sa ovima iz Green sporta i oni proverili i odobrili opet prodaju.
Ima nekog pomaka napokon..
 
Na drustvenim mrezama se nizu objave da je oruzje iz kategorije C opet u prodaji i da moze da se registruje...
Nadam se da ce me konacno pozvati iz MUP-a, za dva dana je tacno dva meseca od kada sam predao...
 
Od petka sve stanice primaju prijave za C kategoriju. To važi samo za vazdušno. Vatreno oružje u C kategoriji se ne može prijaviti.
 
Na drustvenim mrezama se nizu objave da je oruzje iz kategorije C opet u prodaji i da moze da se registruje...
Nadam se da ce me konacno pozvati iz MUP-a, za dva dana je tacno dva meseca od kada sam predao...
Imaj strpljenja,pošto je u državnij administraciji procedura takva da je nebitno kada si nešto pokrenuo,ako je proces u međuvremenu obustavljen.Dana kada se javno ozvaniči da ja sad sve ok(petak kako je Voja naveo),za njih isto kao da si je predao u petak,a ne pre dva meseca.Opet,može biti i da je upisana i zavedena,pa te pozovu od ponedeljka.Štampaj mete u međuvremenu. :)(y)
 
Back
Top