Alfa je strelište za vatreno oružje. ...Poslednji dogadja od pre nedelju dana...najavim se da ću doći, dodjem u dogovoreno vreme. Dečko, cirka 20 godina da mi antifone, platim uredno. Upucavao sam poluautomat lovački, poneo i vazdušnu malo da proverim optiku na distanci.Dok sam bio u kanc. za plaćanje, uočim jedno 10kineza koji se motaju sa pištoljima oko IPSC meta, jedni doručkuju, svi blenu u mobilne telefone sve vreme, niko ne puca...Odem na liniju, krenem sa probom puške, čujem nekog iza ledja da me zove u pauzi pucnja. Okrenem se, stoji kineskinja sa usranim mobilnim, traži da napravimo selfi. Ja pričam u njen telefon sa glasovnim prevodiocem da trenutno radim nešto, i da mi slikanje baš nije predmet interesovavnja. Mala ne odustaje. Pitam je što insistira, kaže vraća se sutra u Kinu, pa da pokaže gde je bila. Poluključao, pristanem, završimo to, ona stoji i dalje. Ja probam pušku, ona stoji. Pitam je jel treba još nešto, kaže, da joj objasnim šta to radim i da li može i ona da proba. Tu joj ja opet kulturno, a najradije bi je nogom u guzicu, objasnim da imam sat vremena, koje sam platio i da to vreme teče, i da sam došao da nešto probam sa svojim oružjem. Konačno ona odlazi. Budem miran oko 20 minuta, još uvek mi teče plaćeno vreme, pojavljuju se tri kineza, dva tipa i riba. Dolaze meni iza ledja, dok pucam i stoje. Ja se pravim lud. U jednom momentu, neko me kuca po ramenu. Okrenem se, jedan od kineza mi kaže da prestanem da pucam za momenat. Računam hoće nešto da mi kaže, lik ladno ulazi na vatrenu liniju sa ribom i idu do 100metaske mete da joj pokaže šta tamo ima. Ja mu vičem, da se skloni da nisam završio, tip me ne j...e dva posto. Pazi kad kod mene puška i patrone i vazdušna pride, a on se k..či. Jbt. Poludim, imao sam još 10 minuta vremena. Spakujem puške, odem do kancelarije, nadjem sada starijeg tipa, ne više onog klinca i objasnim da su mi kinezi smetali, da sam bio na korak od toga da ih sve upucam, ali da mi žao da mi uzmu puške, mada je bilo tanko, a on mi mrtav ladan kaže, izvinjavam se na citatu: "Jebiga ne kapiraju ništa..." Ja poludim, i da ne bih dalje metamorfozirao u primata sa oružjem i manirima predatora, spakujem se i odem, da im više nkada ne dodjem....Na žalost ovo nije jedini dogadjaj, nego poslednji. Slično se desilo i prethodnog puta, samo su mi tada na liniju došli neki tipovi sa fensi karabinima i ladno se raspakivali, dok sa upucavao karabin. Kad sam im rekao da nisam još završio svoj termin, rekli su mi da ih je poslao taj lik, koji naplaćuje i da ću ja brzo da završim....Btw, za one koji ne znaju, kada imate nekoga na liniji za upucavanje vatrenog oružja, onda se lepo sačeka da završi prethodnik, pa onda sledeći. Zato se tamo i zakazuje na sat vremena...