Strelok ipak dostupan

Joca

Moderator
Staff member
Verovatno ste čuli da je, po mnogima najbolja balistička aplikacija Strelok, pre izvesnog vremena povučena sa Apple App Store i Google Play prodavnica zbog uvođenja američkih sankcija autoru aplikacije Igoru Borisovu.
Na sreću, aplikaciju je i dalje moguće pronaći na Huawei AppGallery i Samsung Galaxy Store. Ovde se radi o Pro verziji koja se plaća, ali svakako vredi svaku paru.
Takođe, ko već ima instaliranu aplikaciju na svom telefonu, treba po preporuci Igora Borisova, da u podešavanjima aplikacije isključi opciju da Android automatski povlači dozvole za Strelok ako se ne koristi duže vreme. Ta opcija se na Samsung telefonima naziva "Ukloni dozvole ako se aplikacija ne koristi". U tom slučaju aplikacija će nastaviti da nesmetano radi. Ali, ako je iz bilo kog razloga izbrišete, više nećete moći da je instalirate sa gore navedenih prodavnica, već sa alternativnih, takođe navedenih iznad.
Strelok instalacioni .apk fajl je moguće pronaći na Internetu i Fejsbuku, po različitim grupama, ali tada obratite pažnju da li je mesto sa kojeg preuzimate pouzdano i provereno, a obratite posebno pažnju da ćete morati na svom telefonu da privremeno omogućite instalaciju .apk fajlova i sa ostalih mesta osim sa Google Play. Ta opcija se nalazi u setovanjima bezbednosti telefona.
Sve u svemu, mislim da je Strelok toliko dobra i korisna aplikacija da je svakako treba imati, a svakako pretpostavljam da je skoro svi već imaju. Ko ipak nema, ima mogućnost da je i dalje nabavi, doduše malo zaobilaznim putevima.
 
Back
Top