Pre skoro mesec dana privremeno mi je oduzeto oružje - dve vazdušne puške C kategorije, pištolj Browning HP C kategorije i malokalibarska puška Toz B kategorije kao i oružni list u koji je malokalibarka upisana. Potvrde za C nisu tražili. Mog sina su dan pre toga priveli zbog neke gluposti (nema veze sa oružjem) i odmah pustili, nikakav prekršajni ni krivični postupak nije pokrenut (proverio sam u tužilaštvu). Na kućnu adresu mi je stiglo obaveštenje da je 27.10. pokrenut "postupak ispitivanja uslova za držanje oružja iz kategorije B". Znam da po zakonu mogu da mi trajno oduzmu oružje B kategorije bez ikakvog obrazloženja, kakva je situacija za C kategoriju? Kad sam pištolj 2021. prebacio u C kategotiju, upozoren sam sa više strana da dobro pazim jer je bilo slučajeva da takve pištolje oduzimaju pri rutinskoj kontroli. Ako npr. nisam tu a moja žena ima ključ od kase pa joj oni traže da vide pištolj i ona otključa kasu, to je to, ode pištolj. Takođe, ako me negde zateknu da pucam iz vazdušne van strelišta, ako nekom pozajmim i slično, oduzimaju trajno sve kategorije. Tako da pazim, svo oružje držim u kasama, samo ja imam ključ koji je uvek kod mene. Da li neko od članova zna da li mogu i po kom osnovu da mi trajno oduzmu C kategoriju?