Webley & Scott Longbow

Svaka cast drugar na post-u i o tome sto si nas uveo u istoriju te kompanije i objasnio sve i svasta o tvojoj pusci. Svaka cast na retkom primerku Kako si dosao u njen posed? Kako ti je bas ona pala na pamet ili si naleteo na nju pa tek onda sve saznao i naucio o njoj i istoriju te kompanije? Bas zanimljiva tema i post. Svaka cast jos jednom od jso jednog velikog zaljubljenika u springerice :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odakle da pocnem?

Ubedjen sam da meni ustvari fali jedna stara skracena HW77K, sa cilindrom od 25mm, klipom tezine 219gr I snage oko 12J. A dok mi ta lepotica ne useta u zivot, u ovom potrosackom drustvu, novac mora da cirkulise i gde bolje da se potrosi nego na neku vintage cevku?

Hteo sam prelamacu koja ispunjava sledece parametre:

Prezicna - obezbedjeno Lothar Walther cevkom

Dobar okidac - ima masovno proizveden Venom Mach I, kasetni okidac, sa dva kolena, i stelovanjem za tezinu i duzinu hoda. Podjednako dobar kao i Rekord.

Kvalitetna - odlicni materijali, proizvodnja i tolerancije. Pogledaj 20 godina star brun
20220301_112307_copy_1032x774.jpg

Lagana - 3.1kg (visi mi preko ramena ceo dan, pa primetim svaki gram viska)

Kratka - 32.5cm duzina cevi (da se brzo i lako uperi, bez luksuza čekanja I namestanja)

Prigusivac - fabricki narezana cev 1/2 cola UNF, pa biraj sta ti odgovara

Brz impuls - Precnik klipa 27mm sa 77mm hodom. Zapremina 44CC (sve izmedju 40-55CC je dobro). A HW77 ima 39.8CC. Jedina mana sto Longbow ima TP 2.7mm x 15mm duzine. Premalo, treba ga otvoriti na 3.2mm - 3.5mm

Cool Faktor - Poslednja Webley VP pravljena u Engleskoj, pre promene vlasnistva I preseljenja u Tursku. Kolekcionarski interes koji ce uvek da odrzava vrednost i cenu.

Estetika - Za moje oko, lepa za sve pare.
20231110_124549_copy_1008x756.jpg

Bez obzira koliko je ona meni draga, ovo nije najbolja puska na svetu.

Mane I nedostatci:

Nema mehanicke nisane, pa mora optika.

Transfer port premali. Efikasnije bi disala sa TP 3.5mm, nego trenutnih 2.7mm

Klip bi mogao da bude malo laksi I blizi nekih 220-230gr, nego trenutnih 270gr

Okidac bi mogao da bude malo laksi, ali nije pravljena za streljanu pa sila potezanja od 120gr nije neophodna.

Bez obzira koliko je ona meni draga, ovo nije najbolja puska na svetu.

Mane I nedostatci:

Nema mehanicke nisane, pa mora optika.

Transfer port premali. Efikasnije bi disala sa TP 3.5mm, nego trenutnih 2.7mm

Klip bi mogao da bude malo laksi I blizi nekih 220-230gr, nego trenutnih 270gr

Okidac bi mogao da bude malo laksi, ali nije pravljena za streljanu pa sila potezanja od 120gr nije neophodna.
Baš šteta što nema mehaničke nišane.Ovako,bombona izgleda.

Sjajno izgleda puska, jako mi se svidjaju te linije, ipak ja bih isekao kundak i napravio podesivi cheek piece, na sta bi @chaba i @SrpcheTheGreat dmah izvrsili sepuku, prvo na meni pa na sebi. salim se, jako je lep kundak, a brun je odlican i kod tx pusaka a kamoli kod ove.

Users who are viewing this thread

Back