Svaka cast drugar na post-u i o tome sto si nas uveo u istoriju te kompanije i objasnio sve i svasta o tvojoj pusci. Svaka cast na retkom primerku

Kako si dosao u njen posed? Kako ti je bas ona pala na pamet ili si naleteo na nju pa tek onda sve saznao i naucio o njoj i istoriju te kompanije? Bas zanimljiva tema i post. Svaka cast jos jednom od jso jednog velikog zaljubljenika u springerice
Sent from my iPhone using Tapatalk
Odakle da pocnem?
Ubedjen sam da meni ustvari fali jedna stara skracena HW77K, sa cilindrom od 25mm, klipom tezine 219gr I snage oko 12J. A dok mi ta lepotica ne useta u zivot, u ovom potrosackom drustvu, novac mora da cirkulise i gde bolje da se potrosi nego na neku vintage cevku?
Hteo sam prelamacu koja ispunjava sledece parametre:
Prezicna - obezbedjeno Lothar Walther cevkom
Dobar okidac - ima masovno proizveden Venom Mach I, kasetni okidac, sa dva kolena, i stelovanjem za tezinu i duzinu hoda. Podjednako dobar kao i Rekord.
Kvalitetna - odlicni materijali, proizvodnja i tolerancije. Pogledaj 20 godina star brun
Lagana - 3.1kg (visi mi preko ramena ceo dan, pa primetim svaki gram viska)
Kratka - 32.5cm duzina cevi (da se brzo i lako uperi, bez luksuza čekanja I namestanja)
Prigusivac - fabricki narezana cev 1/2 cola UNF, pa biraj sta ti odgovara
Brz impuls - Precnik klipa 27mm sa 77mm hodom. Zapremina 44CC (sve izmedju 40-55CC je dobro). A HW77 ima 39.8CC. Jedina mana sto Longbow ima TP 2.7mm x 15mm duzine. Premalo, treba ga otvoriti na 3.2mm - 3.5mm
Cool Faktor - Poslednja Webley VP pravljena u Engleskoj, pre promene vlasnistva I preseljenja u Tursku. Kolekcionarski interes koji ce uvek da odrzava vrednost i cenu.
Estetika - Za moje oko, lepa za sve pare.