Weihrauch u BiH

Nova

New member
Pozdrav clanovi!

Vec duze vrijeme pokusavam da dodjem do Weihrauch springerice u BiH. Na Olx-u (BiH verzija kupi-prodaj tipa sajta) niko ne prodaje te springerice.
Slao sam poruke prodavnicama lovacke opreme, oruzja i vazdusnih puski, ali svi nabavljaju samo Gamo, Hatsan i po neka Diana i odgovora su da nisu u mogucnosti da nabave Weihrauch.
Postoji nekoliko prodavnica u Holandiji koje prodaju i salju Weihrauch na kucnu adresu ali sam prilicno siguran da mi je potrebna dozvola za uvozenje oruzja u BiH, inace ce pusku oduzeti na carini.
Zamolio bih clanove iz BiH ako mogu da podijele iskustva kako su uspjeli da nabave/uvezu pusku ovog proizvodjaca.

Mislim da odgovor već i sam znaš
Čisto sumnjam da je neko radio na uvozu a ne na prolasku ispod radara.
Drugar jedan je prodavao ali je vec podavno otišla.
Tražiš li pcp njihov ili springericu

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Trazim njihovu springericu.
Zakon za posjedovanje je cini mi se prepisan zakon Srbije (C kategorija prijava MUP-u, a D kategorija bez prijave), ali zakon za uvoz je mnogo stariji kao i u Srbiji uz jos dodatnu komplikaciju jer je ovdje potrebna dozvola SFOR-a za uvoz oruzja.
Sacekacu jos neko vrijeme da vidim dal ce nesto da ispadne, a ako ne onda moguce da se odlucim za Dianu 280 ili 340 N-TEC kao neku alternativu jer ih trenutno ima u BiH.

Back