Yong Heng kompresor 300 bar

ZA KOI DAN ĆU UZETI KOMPRESOR....YONG HENG 300 BAR.
ŠTA MISLIŠ O OVOM ULJU DAL ĆE ODGOVARATI. POZDRAV!!!
https://tektion.rs/ulja-i-maziva/maziva-i-tecnosti-za-industriju/ulja-za-vazdusne-kompresore/exol-kompresan-kr-100-10lit.-ulje-za-rotacione-vazdusne-kompresore/

kolga nebeski imam isti kompresor potpuno nov jos nije izvadjen iz kutije.Imam i pisku istu kao vasu sa oboma imam nejasnoce dali biste mi dali vas broj tel. potreban mi je savet

Kolega, molim vas da prvo procitate pravila foruma i predstavite se u sekciji namenjenoj za to.
Uprava foruma

nebeski said:
Ako vas interesuje, i ako neko ima bocu od 10L moze da je donese pa da izmerim tacno kad je budem punio, videcu koliko je bilo na pocetku i koliko je trajalo.

Moju u zadnje vreme punim kad pritisak padne vec ispod 250Bar jer na toliko punim bocu na Crown-u. A to ne traje dugo.

longrifle said:
Jel to kad je skroz prazna ili od odredjenog pritiska kreces?
Pozdrav, želim da kupim isti kompresor... Imam bocu od 7l i interesuje me jel bih mogli da je napunimo i da mi pokažete kako ste sve povezali da znam na šta da obratim pažnju?

Mogu li clanovi koji imaju kompresor da kazu koje ulje sipaju? Sva izvikana i preporucena ulja po stranim forumima se ne mogu naci kod nas... Jedina opcija od 1 litar je Exol kompresan KV 100... Ne racunam ISO VG 46 koje vise u glavnom niko ne preporucuje.
https://tektion.rs/ulja-i-maziva/maziva-i-tecnosti-za-industriju/ulja-za-vazdusne-kompresore/exol-kompresan-kv-100-1lit.-ulje-za-vazdusne-kompresore/

Imas na tektionu i kv46. Taj broj pokazuje viskoznost ulja. Ja koristim kv100, koje je vece viskoznosti i manje "lepljivosti", ali samo zato sto mi kompresor radi par minuta max, pa ne stigne ni da se zagreje. Ako ce ti raditi duze, bolje uzmi kv 46 koje je i propisano za taj kompresor. Mozes i taj iso vg 46 sa EuroPetrola. Meni su to preporucili prilikom kupovine kompresora. Sve je to poprilicno isto. Bitno je da je za kompresore (ne peni pod vibracijama) i da je odgovarajuceg viskoziteta.

Okov ga ima meni radi super u tom kompresoru vec par godina...

Attachments

• 20230203_224021.jpg
    20230203_224021.jpg
    146.5 KB · Views: 289
Nebeski, svaka cast na idejnim i prakticnim resenjima!
Imam isti kompresor, kupljen pre dve godine, jos ga nisam upalio stoji u fabrickoj kartonskoj kutiji, bruka i sramota. Planiram uskoro da ga pokrenem i ovim putem ti se zahvaljujem na detaljnom opisu nadogradnje i upotrebe istog.
Hvala jos jednom!
Pozdrav

Back