Zamena manometra i linera .

herkules

Member
Gospodo strelci , bio bih zahvalan na odgovorima povodom sledecih pitanja . Konacno i definitivno zelim da zamenim manometar na mom Mavericku iz razloga nemogucnosti preciznog ocitavanja radnog pritiska . Nabavio sam sa AE-a odgovarajuci (1/8bsp , 200bara , siroka skala , uska kazaljka) . Uz degasiranu pusku , sto se podrzumeva) , da li je dovoljno samo kljucem odsrafiti stari i zasrafiti novi ? Ima li menjanja nekog o ringa tom prilikom ? Cemu sluze dve plasticne podloske koje sam dobio uz manometar ? Da li se neka umetne ispred manometra prilikom montaze ? Sledeca stvar koju zelim je da zamenim cev (Superior STX standard 7,62mm cal.) koja ide uz pusku za Superior liner heavy . Mislim da to mogu sam da odradim , ali mi nije jasno ima li to svrhe ako se istom prilkom ne zameni i masivniji cekic sa pripadajucom oprugom ? Kako bi heavy liner (za teske slag-ove) ,,pucao'' obicne dijabole ? Hvala svima koji mi mogu ovo razjsniti .

po meni je najbolje otici kod ovlascenog servisera i tamo sve uraditi zbog garancije, bezbednosti i zakonodavstva. Suvise je sve to opasno za igranje.
sto se tice linera, cekica, tega itd, to on sve moze objasniti , nabaviti i ugraditi

Gospodo strelci , bio bih zahvalan na odgovorima povodom sledecih pitanja . Konacno i definitivno zelim da zamenim manometar na mom Mavericku iz razloga nemogucnosti preciznog ocitavanja radnog pritiska . Nabavio sam sa AE-a odgovarajuci (1/8bsp , 200bara , siroka skala , uska kazaljka).

Pitanje je da li je taj kineski manometar tačniji i/ili precizniji od fabričkog. Kod upgrade-a, uglavnom se ugrađuju kvalitetnije odn. skuplje komponente, Wika, Huma i sl.

Pressure Gauges

Wika black 28 mm regulator pressure gauge upgrade set 250 bar for Fx Maverick

Ima li menjanja nekog o ringa tom prilikom ?
Kad budeš skinuo, videćeš. Ako si pažljiv u demontaži, o-ring ne mora da se ošteti. Ako u pakovanju sa novim manometrom imaš O-ring, olaškan je problem, ako nemaš, ne znači da ne ide. Dakle, dok ne skineš, ne znaš. Ili da pronadješ tehničku šemu Maverika na netu sa tim detaljima...

Kolega @herkules ima tačnih kineskih manometara i ogromna većina je tačnija od fabrički FX manometra, ali postoji mogućnost da ti zapadne netačan pa da opet muku mučiš.Ovo sa kineskim manometrima znam iz ličnog iskustva.
Manometri su zaptiveni sa o'ring gumicom ili imaju teflonsku podlošku i zamena manometra ne bi trebala da bude zahtevna.Moja preporuka je uvek stavljati novi o'ring ili teflonsku podlošku.
Kolega Bull je dao odličan predlog za digitalni manometar.

Last edited:
Back