PRAVILA PONAŠANJA na Forumu - obavezno pročitati!

važna obaveštenja
Locked
User avatar
Stefan
Posts: 840
Joined: Sat Apr 02, 2011 9:09 pm
Location: Šumadija
Contact:

PRAVILA PONAŠANJA na Forumu - obavezno pročitati!

Post by Stefan »

Registracija na Airguns Srbija forum je besplatna i omogućava korisniku da aktivno učestvuje u raspravama.
Pravila ponašanja obavezuju korisnika na njihovo pridržavanje prilikom učestvovanja u radu foruma i svako nepoštovanje ovih propisa povlači za sobom sankcije za šta su odgovorni moderatori.
Moderatori Airguns Srbija foruma imaju pravo editovati, premestiti ili obrisati svaki post koji nije u skladu s tim pravilima.
Za one koji ponavljaju prekršaje ili za grublji oblik kršenja pravila moderatori imaju pravo predložiti dotičnog korisnika za ban na određeno vreme ili u krajnjem slučaju za trajno uklanjanje sa foruma.
Od 28.03.2015. obavezno je predstavljanje novoprijavljenih članova u delu foruma - Uopšteno - NOVI ČLANOVI pozdravljaju! :) sa osnovnim podacima - ime, godište, lokacija.

Na Airguns Srbija forumu strogo je zabranjeno:

Bilo kakva rasprava na temu lova sa vazdušnim oružjem.
Zabranjeno svako pominjanje reči "lov" i dovođenje te reči u vezu sa vazdušnim oružjem i municijom za vazdušno oružje, a svako kršenje ovog pravila biće sankcionisano u skladu sa pravilima ovog foruma. Za prvi prekršaj član će biti banovan na 7 (sedam) dana, a ako se prekršaji nastave sledi trajno banovanje.


Zabranjeno je i slati ili potraživati materijale koji su zaštićeni autorskim pravima (programi, muzika, filmovi, dokumenti).
Vređanje i omalovažavanje sagovornika na ličnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, podsticanje govora mržnje i bilo kojeg drugog oblika diskriminacije (polne, rasne, verske i druge). Iznošenje neistinitih tvrdnji koje mogu štetiti časti ili ugledu je kažnjivo delo klevete.
Kršenje privatnosti, kao što je objavljivanje tuđih podataka (ime, prezime, e-mail adresa) osim opštepoznatih podataka o javnim ličnostima, kao i podsticanje drugih članova na ista ili slična dela.
Objavljivanje poruka s pedofilskim, pornografskim i sličnim sadržajem, javno isticanje stranačke ili neke druge pripadnosti, psovanje i svaki drugi oblik neprimerenog ponašanja.
Postovanje linkova i attachmenta vezanih za crackove, warez, hack, ukradene sadržaje i ostale nelegalne stranice ili radnje.
Direktno reklamiranje ili bilo koji drugi oblik marketinga bez prethodne dozvole Airguns Srbija tima.


Ostala Pravila i Preporuke
Pre postavljanja nove teme proverite dosadašnje poruke (Opcija: Serach) kako bi bili sigurni da odgovor na vaše pitanje nije već napisan. Nakon toga postavite pitanje na odgovarajućem delu foruma s osnovnim podacima o problemu ili upitu. Imenujte svoje teme smisleno i detaljno tako da se već iz subjecta teme može videti o čemu se radi.
Pisanje VELIKM SLOVIMA u ovakvom obliku komunikacije se smatra vikanjem pa vodite računa o tome. Poželjno je da rečenice budu napisane kao da pišete mail ili pismo, sa što manje slenga.
Trudite se da ne dajete odgovore koji se ne tiču teme (offtopic) i ne postujte istu temu na više pod-foruma.
Ako neko namerno provocira, flejmuje, podstiče svađu-ignorišite ga ili samo obavestite moderatora
Ako koristite potpis (signature) molimo Vas da on ne bude duži od 5 redova normalne veličine i da ne preterujete sa bojama i slikama u sigu. Reklamiranje firmi ili sličnih stvari u sigu nije dozvoljeno i svaki sig koji ne ulazi u ove gore navedene okvire će biti obrisan.
Izbegavajte objavljivanje tema lične prirode (poput privatnih dogovora između pojedinih članova-za tu namenu koristite PM - Private Message).
Ne koristite nedolična imena za nick (nadimak) na forumu kao i nepristojne ili nedolične avatare (sličice). Korisnicima s nepristojnim nickovima ili avatarima biti će uskraćeno učestvovanje u radu foruma.
Politika kao tema nije dozvoljena na forumu i svaki post s takvim sadržajem biće obrisan. Dozvoljeni su komentari na neke događaje ali bez ulaženja u dublje rasprave.
Ovo je prvenstveno forum o vazdušnom oružju i dodatnoj opremi i nije dozvoljeno otvaranje tema koje nemaju veze s ovom tematikom.
Nemojte citirati post iznad vašeg, zbog preglednosti, osim u retkim slučajevima ako želite da citirate samo jedan određeni deo posta.
Prilikom objavljivanja oglasa na pod-forumu „Kupujem - prodajem“ vodite računa da post započnete sa odgovarajućim predznakom - K: (kupujem), P: (prodajem). Kupujete na sopstvenu odgovornost - preporučujemo da izbegavate plaćanje unapred, najbolja opcija je plaćanje prilikom preuzimanja. Nije dozvoljeno oglašavanje firmi, prodaja ili potražnja stvari koje nemaju nikakve veze sa vazdušnim oružjem.
Nije dozvoljeno vređanje članova foruma i moderatora.
Ako kopirate i stavljate delove ili cele članke s drugih stranica ili foruma obavezni ste navesti izvor tih informacija (preuzeto sa …).
Moderatori i članovi Airguns Srbija tima nisu odgovorni za istinitost tvrdnji objavljenih na forumu od strane članova, ali je dužnost moderatora da ukloni navedeni sadržaj ako se utvrdi da on ne odgovara pravilima foruma.
Locked