Artemis pp 750
- kircan
- Sekretar mesne zajednice
Re: Artemis pp 750
Jako lep izvestaj chaba. Mogao bi malo vise da nas castis istim. A lale su ti fantazija.
Mislim da je kod ovih pistolja vise stvar ukusa koji se kome vise dopada.
Malo je problem sto se nama skoro sve dopada.
Mislim da je kod ovih pistolja vise stvar ukusa koji se kome vise dopada.
Malo je problem sto se nama skoro sve dopada.
Nema nista neumerenije od neumerenosti
-
Hvala kolege. Predpostavljam, (a i kroz razgovor sa neuporedivo iskusnijim kolegom) da je model pp700 konstruktino više naklonjen desetmetarskoj, 7,5j kategoriji dok je model 750 malko iznad toga:
Trenutni bilans: 250-(oko)115 bar, 51-52 hitaca sa HN Baracuda match 0,69g 200m/s. Jogunast okidač, još nisa uspeo da rešim.
@sash: tvoje želje su veoma ozbiljno shvaćene od strane moga zeta, koji provodi dosta kvalitetnog vremena sa predmetnom spravicom - lečeći upalu potpuno zdravog umnjaka. Hvala još jedared..
@druže sekretaru, komplimente za lale sam bio dužan proslediti bakici Marici(99g.), zauzvrat imaš kolač, kafu i iscrpan doživljaj elokvencije. Lično sam zaslužan samo za rekvizite..
..mm, da. Plenum zapremine 6,5cm2 što je oko 1/10 zapremine rezervoara. Orginalnalna opruga čekića jačine, da u bilo kom položaju šrafa za štelovanje otvara fire ventil na 80bara. Otvor na fire ventilu, kao i kroz blok ka tp-u 3,5mm tp 2x3mm. Čak i odokativno -lično laičko mišljenje- blok je sposoban za veći kalibar/dužu cev..
Trenutni bilans: 250-(oko)115 bar, 51-52 hitaca sa HN Baracuda match 0,69g 200m/s. Jogunast okidač, još nisa uspeo da rešim.
@sash: tvoje želje su veoma ozbiljno shvaćene od strane moga zeta, koji provodi dosta kvalitetnog vremena sa predmetnom spravicom - lečeći upalu potpuno zdravog umnjaka. Hvala još jedared..
@druže sekretaru, komplimente za lale sam bio dužan proslediti bakici Marici(99g.), zauzvrat imaš kolač, kafu i iscrpan doživljaj elokvencije. Lično sam zaslužan samo za rekvizite..
Slavia 624
Diana outlaw 4,5
PP750 4,5
AR 20
Diana outlaw 4,5
PP750 4,5
AR 20
- kircan
- Sekretar mesne zajednice
Moracu da dodjem da obidjem te lale, pa i kolac mi nece tesko pasti. A mozda i koju dijabolu da se malo obrukam
Nema nista neumerenije od neumerenosti
-
Koliko vam je prosek sa dijabolama? Meni na 200 bar oko 30-40 dok ne krene da gubi pritisak. Pored toga, posto se trudim da gadjam jednorucno, rukohvat je ocajan, a i otvoreni nisani bi mogli da su malo bolji (ili neko ima neki mod, posto sam slao poruku u Panim da pitam da narucim nisan sa PP800, nisam dobio odgovor...)
Hatsan Mod 125 Vortex Sniper - uskoro optika, pa sve preko 20m
Artemis PP750 - jedna ruka, 10m
Umarex Mod. 32 - 10m
---
"Imaš više oružja nego prijatelja"
"It was hot, the night when we burned Chrome"
Umarex Mod. 32 - 10m
---
- skorpio
Oko 35 dijabola ( jsb heavy 0.67 g) pri brzini od 230 m.s. I sa sredjenim okidacem je veoma precizan I jednorucno na meh nisane I kao puska sa optikom sa naslona . Sposoban je za grupe od 20ak mm na 50 metara u uslovima bez vetra .
Okidac je ( mereno nekom digitalnom vagicom I kanapom) na 250 grama ...
Okidac je ( mereno nekom digitalnom vagicom I kanapom) na 250 grama ...
-
Onda treba da stelujem regulator da bih smanjio brzinu, posto planiram samo da se bavim precizom. Eto zanimacije za vikend 

Umarex Mod. 32 - 10m
---
Umarex Mod. 32 - 10m
---
- Vlada1911
Pozdrav ljudi. Planiram kupovinu ovog pištolja u skorije vreme. Zanima me da li možete preporučiti nekoga ko bi mogao da pušku rasklopi, ispolira grube površine, "dotera" akciju po potrebi.
Hvala unapred.
Vlada
Hvala unapred.
Vlada
- zuxbg
- Donator
Ovlašćeni serviser za Artemis - Voja (wooyadeen sa ovog foruma).
FX Impact M3 6.35 mm - Falcon X50 10-50x60 LR
FX Crown MKII 5.5 mm - Nikko Stirling Hornet ED 10-50x60
FX Crown MKII 5.5 mm - Nikko Stirling Hornet ED 10-50x60
-
Sve pohvale za Voju, meni je sredio PP750 sasvim lepo, trebao bih da ga pokupim u subotu pa cu da napisem recenziju, sudeci da imam specifican use case
Umarex Mod. 32 - 10m
---
Umarex Mod. 32 - 10m
---
- Vlada1911
Hvala puno. Definitivno cu ga kontaktirati cim sve budem imao spremno.
- Vlada1911
Evo opet mene. Kupio pistolj, pumpu, bipod i jos sitnica. Hawke 4-12x40AO uzimam u ponedeljak.
Ne znam da li ste upoznati, ali bar u Panim-u je obustavljeno narucivanje moderatora dok se ne vidi sta ce biti sa novim predlogom zakona o oruzju i municiji. Bas sam hteo da porucim Donnyfl Koi :/ .
Kada vidim sta ce biti sa tim i dok mi stigne montaza za bipod sa 3d stampaca, javljam se Voji sa foruma da "utegne" pistolj.
Ne znam da li ste upoznati, ali bar u Panim-u je obustavljeno narucivanje moderatora dok se ne vidi sta ce biti sa novim predlogom zakona o oruzju i municiji. Bas sam hteo da porucim Donnyfl Koi :/ .
Kada vidim sta ce biti sa tim i dok mi stigne montaza za bipod sa 3d stampaca, javljam se Voji sa foruma da "utegne" pistolj.
-
Moje iskustvo sa PP750 nakon sto ga je Voja sredio: na punjenju od 250 bar imam tacno 50 dijabola
bolje nego ocekivano, sudeci da cu neko vreme da idem po 4 dijabole na 10 meta, tako da ne moram vise da nosim pumpu u streljanu

Umarex Mod. 32 - 10m
---
Umarex Mod. 32 - 10m
---
- Vlada1911
Kakve su ti brzine? 50 dijabola zvuči super ako nije na uštrb brzine.
Još nisam ispalio dijabolu iz pištolja. Juče mi je stigla picantinny adapter šina, pa sam stavio optiku, čisto da vidim kako joj stoji. Čekam da prodju praznici, da mogu malo da odvojim vremena za pištolj.
-
Da, I mene zanima kakve brzine imaš sa 50 korisnih hitaca.
Ja imam 20tak konstantnih sa regulatorom na 135 bar.
Ja imam 20tak konstantnih sa regulatorom na 135 bar.
-
Doduše, nikad ne punim preko 210 bara.
-
Iskreno, nije mi bitna previse brzina, sve dok moze da izbusi papirnu metu na 10m (zato sam i uzeo PP750). Nisam testirao, mozda se Voja seca kada ga je stelovao.
Umarex Mod. 32 - 10m
---
Umarex Mod. 32 - 10m
---
- skorpio
Na 50 korisnih brzina je po meni oko 200 m.s sa hevijem u 4.5 ...
- SrpcheTheGreat
Osvezio bih ovu temu i svojim iskustvom sa ovim pištoljem. Za mene je vazdušni pištolj relativno novo iskustvo, mada sam probao pucati jednom prilikom, kada mi je @Goxy rekao: EVO ti Srphe, probaj iz ovoga. I tada sam pucao iz Steyera. (Btw, ja mislim da je tako on i dobio naziv, što su inžinjeri konstrutori nudili medjusobom, dok su ga konstruisali, tipa: evo aj sad ti probraj, ...evo aj sad ti...) Naravno, pošto sam tada dva puta pogodio zid, jednom vazduh i jednom u metu na 10m, momentalno sam odustao od daljeg interesovanja za ovu vrstu puftalica. Ali negde duboko u meni postojalo je jedno malo seme znatiželje, koje je polako klijalo i jednog dana ničim izazvan, odoh u Panim: dobar dan, dobar dan. Ja bih Wildcat-a ali nemam para, dajte mi PP750. I za pola sata izašao sa pištoljem, tri kutije dijabola (poklon firme, divan gest) i osmehom na licu. Prvi utisak, koji i dalje stoji u meni- ovaj pištolj te vuče da ga pucaš...Ima sasvim lep oblik, deluje kao "pravi pištolj za streljaštvo", masivan je , težak (skoro 1,5kg) i jak. A i glasan. Idealan kad ti ukućani počnu da zvockaju, a ti uzmeš da ga prazniš, pošto se prazni preko dry fire....
Ono što mi malko smeta, ali to je vrlo subjektivno, jeste mali single shoot tray, jer je prilično uzan za moj prst, ali uspevam da manipulišem uz povećanju dozu koncentracije. To se jednostavno zaobilazi korišćenjem magacina. Originalni rukohvat bio je tanak za moju šaku, te sam to prilagodio svojim anatomskim osobinama. Tome sam dodao i ovu sudjerastu zaštitu koja imitira podkundak i doživljaj je upotpunjen (napravljeno od jednog dela meke podloge za sedenje, povremeno se može naći u Lindi u opremi za kampovanje i planinarenje) Samo pucanje na mehaničke nišane meni je dosta veliki problem, zbog vida. Normalno da sledi pitanje : Pa što si ga kupio? Prvo bio mi je lep, drugo staje u torbu od laptopa, i što kaže bata @Joca, može sa mnom gde god hoću, jal na papir, jal na plinkanje, bez velikog bagaža. I iskreno, hteo sam jedan pištolj u kolekciji, pa dok mi je potaman, biće sa mnom. Ovaj problem mogao sam da rešim sa jednim reddotom, što nije isključeno, ali za sada stoji optika. Optika zahteva upotrebu kundaka, a istovremeno, upotreba kundaka na mehaničke nišane je nemoguća, kao što je naveo kolega @Csaba. Jednostavno prenisko su postavljeni. Rešenje bi bilo u kundaku pod uglom, ali tada ne bi mogao da se koristi ovaj sistem sklapanja. Usta cevi se završavaju šrafom, kojim se fiksira prednja mušica, a njegovo skidanje ostavlja mesto za redukciju i moderator. Natezanje čekića zahteva odredjenju silu, meni lično nije problem, ali i to se da srediti, kao što je već rečeno. Ja sam izbrojao tačno 40 korisnih pucnjeva u rasponu od 250 do 70bara sa JSB heavy.
Pri pucanju je potrebno vrlo čvrsto držati rukohvat i time maksimalno osloboditi kažiprst od napora, Uz malo vežbe, okidanje se da vrlo lepo uvežbati. Naravno, nije to Steyer, ali pruža veliko zadovoljstvo. Nisam verovao da ovako kratka cev može dati jako dobru preciznost. Do sada nisam izlazio sa njim na otvoreno, ali u zatvorenom na 20m, ja sam vrlo zadovoljan kako pakuje dijabole.
Evo i malo meta...naravno moram još da vežbam..
levo JSB heavy(0,67gr 10,34g), desno JSB monster(0,87gr, 13, 43 g), po jedan magacin svakog, dakle 9 komada Na kraju, šta još reći: nije baš normalno da se pištolj koristi kao puška, ali ta njegova dvojaka mogućnost, koju je i sam proizvodjač omogućio, postavljajući mobilni kundak ima itekako svojih draži. Meni lično je vrlo interesnatno da pucam i u tom modu, a kad mi dosadi, optika za čas sleti sa nosača i ajmo sad malko u konzerve....
Ako neko razmišlja da uzme pištolj za amatersko streljaštvo i plinkanje, a nema novaca za "EVO probaj i ti", moje tople preporuke.
Pošto je uvaženi g din @Csaba u svom prikazu ogolio ovu spravicu do ispod donjeg veša, i to vrlo stručno, ja tu apsolutno nemam šta dodati. Saglasan sam da je okidač tvrd, bez obzira na sve pokušaje omekšavanja. Naravno da se može olakšati, ali uz žrtvovanje praznog hoda, tj predvidivosti. Medjutim, i ovako relativno tvrd, posle nekog vremena udje se u štos. U razgovoru sa @VojaDeen sam naučio da je kod pištolja poželjno da okidanje bude malo teže, velikim delom i zbog bezbednosti. Naravno ovaj pištolj ima kočnicu na samom okidaču, što daje dodatnu sigurnost. Uz pištolj se dobija set O ringova, svi potrebni ključevi, pa ko voli da je sam svoj majstor....Ono što mi malko smeta, ali to je vrlo subjektivno, jeste mali single shoot tray, jer je prilično uzan za moj prst, ali uspevam da manipulišem uz povećanju dozu koncentracije. To se jednostavno zaobilazi korišćenjem magacina. Originalni rukohvat bio je tanak za moju šaku, te sam to prilagodio svojim anatomskim osobinama. Tome sam dodao i ovu sudjerastu zaštitu koja imitira podkundak i doživljaj je upotpunjen (napravljeno od jednog dela meke podloge za sedenje, povremeno se može naći u Lindi u opremi za kampovanje i planinarenje) Samo pucanje na mehaničke nišane meni je dosta veliki problem, zbog vida. Normalno da sledi pitanje : Pa što si ga kupio? Prvo bio mi je lep, drugo staje u torbu od laptopa, i što kaže bata @Joca, može sa mnom gde god hoću, jal na papir, jal na plinkanje, bez velikog bagaža. I iskreno, hteo sam jedan pištolj u kolekciji, pa dok mi je potaman, biće sa mnom. Ovaj problem mogao sam da rešim sa jednim reddotom, što nije isključeno, ali za sada stoji optika. Optika zahteva upotrebu kundaka, a istovremeno, upotreba kundaka na mehaničke nišane je nemoguća, kao što je naveo kolega @Csaba. Jednostavno prenisko su postavljeni. Rešenje bi bilo u kundaku pod uglom, ali tada ne bi mogao da se koristi ovaj sistem sklapanja. Usta cevi se završavaju šrafom, kojim se fiksira prednja mušica, a njegovo skidanje ostavlja mesto za redukciju i moderator. Natezanje čekića zahteva odredjenju silu, meni lično nije problem, ali i to se da srediti, kao što je već rečeno. Ja sam izbrojao tačno 40 korisnih pucnjeva u rasponu od 250 do 70bara sa JSB heavy.
Pri pucanju je potrebno vrlo čvrsto držati rukohvat i time maksimalno osloboditi kažiprst od napora, Uz malo vežbe, okidanje se da vrlo lepo uvežbati. Naravno, nije to Steyer, ali pruža veliko zadovoljstvo. Nisam verovao da ovako kratka cev može dati jako dobru preciznost. Do sada nisam izlazio sa njim na otvoreno, ali u zatvorenom na 20m, ja sam vrlo zadovoljan kako pakuje dijabole.
Evo i malo meta...naravno moram još da vežbam..
levo JSB heavy(0,67gr 10,34g), desno JSB monster(0,87gr, 13, 43 g), po jedan magacin svakog, dakle 9 komada Na kraju, šta još reći: nije baš normalno da se pištolj koristi kao puška, ali ta njegova dvojaka mogućnost, koju je i sam proizvodjač omogućio, postavljajući mobilni kundak ima itekako svojih draži. Meni lično je vrlo interesnatno da pucam i u tom modu, a kad mi dosadi, optika za čas sleti sa nosača i ajmo sad malko u konzerve....
Ako neko razmišlja da uzme pištolj za amatersko streljaštvo i plinkanje, a nema novaca za "EVO probaj i ti", moje tople preporuke.
FWB 300 Match / Vector Veyron 6-24 x 44
FX Streamline / T Eagle 4-16 x 44
- sash
- Donator
Eeee.....BOLES' nije sve što boli ...još jedna igračka u posedu? Kako se kaže , ne raduj se tuđoj bolesti , možda i tebe snađe ...samo ja bih od pištolja voleo jednu 92f
Pa čestitam gospon Srpče

Pa čestitam gospon Srpče
- SrpcheTheGreat
Pa hvala gospon Sash...blagodarim
FWB 300 Match / Vector Veyron 6-24 x 44