Da li je dozvoljeno da se ogradi šuma?

Off topic teme
Post Reply
NemnajaMilosevic

Da li je dozvoljeno da se ogradi šuma?

Post by NemnajaMilosevic »

Pozdrav!

Pošto mi Srbija Šume ne odgovara pomislio sam kako bi možda neko od vas znao odgovor na moje pitanje.

Ćale mi je skoro kupio 2 hektara šume i hteo bi da je ogradi da li je to legalno i da li nam trebaju neke posebne dozvole?

Naravno nikome ne bi smo zabranili da ulazi u šumu 😅. Imala bi kapija i mogao bi bilo ko da udje u šumu ko želi i da radi šta hoće.
bojan017

Post by bojan017 »

E zbuni me sad propisno s Mađarskom ratnom mornaricom 😅
Anschütz 335
FWB 300s & Hawke Airmax 4-12x50 AO AMX
Anschütz 9015 & Vector Sentinel X 10-40x50
SrpcheTheGreat

Post by SrpcheTheGreat »

Privatni posed je dozvoljeno ograditi, ali...postoje područja od javnog interesa, gde je to zabranjeno. Npr, na Zlatiboru, ranijih godina, nisi imao pravo da ogradjuješ svoj plac na kome imaš vikendicu, jedini model ograde koji je bio dozvoljen bila je živa ograda. MIslim da ako ti je šuma u nacionalnom parku, onda takodje ne možeš,mada znam da npr u Djerdapu, ima ogradjenih salaša(kako to oni tamo nazivaju) sa pravom žičanom ogradom. MIslim da je prava adresa lokalna zajednica, tj opština...
FWB 300 Match / Vector Veyron 6-24 x 44
FX Streamline / T Eagle 4-16 x 44
NemnajaMilosevic

Post by NemnajaMilosevic »

Hvala na odgovoru.

Proverićemo sa opštinom za par dana pošto se šuma koju smo kupili nalazi u drugoj opštini.
VlajkoLO

Post by VlajkoLO »

За дворишта знам да можеш ограђивати без дозволе са жичаном оградом која је разапета између стубова, а да ти треба грађ. дозвола ако лијеш цоклу.
За шуме сам затечен, заиста се нисам интересовао за њих, мада знам пар људи који су је оградили жичаном оградом без проблема.
Aca_P9975

Post by Aca_P9975 »

Ja sam nailazio dosta puta na ograđene delove u šumama. Na Kosmaju ima dosta ograđenih delova gde je sumovit deo. Ja mislim da može, ljudi ograđuju i zbog sečenja i krađe stabala. Ja imam nekih hektar šume pored Morave, kod Svilajnca pokrali su mi brdo stabala.
Aca_P9975

Post by Aca_P9975 »

Baš i mene zanima dal je moguće po zakonu da se ograđuje, a ne na divlje. I ja bi isto ogradio. Pozdrav kolega
Post Reply