Promena cevi i kalibra - sta kaze zakon?

Propisi, zakoni, veština gađanja, iskustva, itd...
Post Reply
VladanLukovic

Promena cevi i kalibra - sta kaze zakon?

Post by VladanLukovic »

Pozdrav kolege strelci,
Kanim se u nekoj buducnosti da iskoristim mogucnosti (eto i rime :D ) lake promene iz compact-a u sniper i obrnuto, po potrebi. Pa mi pade na pamet "a sta sa potvrdom o prijavi?"
Pitanje za nekoga ko se razume u materiju ili je to radio na svojoj FX ili nekoj drugoj igracki...

Sta je ciniti ako se nabavi kit sa lajnerom drugog kalibra i montira na postojecu regularno prijavljenu pusku C kategorije?
Da li se tako "prepravljena" nosi na registraciju ponovo? Sta se desava posto je isti serijski broj?
Da li se dobija odvojena potvrda o prijavi C kategorije pa mozes da menjas cal kad hoces?
Da li prodavac mora da izda dokumentaciju kao da ti je prodao posebnu pusku da bi mogao da je prijavis MUP-u?

Mogu da pretpostavim, po nekoj logici, no logika je logika a pravila su pravila :roll:
Gamo Big Cat 1000e IGT 5,5
FX Wildcat MK3 Compact BT 5.5
zare

Post by zare »

Po Zakonu cev je osnovni deo oružja što naravno komplikuje celu priču i bez papira da si zvanično kupio cev sigurno nećeš uspeti ništa da legalizuješ. Neće prodavac nikako moći da ti izda papire da si kupio celu pušku. Može da ti izda papir da si kupio cev.
Skoro čujem priču da je čovek kupio drugu cev za vatreno oružje, prijavio policiji i u dozvoli ima upisana oba kalibra. Čini mi se da je pre toga morao da traži dozvolu za nabavku osnovnih delova oružja ili kako se već to zove. Ali to je za vatreno, kako je za vazdušno, ne znam.
Do 10 metara...
Post Reply