Artemis PP700S-A

Prema preporuci kolega, ali i praksa je pokazala da je za slučaj 180m/s, takođe +-2ms za 0,52g sasvim dovoljno, ostavljam 2,5mm. Razlika nategnutosti opruge čekića (za 1,5 i 2,5mm) je više nego primetna. Regulator 90bar, dodirne površine na mehanizmu okidanja polirane. O da, "fliskanje" regulatora prema plenumu nisam rešio - prvo okidanje posle duže pauze, mora na ler..
Kako si rešio regulator?
Pozdrav

chaba said:
O da, "fliskanje" regulatora prema plenumu nisam rešio - prvo okidanje posle duže pauze, mora na ler..
Kako si rešio regulator?
Pozdrav

Tamo gde glava konusnog šrafa zatvara protok(ventil) u plastičnoj podlošci treba ravno da se upusti za dodatnih 0.1mm u tu podlošku. Time se dobija malo veća zaptivna površina, koja mora da bude super glatka. To mora lepo alatima i vrlo pažljivo da se uradi. Premazuje se posle nekim lepkom na bazi silikona koji se ne isušuje i ne rastvara vodom, ali može i Balistol za PCP. Ja sam njega vrlo malo premazao i više nije bilo problema.

PS. Onih 10 metalnih podloški sam fino ispolirao sa obe strane. Moraš da ih spakuješ-poređaš po propisu. Premotaj malo temu mislim da sam pisao o tome.
Pozdrav.

Verovatno. Taj pištolj se i inače prodaje pod nekoliko robnih marki, pa se svako trudi da bude inovativan u imenima. :)

Ma da, samo lupaju svoje naljepnice a u suštini svi isti.
Gledat ćemo koji je najjeftiniji od istih

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Ja ovaj pištolj imam sad nekih 4 meseca, nisam vršio nikakve modifikacije, pucam sa njim malo neuobičajeno - dvoručno kao sa vatrenim.

Odličan je za trening, ovo je standardna pištoljska meta za vatreno oružje na 20m.

Ako se odlučim da gađam iz standardnog stava za vazdušnim, praviću poseban rukohvat, jer ovakav kakav je, nije za to.
f5903a1e2680d91ba68edfee3258d5e9.jpg

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Na 10m na mete za 10m vazdušno pištolj gađa dobro a ja moram još mnogo da vežbam :)

Sve u svemu zgodna igračka, verujem da je uz zamenu regulatora i bolji rukohvat može da bude baš konkurentan.
b80fca0fad6b07d5e282566d9f09563c.jpg
b5f1df8d8f124246fb0687d7964636e1.jpg

koliko je ovaj pistolj i dalje aktuelan? da li ima nesto bolje da ne kazem budget friendly, za ulazak u pcp svet? svidja im se sto moze biti pistolj ali i mali karabin. naravno uzeo bih i prigusivac, kundak i ostalo...

Možda je PP750 bolja varijanta za to što si naveo ali mislim da je malo skuplji

Attachments

• 20230329_190223_copy_768x1024.jpg
    20230329_190223_copy_768x1024.jpg
    294.3 KB · Views: 39
iskreno gledao sam i njega, nekako mi je magazin veliki plus (iako je zapravo za preciznost minus) :) ali je skoro duplo skuplji (pp700s trenutno 25k, pp750 40k). nista, pratim oglase, mozda iskoci nesto pa predjem u pcp svet :)

Jedno vreme imao sam paralelno oba modela, kao veliku prednost pp700 naveo bih bolje rešen mehanizam za okidanje. Silu smicanja sear-a sa čekića daje opruga na međupoluzi, okidanje veoma lako može da se dovede do predvidivog, dvostepenog, milina za taj cenovni rang... Kod pp750 tu silu predaje direktno sa kažiprsta, jedna poluga. Nisam uspeo da dovedem ni blizu suptilnosti pp750.
PP700 sa custom rukohvatom je najbliže sto se može primaći nekoj match kategoriji, za te novce. Prilično glasan, sa moderatorom je već prilično težak na nosu..
pp750 je nešto tiša, iz kutije, je u šraudu već ima neko osnovno prigušenje, koje se može dodatno naštimovati. Opciono dozvoljava veću snagu, užasni otvoren nišan,
U pištoljskom režimu oba imaju sličan balans, u istoj su klasi tačnosti, barem po ličnim merilima.
Bilo koji, zabava garantovana. 700 je vanabe match, dok je 750 portable plinkalica (veoma dobra!)

Ja da se pohvalim jednom streljačkom bravurom. Naime, lečio sam živce na 15m slobodnim stilom sa mojim pp700sa, međutim gumene oplate su bile friško zamenjene, a ja nisam stavio hvatač dijabola.

Takav sticaj više nezgodnih okolnosti i glupih odluka na jednom mestu doveo je do nesvakidašnje preciznosti, a to je da sam uspeo da čoveka pogodim iz rikošeta pravo među oči.

Srećom, taj čovek sam bio ja.

(Da, nosio sam zaštitne naočare preko ovih, zveknulo me tačno iznad njih)
e6dba2aa770e90edb2ebd0bd7957a659.jpg

Users who are viewing this thread

Back