AEA Novosti . Od viska glava ne boli ?

Jesam ja dobro njega razumeo dok je saputao...5000 jula? Za koji moj ce nekom ovaj top?

Ah, ti ekstremi. Firma AEA je izrazito specijalizovana za PCP oruzje ekstremno krupnih kalibara, i u tom uskom segmentu ("niche") cvrsto drzi primat. Naravno da to oruzje bas i nije pogodno za "takmicarsko streljastvo" Medjutim, u kalibrima od 9 mm (.35) do 12.7 mm (.50) ova firma proizvodi nekoliko modela (medju kojima ima i kratkih ali jakih pusaka "bullpup" konfiguracije) zanimljivih onima koji se bave lovom na srednju divljac (za razliku od Srbije, u nekim zemljama zakon to ne zabranjuje!).
Na youtube-u mozete naci nekoliko prikaza plinkovanja do circa 400 m, AEA bullpap puskicom koja, kada joj se sklopi kundak, nije duza od pola metra.

Verujem. Gugl, malo-malo, pa zakaže, pa ti, jamačno, smatraš da sam ja tome doprineo jerbo furtom visim na jutjubetu:rolleyes:. Inače, kod nas (Srba) je uobičajeno da se braća ne voledu i da se naružnjavadu i rečima i delima (od Nemanjića pa naovamo). Srećom, na Forumu imamo i ''ignore'', a možemo i da se ič ne osvrnemo na ''post'' koji nam je nepotreban ili nam nije po volji...

..ono u fazonu-ti trujes,ja ignore...ne mogu...u meni raste jedan mali Glock,plasim se da ce se stvari otrgnuti kontroli i:...odo ja na ban...al i ti ces, samo sutra
P.s. nedostaje mi taj Glock, bio je kralj za takve smekere pune kosmickog znanja o svemu...i svacemu...

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

Mozda zato sto sam iz Zrenjanina (Dijamant ulje, margrarin, majonez..).:unsure: Hvala na priznanju: zaista, gde god se umesam, ukus se poboljhsa🎂.
A evo i jednog izrazitog field target shooter-a, iz Arizone:

Last edited:
Prvo bih zahvalio clanu Herkules na otvorenoj temo jer sam zahvaljujuci tome saznao za Bin Tac ili AEA kao brand , protalaskao malo sta imaju pa su me solidno zainteresovali. Eto ipak ima koristi :)
Drugo, zna li neko ima li u nasoj zemlji nekog uvoznika za njih ?

Users who are viewing this thread

Back