SNOWPEAK P35 6,35mm

pa ti mozes da napravis svoj prototip PCP puske...npr. MirGun :)
To bi bilo lepo :ROFLMAO:
Pozz. Kolega interesira me ta promjena cijevi. Da li je moguće promjenu ti cijev sa 5.5 mm na 6.35mm. Imam u njoj ugradjen plenum 12.5 cm.
Moguce je, najjednostavnije da nadjes negde sve fabricko od P35, cev, pellet probe i magacin za 6,35mm, na stranim forumima sam citao da su porucivali fabricke cevi, e sad da li to može kod nas negde poruciti ne znam.

Pozdrav svima, planiram da uzmem neku PCP pusku i prvo sam planirao da
uzmem Stoger xm1 5,5mm, cena i izgled su me privukli iz prva, medjutim
sto sam vise citao o njoj, sve vise sam gubio interesovanje za nju.
Googlajuci dalje dosao sam do SNOWPEAK P35, i ako je razlika u ceni malo
veca, al sta da se radi. Tako da sam trenutno zagrejan za nju :D

Pošto dolazi u kalibru od 0,177 0,22 i 0,25, interesuje me sta joj
najbolje lezi. Dok sam citao i raspitivao se za xm1 rekli su mi da je
joj 0,22 bas ne lezi i da je bolja u 0,177 izvedbi, pa me interesuje
kakav je slucaj sa P35.

Sto se tice punjenja, planiram da je punim iz boce.

Sto se optike tice, za pocetak sam mislio neku jeftiniju da kupim, pa
bih je posle lako zamenio za nesto ozbiljnije. Ako moze neka preporuka.
U inačici 5.5mm je super. Na 100m ima pogotke sa slugom 1.640g. E sad me interesira kakva je u kalibri 6.35 mm

Ako ti je 1.94 grama slug i brzina 250 m/s, nikako ti ne moze izvuci 70-80 Jula. Pre bi se reklo da ce biti do 60 Jula, naravno pod uslovom da izvuces tu brzinu od 250 m/s

VIDJETI ĆEMO.UPRAVO JE SKLAPAM.SLUGOVI SU OD 30 GRAIN.STAVLJEN PLENUM 12 PLUS 3.5 CM.PA ĆEMO VIDJETINADAM SE NEKOJ SNAZI OD 70-80 JULA I NEKOJ BRZINI OD 250 M .S
Daj koju sliku da vidimo sta si do sada uradio.

Sada mi nije jasno, sta nije nemoguce? Da se sa 250 m/s i sa dijabolom od 1.94 grama napravi 70-80 jula? Pa nije nemoguce, ali samo ako je Hudini :)
Ovo sto pokazuje hroni na tvojoj slici, to nema veze sa onim sto covek prica da zeli. Ti pokazujes 2.2 grama dijabolu i sa brzinom od 291 m/s, a to nema nikakve veze sa njegovim gramazama i brzinama.

Sada mi nije jasno, sta nije nemoguce? Da se sa 250 m/s i sa dijabolom od 1.94 grama napravi 70-80 jula? Pa nije nemoguce, ali samo ako je Hudini :)
Ovo sto pokazuje hroni na tvojoj slici, to nema veze sa onim sto covek prica da zeli. Ti pokazujes 2.2 grama dijabolu i sa brzinom od 291 m/s, a to nema nikakve veze sa njegovim gramazama i brzinama.
Nisam mislio za njegovu matematiku. Nego da moze ta snaga da se izvuce. :)

E to je vec druga prica :) naravno da moze da se izvuce, tj.da se ogradim, Vi pricate o Snowpeak 6.35 za nju ne znam, nisam je nikada posedovao, ali znam za WildCat i za Impact da mogu sigurno.
U svakom slucaju, razumeli smo se :)

Kod nje je plenum 6 cm /kub. I sad u verziji 5.5 mm ima oko 45j.sa slugom 1.640g.i ne radi na 100%.sa punom snagom je oko 60j.ali sam je smanjio radi potrošnje zraka. E sad ću vidjeti sa ovim postavkama i plenum om sa drugom cijevi šta će pokazati. Ispolirati je. Test slugs uzeti i naštelovati na ono što mi približno odgovara.

Kako vidim da se tema zalaufala u vezi p35
Imam par pitanja.
Koliko plaćate te ručno pravljene modifikacije?
Mislim puška košta 59000 fabrička.
Kad sam gledao Hama regulator je koštao oko 110€ + carina i poštarina, o ručno pravljenim plenumima da ne pitam, pa onda cevi od 700mm ( neko pominje i Fx znači 200€ min ).
Carbon rezervoar još koja stotkica....
Jel ja ovde grešim Il je p35 stigao do 1200 € koliko košta i Fx polutka neka koji može fabrički da pljuje i 80 Dzula snage?

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Kako vidim da se tema zalaufala u vezi p35
Imam par pitanja.
Koliko plaćate te ručno pravljene modifikacije?
Mislim puška košta 59000 fabrička.
Kad sam gledao Hama regulator je koštao oko 110€ + carina i poštarina, o ručno pravljenim plenumima da ne pitam, pa onda cevi od 700mm ( neko pominje i Fx znači 200€ min ).
Carbon rezervoar još koja stotkica....
Jel ja ovde grešim Il je p35 stigao do 1200 € koliko košta i Fx polutka neka koji može fabrički da pljuje i 80 Dzula snage?

Pa ako te hvataju tolike fantazije mozes da nakarikas i 2000e.
Nema potrebe sve da se radi. Ako hoces tako onda kupi drugu pusku.
Regulator uz malu doradu radi super, cevi su dosta precizne(imao sam prilike da probam nekoliko pusaka i sve su bile ok) a ako trazis perfekciju, nema garancije da neces morati da menjas i na FX -u cev.
Carbon rezervar tek ne vidim smisao. Da napunis pusku traje 15sek.
Ako od nje pravis FX pusku onda je sigurno bolje da kupis FX onda.
Mene je kostao taj plenum i dosta vremena za stelovanje. Dobio sam 2.2g da lete 280m/s i jako preciznu pusku.
I opet bih kupio istu cak i da dobijem losiju cev ima rezona da se promeni.

Pa ako te hvataju tolike fantazije mozes da nakarikas i 2000e.
Nema potrebe sve da se radi. Ako hoces tako onda kupi drugu pusku.
Regulator uz malu doradu radi super, cevi su dosta precizne(imao sam prilike da probam nekoliko pusaka i sve su bile ok) a ako trazis perfekciju, nema garancije da neces morati da menjas i na FX -u cev.
Carbon rezervar tek ne vidim smisao. Da napunis pusku traje 15sek.
Ako od nje pravis FX pusku onda je sigurno bolje da kupis FX onda.
Mene je kostao taj plenum i dosta vremena za stelovanje. Dobio sam 2.2g da lete 280m/s i jako preciznu pusku.
I opet bih kupio istu cak i da dobijem losiju cev ima rezona da se promeni.
Da. Pomalo fanatizam. Po tvojoj vidim da je moguće uraditi. Želim napraviti pušku kakva meni odgovara pa nek košta šta košta haha

As I see that the topic got lost in connection with p35
I have a few questions.
How much do you pay for those hand made mods?
I mean the rifle costs 59000 ex-factory.
When I looked at the Hama regulator, it cost about 110€ + customs and postage, I don't want to ask about hand-made plenums, and then 700mm tubes (someone mentions that Fx means 200€ min).
Carbon tank another hundred...
Am I wrong here Il p35 has reached 1200 €, how much does it cost and Fx semi-truck that can spit out 80 Joules of power at the factory?

Your right by the time you load up a P35 with all the gear its knocking on the door of an Fx and if ever you want to cash out try getting any money for a snowpeak
i think they are great value but it is what is whatever you do to it , Even if its better perception of value is everything Unfortunately

I would happily own one but mods are a loss you have to accept

Last edited:

Users who are viewing this thread

Back