Da na zalost nisam imao srece. H&N ftt su znale da imaju pristojne grupe ali dosta cesce je bilo flajera u odnosu na JSB. JSB je dijabola koja odogvara najvecem broju cevi verovatno bas zbog svoje mekanije legure samim tim ima i malo vece brzine naspram H&N dijabola a i malkice bolju balistiku, Ja zbog svih tih stvari a pre svega preciznosti sam sei zadrzao na exactu mada je bilo kolega ovde na forumu koje su sa nekim barakudama i lg400 imali fenomenalne rezultate. Svakako preporuka da se za istu cev oproba sto veci broj dijabola i pokusa da nadje magicna.Baracuda 8 ima samo jednu velicinu glave, pa ili ce da bude 100% ili nista od nje !
Makar nema onog JSB zezanja sa 4.50, 4.51, 4.52...
A zbog tipicno tvrdje H&N legure, nece ni suknje da se iskrive, sto u transport, sto u dzepu, kako ih ko prenosi, I kako je ko pazljiv.
Steta sto kod tebe razbacuju, jer su I jeftinije.
Sada prica oko dijabola krece vrlo komplikovano a to je da bude slucaja da na nekim daljinama pojedine dijabole gadjaju neverovatno precizno dok kada se ta daljina povecava grupe se bukvalno raspadnu i pokazu svoje nepotencijal. Ja dijabole testiram na 50m u 4.5mm jer prvenstveno me interesuje FT i potrebno je da dijabola do te daljine zadrzi pritijne grupe i da ne dolazi do cudnih ponasanja u letu, zato je meni neadekvatno da koristim neku dijabolu koja se pokazala bolje na 25m a na 50 se rasturila skroz. Naravno da se dijabola i bira prema aplikaciji u kojoj zelimo da se koristi i to je neka osnovna vodilja. Samo da se nadovezem jos da kada sam pokusavao da pucam sa JSB monster redesign u 5.5 na 50m sam imao bukvalno malu rupicu iako sam video los let dijabole kroz optiku, vec kada sam pomerio daljinu sa 50 na 60m grupe vise nije bilo ali bukvalno je se grupa rasirila toliko da su se pogodci jedva nalazili na A4 papiru, sto nas dalje dovodi u razna umobolna razmisljanja i traganja za resenjem, i jedna dobra stvar je da je uvek interesantno i ima sta da se pouci novo iz svakog sledeceg eksperimentisanja.Čudna je to dijabola. Mislim na Baracuda 8. Mnogi je koriste i pucaju precizno, dok nekima ne odgovara i rasipa. Imao sam priliku da je probam među prvima, jer smo još u oktobru prošle godine na Evropskom prvenstvu u FT u Bugarskoj svi dobili po jednu kutiju (doduše ja dve, jer mi je Goxy dao svoju) i meni je bila sasvim korektna. Na žalost, zbog svoje glupe navike da štedim ono čega nemam dovoljno, nisam je detaljno testirao. Sad sam nabavio još 4-5 kutija i plan je da testiram na 25m (to je daljina koja mene zanima), kako sa 7,5 tako i sa 16J, pa ćemo videti.